Ramazan Akşamlarında İlgi Devam Ediyor - Karabük Haber Postası
Karabük
İmsak 05:27
Güneş 06:52
Öğle 13:03
İkindi 16:24
Akşam 19:05
Yatsı 20:24
İftara kalan --:--
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
10 Temmuz, 2015 14:54 tarihinde yayınlandı
0
0

Ramazan Akşamlarında İlgi Devam Ediyor

Safranbolu Belediyesi tarafından düzenlenen ve Misak-ı Milli Meydanında düzenlenen geleneksel Ramazan Akşamları etkinlikleri hız kesmeden devam ediyor.
Her akşam birbirinden güzel, eğlenceli ve ilginç yarışmalar ile gösterilerin sunulduğu, çocukların ellerinin boş gönderilmediği etkinlikler kapsamında Perşembe günü de Safranbolulular eğlenceli saatler yaşadı.
Kavuklu ve Pişekar’ın komik esprileri ve çocuklara ders verecek konularının ardından sahneye Aşuk ve Maşuk çıktı. Safranbolu halkının ilk günden bu yana büyük ilgi gösterdiği ikilinin gösterilerini verilen Teravih namazı arasından sonra Safranbolulu miniklerin eğlenceli yarışmaları izledi. Her akşam katılımın biraz daha yoğun olduğu yarışmalar hayli ilginç anlara sahne olurken, minikler aldıkları hediyeler ile mutluluklarını gizleyemediler.

Bizi sosyal medyadan takip edin
corumda kadir gecesinde kutsal emanetlere yogun ilgi 72CxizSS
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
17 Mart, 2026 04:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Çorum’da Kadir Gecesi’nde kutsal emanetlere yoğun ilgi

Çorum Belediyesi’nin ev sahipliğinde ve Bedesten’de sergilenen kutsal emanetler Kadir Gecesi’nde vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.

Çorum Belediyesi öncülüğünde “Kutsal Emanetler Sergisi” Ramazan ayının ve Kadir Gecesi’nin manevi atmosferinde ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor. 17 Mart tarihine kadar Bedesten’de ziyarete açık olacak olan sergi, 3 gün boyunca iftardan önce 13.00-18.00, iftardan sonra 20.00-23.00 saatleri arasında vatandaşların ziyaretine sunuluyor. Sergide, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’e (Sallallahu teala aleyhi ve sellem) ait Sakal-ı Şerif, Saç-ı Şerif ve Nal-ı Şerif gibi önemli emanetlerin yanı sıra Mescid-i Nebevi ve Kabe örtüleri, Kabe’nin anahtarı, Osmanlı dönemine ait nişaneler ve daha birçok kıymetli eser yer aldı. Yoğun katılımın sağlandığı sergide vatandaşlar İslam’a ait değerleri bir arada görebilme fırsatı yakaladı.

Kılınan teravih namazının ardından eşiyle birlikte kutsal emanetleri görmeye gelen Metin Göktepe, “Aydan hayırlı olan Kadir Gecesi bütün İslam alemine hayırlı ve uğurlu olsun. Kutsal eserlerle beraber belediyemiz bizi faydalandırdığı için çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Çorumlu vatandaşlara manevi atmosferden nasibini almaları gerektiğini söyleyen Hayrettin Köybaşı, “Bu mübarek Kadir Gecesi’nde camilerde ibadetlerimizi yaptıktan sonra ziyaret edelim dedik. Kutsal emanetlerin feyzinden, bereketinden, kokusundan faydalanalım dedik. Bütün Çorum halkının buraya gelerek bu manevi atmosferden nasibini almasını diliyoruz” diye konuştu.

Katılım sağladığı sergide bulunmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Hüseyin Emre Erkoç, “Güzel bir katılım yani ben gayet etkilendim içeride kaldığımı söylüyorum. Osmanlı döneminden kalma eşyalar, Peygamber Efendimizin eşyalarını gördük. Yani gayet mutlu olduk böyle bir durum olduğunu ve bu etkinlikten” şeklinde ifade etti.

Sergilenen hatıraları yerinde görmek için katılım sağladığını söyleyen Haktan Öncel, “Peygamber Efendimiz’in saçı ve sakalı şerifini görmek için ve onun döneminden kalan hatıraları görmek için buradayım. Atmosfer gerçekten çok güzel. Arkadan gelen ilahi sesi buraya huzurlu bir ortam katıyor” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin