Rafet Vergili'den emeklilerin hakkı için sert eleştiri - Karabük Haber Postası
Haber Merkezi Avatarı
Haber Merkezi tarafından
01 Mayıs, 2025 23:59 tarihinde yayınlandı /Güncelleme: 02.05.2025 00:13
0
0

Rafet Vergili’den emeklilerin hakkı için sert eleştiri

Önceki dönem Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, emeklilere yönelik yapılan haksızlıklara ve siyasetin bu kesime karşı ilgisizliğine tepki gösterdi. Vergili, emeklilerin toplu taşıma haklarının doğru şekilde savunulmadığını vurgulayarak, siyasilerin ve sivil toplum kuruluşlarının bu konuda daha duyarlı olmaları gerektiğini belirtti.

Vergili, “Emekli akşama kadar otobüsle geziyor” şeklindeki yaygın algıyı eleştirerek, her emeklinin yalnızca günde iki kez toplu taşıma hakkına sahip olduğunu ifade etti. “Hiçbir emekli bu hakkı kötüye kullanmamıştır. Kullanmaz da” diyerek, bu konuda yapılan eleştirilerin haksız olduğunu dile getirdi.

Ayrıca, emeklilerin her ay kendilerine tanınan hakları doğru şekilde kullandığını belirten Vergili, kullanılmayan biniş haklarının silindiğini hatırlatarak, “Akşama kadar gezmesi teknik olarak mümkün değildir. Bu durumu istismar eden bir emekli yoktur, olmamıştır da” dedi.

Emeklilerin haklarının savunulmasında siyasi partilerin ve cemiyetlerin daha aktif olması gerektiğini savunan Vergili, “Hiçbir siyasi parti ya da siyasetçi, emeklinin hakkını Emekliler Cemiyeti’nden önce savunma hakkına sahip değildir. Cemiyet’in sessizliği düşündürücüdür” ifadelerini kullandı.

Vergili, siyasi partilerin toplumun geniş kesimlerinin hakkını savunurken kişisel çıkarlarını bir kenara bırakmaları gerektiğini belirterek, “Seçim zamanında emeklilere 1.000 lira destek vaadinde bulunan milletvekilleri ve bakan yardımcıları, bu vaatlerini yerine getirmedikleri gibi, verilen haklar ellerinden alınırken sessiz kalmışlardır” diye konuştu.

Vergili, emeklilerin hakları geri alınırken, “Yarın vefat eden bir emeklinin cenazesine hangi yüzle gidecekler?” diyerek, siyasilere önemli bir soruya işaret etti. “Yaptıklarından pişman olduklarında her şey için çok geç olabilir. Günler çabuk geçer, sandık daha da çabuk gelir!” şeklinde uyarıda bulundu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
ziraat turkiye kupasi samsunspor 0 trabzonspor 0 ilk yari 69AC2FYA
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Nisan, 2026 20:30 tarihinde yayınlandı
0
0

Ziraat Türkiye Kupası: Samsunspor: 0 – Trabzonspor: 0 (İlk yarı)

Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final maçında Samsunspor, sahasında Trabzonspor’u ağırlıyor. Karşılaşmanın ilk yarısı golsüz eşitlikle tamamlandı.

Maçtan dakikalar (İlk yarı)

3. dakikada ceza sahasına giren Holse’nin pasında kale ağzında topla buluşan Yalçın’ın şutunda meşin yuvarlak az farkla direğin solundan auta çıktı.

28. dakikada Coulibaly’nin sağdan ortasında altıpas üzerinde topla buluşan Tomasson’un şutunda kaleci Onana meşin yuvarlağı parmaklarının ucuyla son anda kornere çeldi.

33. dakikada Ndiaye ile verkaç yaparak ceza sahasına giren Holse’nin sol çaprazdan vuruşunda kaleci Onana topu iki hamlede kontrol etti.

35. dakikada Pina’nın ortasında penaltı noktası üzerinde Augusto’nun şutunda kaleci Okan gole izin vermedi.

Stat: 19 Mayıs

Hakemler: Atilla Karaoğlan, Anıl Usta, Gökhan Barcın

Samsunspor: Okan Kocuk, Zeki Yavru, Lubo Satka, Rick van Drongelen, Logi Tomasson, Antoine Makoumbou, Olivier Ntcham, Carlo Holse, Tanguy Coulibaly, Yalçın Kayan, Cherif Ndiaye

Yedekler: İrfan Can Eğribayat, Joe Mendes, Ali Diabate, Toni Borevkovic, Soner Gönül, Yunus Emre Çift, Afonso Sousa, Elayis Tavsan, Marius Mouandilmadji

Teknik Sorumlu: Sebastian Hahn

Trabzonspor: Andre Onana, Wagner Pina, Chibuike Nwaiwu, Stefan Savic, Mustafa Eskihellaç, Tim Jabol Folcarelli, Christ Oulai, Ozan Tufan, Oleksandr Zubkov, Felipe Aupusto

Yedekler: Onuralp Çevikkan, Ahmet Yıldırım, Mathias Lövik, Salih Malkoçoğlu, Benjamin Bouchouari, Onuralp Çakıroğlu, Anthony Nwakaeme, Ernest Muçi, Umut Nayir

Teknik Direktör: Fatih Tekke

Sarı kartlar: Ndiaye, Coulibaly (Samsunspor), Mustafa Eskihellaç (Trabzonspor)

Bizi sosyal medyadan takip edin