blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
19 Haziran, 2024 15:10 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

Putin: “Kuzey Kore’nin kendini savunma hakkı var”

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kuzey Kore'nin kendini savunma hakkı olduğunu belirterek, "Rusya bugün imzalanan anlaşma uyarınca Kuzey Kore ile askeri-teknik iş birliğini göz ardı etmemektedir" dedi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un, Pyongyang'da gerçekleştirdikleri görüşme sonrasında ortak basın toplantısı düzenledi. İkili ve heyetler arası görüşmelerin ardından imzalanan Kapsamlı Stratejik Ortaklık Anlaşması hakkında bilgi veren Putin, “Bugün imzalanan kapsamlı ortaklık anlaşması, diğer hususların yanı sıra, taraflardan birine yönelik dış saldırı durumunda karşılıklı yardımlaşmayı da içeriyor” dedi. Pyongyang’ın muhtemel askeri riskler karşısında kendini savunma hakkı olduğunu belirten Putin, "Rusya bugün imzalanan anlaşma uyarınca Kuzey Kore ile askeri-teknik iş birliğini göz ardı etmemektedir" ifadelerini kullandı. Putin, anlaşmanın ticaret, yatırım, kültür ve insani alanları da kapsadığını ifade etti. Putin’den Kuzey Kore’ye Ukrayna övgüsü Kuzey Kore'nin Ukrayna konusunda kendilerine verdiği destekten övgüyle söz eden Putin, “Koreli dostlarımız Ukrayna'da çözüm konusunda tarafsız ve dengeli bir tutum sergileyerek, krizin asıl nedenlerini çok iyi anladıklarını gösteriyor. Kuzey Kore yönetiminin bu çizgisi, gerçekten bağımsız, özerk ve egemen bir rotanın bir başka açık teyididir” ifadelerini kullandı. “Kuzey Kore’ye yönelik yaptırımlar gözden geçirilmeli” Yapılan görüşmelerde uluslararası meseleler ve güvenlik konularına geniş yer verildiğini ifade eden Putin, “Ülkelerimiz, daha adil, demokratik ve çok kutuplu bir dünya düzeni oluşturma fikrini tutarlı bir şekilde savunuyor. Bu düzen uluslararası hukuka, kültürel ve medeni çeşitliliğe dayanmalı" şeklinde konuştu. Pyongyang’a yönelik uluslararası yaptırımları da eleştiren Putin, BM Güvenlik Konseyi'nin ABD ve müttefiklerinin girişimleri sonucu uyguladığı süresiz yaptırımların “yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini” vurguladı. “Askeri gerilimin nedenleri konusunda hemfikiriz” Moskova ve Pyongyang’ın askeri ve siyasi gerilimin temel nedenleri konusunda aynı fikirde olduğunu kaydeden Putin, ABD’nin bölgedeki askeri altyapısını genişletmeye yönelik çatışmacı politikalarına ve Güney Kore, Japonya ve diğer orduları içeren ortak tatbikatlara işaret etti. Bu tür askeri faaliyetlerin ölçeğinde ve yoğunluğunda önemli bir artış yaşandığını söyleyen Putin, “Bu tür adımlar barış ve istikrarı bozuyor ve Kuzeydoğu Asya’daki tüm ülkelerin güvenliğini tehdit ediyor” diye konuştu. “Anlaşma barışçıl ve savunmaya yönelik” Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un ise, Rusya ve Kuzey Kore arasında imzalanan Kapsamlı Stratejik Ortaklık Anlaşmasının “barışçıl ve savunmaya yönelik” bir nitelik taşıdığını belirterek, “Bunun çok kutuplu yeni bir dünyanın inşa edilmesini hızlandıracak itici bir güç olacağından hiç şüphem yok” dedi. Rusya'yı “en dürüst dost ve ortak” olarak tanımlayan Kim, Putin'i ise "Kore halkının en sevgili dostu" olarak nitelendirdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Kasım, 2025 04:00 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Kastamonu’da ‘huzur’ uygulamasında 2 bin 888 kişi sorgulandı

Kastamonu’da İl Emniyet Müdürlüğü takımlarınca gerçekleştirilen eş vakitli huzur uygulamasında 2 bin 888 kişi sorgulandı ve 54 iş yeri denetlendi.
Kastamonu Vilayet Emniyet Müdürlüğüne bağlı 37 takım, 174 çalışanın iştirakiyle, eş vakitli olarak 14 farklı noktada "Kastamonu Huzur" uygulaması gerçekleştirildi. Vilayet merkezinde düzenlenen kontrollerde 2 bin 888 şahıs, 54 umuma açık işyeri ile 789 araç ve şoförü denetlendi.
Yapılan kontrollerde 1 adet ruhsatsız tabanca, 2 adet av tüfeği, 1 adet kurusıkı tabanca ele geçirildi. Ayrıyeten arama kaydı bulunan 2 kuşkulu de yakalandı. "Kastamonu Huzur" uygulaması öncesince gruplarla bir ortaya gelen Kastamonu Vilayet Emniyet Müdürü Tamer Taş, oluşturdukları 37 grup ve 174 işçi ile kontrol gerçekleştirdiklerini söyledi.
Kastamonu Emniyet Müdürlüğü olarak şu ana kadar tesis edilen inanç hissinin devamı, halkın huzur ve itimadı için uygulamayı başlatacaklarını belirten Taş, "Trafik güvenliği, terörle gayret, narkotik cürümlerle uğraş ve aranan şahısların yakalanması için topyekun ve bütün gücümüzle bir uygulama başlatacağız. Bu uygulamada maksadımız halkın huzuru, devlete olan itimadı ve şu ana kadar tesis edilmiş olan itimat hissinin sürekliliğini sağlamaktır. Emelimiz cürmü işlenmeden önlemek" biçiminde konuştu.
Taş, takımlardan uygulama esnasında kendi güvenliklerini azami ölçüde sağlamalarını isteyerek, "Sizlere muvaffakiyetler diliyorum. Allah’a emanet olun. Allah ayağınıza taş değdirmesin" diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin