Reklam
Reklam
prostata holep ile kesin cozum 400 grama kadar prostat guvenle alinabiliyor 8pZy6917
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Aralık, 2025 12:07 tarihinde yayınlandı
0

Prostata ’holep’ ile kesin çözüm: 400 grama kadar prostat güvenle alınabiliyor

Üroloji Uzmanı Doç. Dr. Önder Çınar, iyi huylu prostat büyümesinin tedavisinde altın standart kabul edilen holep usulüyle prostat dokusunun büsbütün çıkarıldığını, 400 grama kadar büyük prostatların dahi itimatla temizlenebildiğini belirtti.

Medicana Sıhhat Kümesi tabiplerinden Doç. Dr. Önder Çınar, 50 yaş üzerindeki erkeklerde sık görülen düzgün huylu prostat büyümesi (BPH) ve tedavi formülleri hakkında açıklamalarda bulundu. Doç. Dr. Çınar, BPH tedavisinde en tesirli prosedürün holep olduğunu vurguladı. Doç. Dr. Önder Çınar, Holep prosedürünün prostat dokusunun lazerle büsbütün çıkarılmasını sağladığını söyleyerek, “50 yaşından sonra idrar yapma ile ilgili ıstıraplar yaşayan erkeklerin büyük kısmı BPH tanısı almaktadır. Holep formülü prostatın tamamının çıkarılmasını sağladığı için hastalarda tam kür elde ediyoruz. Hasta gençliğindeki üzere süratli ve kaliteli formda idrar yapabiliyor” dedi.

Özellikle yaşlı hastalarda büyük avantaj”

Yaşlı hastalarda ek bir sıhhat riski olmadan tedaviyi tamamladıklarını belirten Dr. Önder Çınar, “Kalp sıkıntıları olan, kan sulandırıcı kullanan hastalarda ilacı kesmeye gerek kalmadan süreç yapılabiliyor. Böylelikle ek bir sıhhat riski oluşturmadan tedaviyi tamamlıyoruz” diye konuştu.

Holepin büyük prostatlarda da itimatla uygulandığını lisana getiren Çınar, “Kliniğimizde 350–400 gram prostatları rahatlıkla alabiliyoruz. Hastalar 1–2 gün içinde taburcu oluyor ve idrar kaçırma sorunu yaşamıyor. Prostat büsbütün çıkarılıyor ve hasta bundan sonraki ömrünü rahatlıkla devam ettirebiliyor. Hastanın yatış mühleti ve sonrası kısa vadeli oluyor” formunda konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
tokatta ataturk koprusu taskin riskine karsi yaya trafigine kapatildi tFJy8gjK
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
24 Mayıs, 2026 00:15 tarihinde yayınlandı
0 0

Tokat’ta Atatürk Köprüsü, taşkın riskine karşı yaya trafiğine kapatıldı

Tokat’ta debisi yükselen Yeşilırmak üzerindeki Atatürk köprüsü yaya trafiğine kapatıldı.

Tokat il genelinde etkili olan yağışların ardından debisi yükselen Yeşilırmak’ta taşkın riskine karşı ekiplerin çalışmaları gece boyunca sürdü. Irmağın taşıdığı malzeme gün boyu iş makineleriyle temizlendi. Köprü çevresinde toplanan vatandaşlar güvenlik güçleri tarafından bölgeden uzaklaştırıldı. Ekipler, muhtemel tehlikeye karşı köprü girişlerine emniyet şeridi çekerek vatandaşların yaklaşmasına izin vermedi. Dron ile görüntülenen bölgede Yeşilırmak’taki yüksek debi ve köprü çevresindeki yoğun önlem dikkat çekti.

Bizi sosyal medyadan takip edin