Proje Yönetim ve Destek Ofisi Kuruldu

Karabük Postası tarafından
20 Aralık, 2014 08:53 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

BARTIN Üniversitesi tarafından proje yönetim ve destek ofisi kuruldu. Proje Yönetim ve Destek Ofisi ile üniversitede proje yapma kültürünün yerleştirilmesi, araştırma ve geliştirmeye yönelik projelerin sayısının arttırılması amaçlanıyor. Bartın Üniversitesi'nde proje yapma kültürünün yerleşmesine öncülük etmeyi, üniversitede araştırma ve geliştirmeye yönelik projelerin sayısını arttırmanın teşvik edilmesini amaçlayan proje yönetim ve destek ofisi, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Azize Toper Kaygın’ın sorumluluğunda çalışmalarını yürütüyor. Prof. Dr. İsmet Daşdemir’in Genel Koordinatörlüğünü, Yrd. Doç. Dr. İbrahim Yıldırım’ın Genel Koordinatör Yardımcılığını yürüttüğü Proje Yönetim ve Destek Ofisi, Üniversite ve Sanayi işbirliğini geliştirici planlamalarda bulunmayı, sanayi kuruluşlarından ve iş dünyasından gelen istek ve öneriler kapsamında üniversitenin öğretim elemanlarını projeler hazırlamaya teşvik etmeye yönelik çalışmalar yapıyor. Proje hazırlanması ve yönetimiyle ilgili TÜBİTAK, AB, ulusal ve uluslararası kuruluşlar ile yapılacak işbirliği doğrultusunda konferans, kongre gibi bilimsel toplantılar düzenleyecek olan Proje Yönetim ve Destek Ofisi, proje hazırlama, sunma ve yönetimi konularında eğitim çalışmaları gerçekleştirecek. İnovatif Çözümler Getiren Projeler Teşvik Edilecek Özgün değer, yaygın etki ve yapılabilirlik konularında proje sahiplerine danışmanlık ve bilgilendirme hizmetleri verecek olan Proje Yönetim ve Destek Ofisinde; Proje çıktılarının tespiti yapılarak bunların fikri mülkiyet hakkı taşıyıp taşımadığını belirlenecek, fikri mülkiyet haklarının korunmasını sağlayan hukuki düzenlemeler ve ticarileşme sürecinde proje sahiplerine destek verilecek. Araştırmacıların insanlığın birçok sorununa inovatif çözümler getiren projeler üretmeleri için farkındalık sağlamayı amaçlayan Ofiste, ticarileşme (Spin-Off) anlaşmalarının yapılması ve bunların denetimi konusunda çalışmalar yapılacak. Proje Yönetim ve Destek Ofisi; AB Projeleri ve Diğer Ülkeler Projeler Koordinatörlüğü, BAKKA, KOSGEB, SAN-TEZ, BOREN vb. Projeler Koordinatörlüğü, Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) Koordinatörlüğü, TÜBİTAK Projeleri Koordinatörlüğünden oluşuyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Karabük Üniversitesi’nden Türkiye’nin doğurganlık hızına yönelik politika modeli

Karabük Üniversitesi Kamu Politikaları Araştırma ve Geliştirme Merkezi (KAPGEM), Türkiye'nin demografik yapısına uygun doğum artışını teşvik edecek kapsamlı bir kamu politikası önerisi hazırladı.

blank
Asuman Doğan tarafından
14 Mayıs, 2025 13:15 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

"Türkiye Doğum Artışı Politika Modeli" ismini taşıyan çalışma, Safranbolu Prof. Dr. Fuat Sezgin Bilim ve Sanat Akademisi'nde düzenlenen lansman toplantısıyla tanıtıldı.

KAPGEM tarafından hazırlanan politika modeli; evlilik öncesi, esnası ve sonrası süreçleri kapsayan destek mekanizmalarının yanı sıra kuşaklar arası dayanışma, eğitim ve kültürel yapıların güçlendirilmesine yönelik öneriler içeriyor.

Modelin, Türkiye'nin toplumsal ve ekonomik gerçekleri ile uyumlu, uzun vadeli bir çözüm sunması hedefleniyor.

Toplantıya Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş, fakülte dekanları, yüksekokul müdürleri, akademisyenler, KAPGEM üyeleri ve davetliler katıldı.

Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık toplantıda yaptığı konuşmada, üniversite bünyesinde yer alan Kamu Politikaları Araştırma Geliştirme Merkezi'nin (KAPGEM) ülke ihtiyaçlarına yönelik bilimsel ve sürdürülebilir politikalar üretme amacıyla çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti.

Kırışık, aile politikaları çerçevesinde doğurganlık hızını artırmaya yönelik küresel ve yerel örneklerin incelendiğini vurgulayarak şunları söyledi:

"Üniversitemizin düşünce kuruluşu olan Kamu Politikaları Araştırma Geliştirme Merkezimizde 18 tane politika masamız bulunuyor. Politika masalarınızla da ülkemize katkı sağlayacak, destek olacak kamu politikaları üretiyoruz. Aile politikaları masamızla da bu yönde bir çalışma yürüttük. Ülkemizin en önemli ihtiyaçlarından bir tanesi olan çocuk doğum oranlarının artırılması konusundaki politikaları inceledik. Dünyadaki çocuk doğum oranlarının artırılması konusundaki politikaları tek tek, ülkeler, dünya ve Avrupa Birliği üyesi ülkeler bazında inceleyerek ülkemizde uygulanabilecek çocuk doğum oranı artışı politikaları konusunda önerilerde bulunduk."

"Bu bulunmuş olduğumuz öneriler hem finansal destekler konusunda değerlendirmeler hem idari uygulamalar konusunda değerlendirmeler hem de kültürel değerler açısından yapılacak düzenlemeler neticesinde toplanmıştır" diyen Kırışık, "Dolayısıyla Avrupa Birliği'nde uygulanan çocuk doğum oranı artışı politikalarının işe yaradığını görüyoruz. Biz de ülkemize uygun doğum oranı artışı politikaları oluşturduk. Bu politikalarla Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımıza, hükümetimize, kurum ve kuruluşlarımıza destek olmak istiyoruz. Onların izleyeceği kamu politikalarını destekleyecek bir politika hazinesi çeşitliliği oluşturmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.
Kırışık, raporu kısa sürede yayınlayacaklarını aktararak, "İnşallah en kısa zamanda yayınlayarak bunu kamuoyuyla tamamen paylaşacağız. Aynı zamanda Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımıza, aile ile ilgili kurum ve kuruluşlarımıza raporumuzu paylaşarak bu konudaki kamu politikalarına destek olacağız" diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.