Karabük Polisinin yaptığı yol uygulamasında 0,65 gram Bonzai ele geçirilirken, olayla ilgili olarak ili kişi göz altına alındı.
Olayla ilgili yapılan açıklamada; “İl Emniyet Müdürlüğümüz KOM Şube Müdürlüğü görevlilerince yapılan çalışmalar neticesinde; İlimiz Kastamonu-Karabük yolu girişinde uygulama noktasında içerisinde H.S(30) ve M.S(24) isimli şahısların bulunduğu bir araç durdurularak yapılan aramada, daralı ağırlığı 0,65 gram gelen renk, koku ve görünümü itibari ile sentetik kannabinoid (Bonzai) maddesi olduğu değerlendirilen madde ele geçirilmiş H.S(30) ve M.S(24) isimli şahıslar hakkında adli işlem yürütülmüştür.
İlimizde her türlü suç ve suç oluşumlarına karşı mücadelemiz kesintisiz sürdürülecektir” denildi.
.


Polisten Uyuşturucu Operasyonu
Samsun’daki rüşvet operasyonunda 4’ü doktor 8 kişi adliyeye sevk edildi
Samsun’da, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezinde “rüşvet” iddialarıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında 4’ü doktor 8 şüpheli adliyeye sevk edildi.
Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma kapsamında, OMÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezinde görev yapan bazı doktorların medikal firmalar üzerinden ya da doğrudan hastalardan rüşvet aldıkları iddiası üzerine Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince çalışma başlatıldı. Soruşturma kapsamında şüpheliler hakkında “rüşvet”, “nitelikli dolandırıcılık” ve “kamu hizmetlerinden yararlanma hakkının engellenmesi” suçlarından işlem yapıldığı öğrenildi.
Salı sabahı düzenlenen operasyonda aralarında 3’ü profesör ve 1’i doçent 4 doktor, 4 medikal firma çalışanı/sahibi, 10 rüşvet veren hasta yakını olmak üzere toplam 18 şüpheli Atakum, İlkadım, Bafra, Çarşamba ilçeleri ile Ordu’da gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonlarla gözaltına alındı. Rüşvet veren hasta yakını 10 kişi emniyetteki ifadeleri sonrası serbest bırakılırken, 3’ü profesör, 1’i doçent 4 doktor ile 4 medikal firma çalışanı/sahibi olmak üzere 8 kişi bugün Samsun Adliyesine sevk edildi.


