Çorum’da polis ekiplerinden kaçarken park halindeki 3 araca çarpan otomobildeki 3 kişi, kovalamaca sonucu yakalandı. 3 şahıs aracı bırakarak yaya halde kaçmaya çalıştıkları esnada polis ekipleri tarafından gözaltına alındı.
Edinilen bilgiye göre, 19 KE 551 plakalı otomobil sürücüsü, Mehmet Akif Ersoy 1. Cadde üzerinde polis ekiplerinin “dur” ihtarına uymayarak kaçmaya başladı. Kaçarken park halindeki 3 araca çarpan otomobil uzun süren kovalamacanın ardından Stad 1. Sokak’ta durduruldu. Araçtan çıkarak yaya halde kaçmaya çalışan sürücü ve araç içerisinde bulunan 2 şahıs polis ekipleri tarafından Ilıca Caddesi’nde yakalanarak gözaltına alındı. Araçta ve şahısların üzerinde yapılan aramada bir miktar sentetik ecza hapı ele geçirildi. Kovalamacaya karışan araç ise çekici vasıtasıyla otoparka çekildi.


Polisten kaçan şahıslar şehri birbirine kattı
Zonguldak’ta sıfır atıkta yeni dönem başlıyor
Zonguldak Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen ‘Bi-Atıkla’ Atık Yönetim Sistemi’nin tanıtım programı, Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi.
Belediye Başkanı Tahsin Erdem’in katılımıyla düzenlenen programa belediye başkan yardımcıları, daire müdürleri ve belediye personeli katılım sağladı.
Çevreye duyarlı, sürdürülebilir ve modern belediyecilik anlayışı doğrultusunda hayata geçirilen ‘Bi-Atıkla’ sistemi ile geri dönüştürülebilir atıkların kaynağında ayrıştırılması ve geri dönüşüm süreçlerine vatandaşlarımızın aktif katılım sağlaması hedefleniyor.
Sistem kapsamında vatandaşlarımız, teslim ettikleri geri dönüştürülebilir atıklar karşılığında puan kazanacak; elde edilen puanlar Belediye Sıfır Atık Marketi’nde kullanılabilecek. Böylece hem çevre bilincinin artırılması hem de sıfır atık kültürünün yaygınlaştırılması amaçlanıyor.
Programda konuşan Başkan Tahsin Erdem, iklim değişikliğiyle mücadelenin yalnızca bugünün değil, geleceğin de en önemli sorumluluklarından biri olduğuna dikkat çekerek, çevre odaklı projelerin kararlılıkla sürdürüleceğini ifade etti.
Tanıtım programında ayrıca sistemin işleyişi hakkında katılımcılara detaylı bilgilendirme yapıldı.
Zonguldak Belediyesi olarak çevreyi koruyan, geri dönüşümü teşvik eden ve sürdürülebilir yaşam kültürünü güçlendiren projeleri hayata geçirmeye devam edeceği bildirildi.

