Karabük Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafında hayata geçirilen sosyal sorumluluk projesi kapsamında karabük Şehit özcan Ören İlkokulu birinci ve ikinci sınıf öğrencilerine çanta, kitap ve kırtasiye malzemesi dağıtıldı.
Okulda düzenlenen törene, Karabük İl Emniyet Müdürü Sırrı Tuğ, Karabük İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Nevzat Akbaş, okul yönetimi ile Toplum Destekli Polislik Şubesi ekipleri katıldı.
Emniyet Müdürü Tuğ, öğrencilerle sohbet ederek, polislerin görevleri hakkında öğrencilere bilgi verdi. Öğrencilere trafikte uyması gereken kurallar hakkında da bilgi veren Tuğ, trafikte önceliğin yayalarda olduğunu, trafikte araç kullanan ailelerini bu konuda uyarmalarını istedi.
Tuğ, Akbaş ve polis ekipleri daha sonra çocuklara çanta, kitap ve kırtasiye malzemelerini dağıttı, ardından çocuk kütüphane ve bazı sınıflar ziyaret edildi.
Emniyet Müdürü Tuğ, hayata geçirilen projenin çok güzel ve anlamlı olduğunu söyledi. Tuğ, “Karabük Emniyet Müdürlüğü olarak kentin huzur ve güvenliğini sağlarken, bir taraftan da sosyal sorumluluk projelerini elimizdeki imkanlar ölçüsünde gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Özellikle toplumuzun kanayan yaralarından birisi olan suça sürüklenen çocukların topluma kazandırılması için bir süreç başlattık. Çocuklara neler yapabiliriz noktasına Valimiz Fuat Gürel, Cumhuriyet Başsavcımız Mehmet Patlak ile birlikte toplantı yaptık” dedi.
Kentin trafik sorununu çözümü noktasında da çalıştıklarını aktaran Tuğ, “24 saat güvenlik ve asayiş ile birlikte şehrimizin önemli sorunlarından biri olan trafikle mücadele ediyoruz. Personel sayımızı arttırdık. İnşallah güven ve huzur şehrini daha güvenli bir şehir haline getirmeye teşkilatımızla birlikte var gücümüzle çalışacağız” diye konuştu.


Polislerden çocuklara çanta ve kitap
BEUN’da geleceğin eczacıları beyaz önlük giydi
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesinde (BEUN) düzenlenen “2025-2026 Akademik Yılı Eczacılık Fakültesi Beyaz Önlük Giyme Töreni”, duygu dolu anlara sahne oldu. Geleceğin eczacı adayları beyaz önlüklerini giyerek sağlık alanındaki kutsal görevlerine ilk adımlarını atarken, programda öğrencilerin heyecanı ve ailelerin gururu salona yansıdı.
Sezai Karakoç Kültür Merkezinde gerçekleştirilen programa; BEUN Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu, Prof. Dr. Bekir Hakan Bakkal ve Prof. Dr. Servet Karasu, Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zehra Safi Öz, senato üyeleri, Zonguldak Eczacı Odası Başkanı Ecz. Esra Geyikli, akademik ve idari personel, öğrenciler ve aileler katıldı.
Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından gerçekleştirilen müzik dinletisiyle başladı.
Genç eczacı adaylarının gurur günü
Açılış konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zehra Safi Öz, öğrencilerin beyaz önlük giyme heyecanını paylaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, eczacılık mesleğinin insan sağlığı açısından taşıdığı büyük sorumluluğa dikkat çekti. Öğrencilerin uzun ve emek dolu bir eğitim sürecine adım attığını belirten Prof. Dr. Safi Öz, geleceğin eczacılarını tebrik ederek onların meslek hayatlarında bilimsel etik, vicdan ve insan sevgisini daima rehber edinmeleri gerektiğini vurguladı. Konuşmasının sonunda Eczacılık Fakültesine ve üniversiteye sunduğu desteklerden dolayı Rektör Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer’e teşekkürlerini sunan Prof. Dr. Safi Öz, öğrencilerin nitelikli bireyler olarak yetişmesi adına sürdürülen çalışmalardan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Açılış konuşmalarının ardından kürsüye gelen Rektör Prof. Dr. Özölçer, 14 Mayıs Eczacılık Günü’nü kutlayarak öğrencilerin hayatlarında unutamayacakları anlamlı bir güne şahitlik ettiklerini ifade edip şu sözleri dile getirdi:
“Sözlerimin hemen başında; insan sağlığının korunması ve toplum sağlığının güçlendirilmesi adına büyük bir özveriyle görev yapan tüm eczacılarımızın ve eczacı adayı öğrencilerimizin 14 Mayıs Eczacılık Günü’nü en kalbî duygularımla kutluyorum. Öğrencilerimizin beyaz önlüklerini giydikleri bu mutlu günde sizlerle bir arada olmanın bahtiyarlığını yaşıyorum. Şunu özellikle belirtmek isterim ki bugün burada, öğrencilerimizin bu kutlu anına bizatihi şahitlik etmekten kıvanç duyuyorum. Böylesine anlamlı bir törende geleceğin eczacıları olacak öğrencilerimizin meslek aşkının ve aziz milletimize hizmet etme yolculuğunun ilk adımına birlikte tanıklık ediyoruz. Kıymetli öğrencilerimizin giydiği beyaz önlükler; sorumluluğun, merhametin ve insanlığa hizmet aşkının simgesidir. Çalışırken beyaz önlüklerinde oluşacak her bir leke; alın terlerinin, emeklerinin ve onurunun nişanesi olacaktır. Sözlerime son verirken; öğrencilerimize beyaz önlüklerini giyerek adım attıkları bu kutlu yolda üstün başarılar diliyorum.”
Beyaz önlükler alkışlarla giydirildi
Konuşmaların ardından gerçekleştirilen beyaz önlük giyme töreninde öğrenciler büyük heyecan yaşadı. Rektör Özölçer ve protokol üyeleri tarafından öğrencilere beyaz önlükleri giydirildi. Ailelerin gurur ve mutluluğunun salona yansıdığı törende duygu dolu anlar yaşandı. Öğrenciler, beyaz önlüklerini giydikleri anı uzun süre alkışlarla kutlarken, tören toplu hatıra fotoğrafı çekimiyle devam etti.
Öğrenci çalışmaları büyük beğeni topladı
Beyaz önlük giyme töreninin ardından gerçekleştirilen “II. Mezuniyet Adım Adım Öğrenci Çalıştayı” kapsamında fuaye alanında Eczacılık Fakültesi öğrencilerinin hazırladığı çalışmalar sergilendi. Öğrenci topluluklarının açtığı stantlar da katılımcılardan yoğun ilgi gördü. Fuaye alanını ziyaret eden Rektör Özölçer, öğrencilerle sohbet ederek projeleri hakkında bilgi aldı. Öğrencilerin bilimsel ve sosyal alandaki çalışmalarını takdir eden Rektör Özölçer, gençlerin ortaya koyduğu üretkenliğin ve akademik vizyonun üniversitenin geleceği adına büyük umut verdiğini ifade etti.
Yoğun katılımla gerçekleştirilen program, öğrencilerin sergilediği çalışmaların incelenmesi ve hatıra fotoğraflarının çekilmesinin ardından sona erdi.


