Reklam
Reklam
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
20 Eylül, 2023 00:36 tarihinde yayınlandı
0

Polisin ormanlık alanda yakaladığı hırsızdan farklı reaksiyon: “4 sefer hacca gittim”

Çorum’un İskilip ilçesinde, girdiği bağ konutları ve ilçe merkezinde hırsızlık yapan zanlı polis gruplarının sıkı takibi sonucu ormanlık alanda yakalandı.
Adliye çıkışında kendisini çeken gazetecilere reaksiyon gösteren zanlı, takım otosuna bindirilirken 4 sefer hacca gittiğini söyledi.
Edinilen bilgilere nazaran, ilçede bağ konutlarında yaşanan hırsızlık olayları üzerine İskilip İlçe Emniyet Müdürlüğü takımları çalışma başlattı. Hırsızlık yapılan konutlardaki 7 başka güvenlik kamerasındaki 25 saatlik imgeyi tek tek inceleyen polis takımları zanlının A.Ş. olduğunu tespit etti.
Soruşturmayı genişleten polis takımları zanlıyı takibe aldı. İskilip polisi düzenlediği operasyonla zanlıyı ormanlık alanda saklandığı yerde kıskıvrak yakaladı. Emniyet Müdürlüğü’ndeki sorgusunun akabinde hakkında düzenlenen soruşturma evrakıyla isimli makamlara sevk edilen zanlı tutuklanarak cezaevine gönderildi.
’4 defa hacca gitmiş’
Hırsızlık zanlısı A.Ş., adliyeden çıkarılırken kendisini görüntüleyen gazetecilere evvel reaksiyon göstererek kameralarını kapatmasını istedi. Daha sonra Polis otosuna bindiği sırada gazetecilere dönerek “4 defa hacca gittim” diyen zanlının rahat halleri dikkat çekti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
karadeniz ereglide ureticilere yuzde 75 hibe destekli fidan dagitildi QyxX4qhA
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
16 Mayıs, 2026 08:15 tarihinde yayınlandı
0
0

Karadeniz Ereğli’de üreticilere yüzde 75 hibe destekli fidan dağıtıldı

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi (TAKEP) kapsamında üreticilere yüzde 75 hibe destekli domates ve biber fidesi dağıtıldı.

Zonguldak İl Tarım ve Orman Müdürü Nihat Ağan ve protokol üyelerinin katılımıyla Ereğli’de fide dağıtım töreni düzenlendi. Bakanlık tarafından yüzde 75 hibe, üreticilerin ise yüzde 25 katkısıyla yürütülen TAKEP kapsamında il genelinde toplam 124 bin 130 adet domates ve biber fidesinin toprakla buluşturuldu.

Ereğli’de 6 Milyon 750 bin TL tarımsal hasıla beklentisi

Ereğli’de daha önce dağıtılan 10 bin fideye ek olarak bugün 27 bin 330 fide daha üreticilere teslim edildi. Toplam 37 bin 330 fidenin üretime kazandırılacağı ilçede, bu proje sayesinde yaklaşık 6 milyon 750 bin TL tarımsal hasıla elde edilmesi öngörülüyor. Öte yandan tarımsal üretimi güçlendirmek ve emeğe değer katmak amacıyla Ereğlili çiftçilere son 4 yıl içerisinde toplam 160 milyon TL tarımsal destek sağlandığı vurgulandı.

2026 yılında hedef 30 milyon TL hasıla

Zonguldak genelinde tarımsal üretimi artırmayı hedefleyen 2026 yılı TAKE Projelerinden yaklaşık bin yetiştiricinin faydalanacağı ifade edildi. Projeler kapsamında il genelinde toplam 180 dekarlık alanda ekim planlandığı ve 30 milyon TL tarımsal hasıla hedeflendiği bildirildi. Zonguldak İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, sürdürülebilir tarımı desteklemek amacıyla kararlılıkla çalışmaya devam edeceklerini kaydetti.

Bizi sosyal medyadan takip edin