Reklam
Reklam
4 1
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
07 Haziran, 2024 20:49 tarihinde yayınlandı
0

Polisin 9 aylık takip ve çalışması sonucu 18 ilde 34 kişiyi 30 milyon lira dolandırdığı belirlenen 6 zanlı tutuklandı

AW222516 02 scaled

Sosyal medya üzerinden yatırım yaparak para kazanma vaadiyle reklam verilmek sureti sonrasında whatsapp ve telegram gibi uygulamalar üzerinden 18 ilde 34 kişiyi 30 milyon lira dolandırdığı belirlenen 10 şahıstan 8’i tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre, Karabük İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, sosyal medya üzerinden kendisine ulaşan “yatırım yaparak para kazanabilirsiniz” şeklinde vaatte bulunan ve verilen reklam üzerinden Whatsapp ve Telegram gibi sosyal ağlar üzerinden vatandaşlarla irtibata geçerek 360 bin TL dolandırıldığı iddiası ile başvuran vatandaşın ihbarı doğrultusunda çalışma başlattı.

Siber Suçlarla Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüklerince müşterek yürütülen 9 aylık planlı ve teknik çalışma neticesinde şüpheli şahısların sosyal medya üzerinden yatırım yaparak para kazanma vaadiyle reklam vererek, sonrasında Whatsapp ve Telegram gibi uygulamalar üzerinden vatandaşla ile irtibata geçip bu yöntemle dolandırdıklarını ve bu şekilde elde ettikleri suç gelirlerini kripto varlık satın alarak kripto borsasında aklamaya çalıştıklarını tespit etti.

9 ay süren planlı ve teknik çalışma sonrası tespit edilen 10 şüpheliyi yakalamak için Karabük Emniyet Müdürlüğü ekipleri Karabük merkezli Ankara ve Adana illerinde eş zamanlı operasyon yaptı. Operasyon kapsamında Adana’da 5 ve Ankara’da da 2 kişi gözaltına alınırken, bir kişinin yurt dışında olduğunu 2 kişin de cezaevinde olduğunu tespit etti.AW222516 03 scaled

Şüpheli şahısların bu yöntemle Karabük dahil olmak üzere 18 ilde toplamda 34 kişiyi dolandırarak yaklaşık 30 milyon TL haksız kazanç elde ettikleri belirlendi. Karabük Emniyet Müdürlüğü’ne getirilerek sorgusu yapılan bir şahıs ifadesinin ardından serbest bırakılırken, 6 kişi ise sorgularının ardından Adliyeye sevk edildi.

Savcılıkça ifadeleri alınan 6 şüpheli daha sonra “Bilişim sistemlerinin, banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık (TCK.158/1-f)” suçu kapsamında tutuklanma istemiyle sevk edildikleri mahkemece tutuklanarak Karabük T Tipi Kapalı Cezaevine gönderildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
amasyada koy yolunda heyelan H3OhvVy2
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
14 Mayıs, 2026 04:22 tarihinde yayınlandı
0
0

Amasya’da köy yolunda heyelan

Amasya’da bir köy yolunda yağışlar sonrası heyelan meydana geldi. Yolun 200 metrelik kısmında oluşan heyelan sonrası köye alternatif yol açıldı.

Edinilen bilgiye göre, Amasya merkeze bağlı Bayat köyü civarında son günlerde etkili olan yağışların etkisiyle yolda heyelan meydana geldi. Durumun bildirilmesi üzerine Amasya İl Özel İdaresi ekipleri bölgeye yönlendirildi.

Yolun çevredeki köylerle bağlantı yolu olduğunu belirten Bayat köyü Muhtarı Sefer Sağlam, heyelan tehlikesinin devam etmesi üzerine daha güvenli bir alanda alternatif yol açıldığını açıkladı.

Bizi sosyal medyadan takip edin