Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
25 Eylül, 2017 14:33 tarihinde yayınlandı
0

Polat: “Yurt dışına YÖK’ten izinsiz gidemeyiz”

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat; yeni eğitim öğretim yılının sorunsuz başladığını belirterek, son günlerde hakkında çıkan haberlere açıklık getirdi. Bir Rektörün görülmesi gereken yerde görüleceğini ifade eden Polat, Yurt dışı seyahatleri için yapılan eleştirilere ise “Rektörlerin işi üniversiteyi  tanıtım amacıyla gezmektir,  üniversiteye  kaynak sağlamaktır,  öğretim üyesi, öğretim elemanı, öğrenci  veyahut maddi kaynak sağlamaktır” diye cevap verdi

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat; yeni eğitim öğretim yılının sorunsuz başladığını söyledi. Hakkında çıkan iddilara da cevap veren Rektör Polat; “Bir rektör görülmesi gereken yerde görülür her yerden herkesin görmesi gerekmiyor  ben

üniversitemi  içinde öğretim elemanları ile öğrencilerimle  zaten birlikteyim  şehrin  önden gelenleri ile her gün görüşüyoruz zaten  eğitim öğretim yılına yeni başladık, zaten  sorunsuz bir şekilde başladık,  kayıt döneminde  bütün öğrencilerimize  ve velilerimize sabahleyin çorba  ikram ederek onları karşıladık.  Karabük Üniversitenin misafirperverliğini  herkes görsün herkes bunu tanısın istedik.

ÖĞRENCİ SAYIMIZ 56 BİNİ GEÇTİ

Karabük üniversitesinde 2015 Mart ayında  biz göreve başladığımızda 39 bin öğrenci vardı  resmi sisteme kayıtlı olan.

Bugün itibari ile  Karabük üniversitesinde öğrenci sayısı  56 bin civarında  hatta 56 bini aşmış durumda,  dikey geçiş sınavları ile gelecekler hariç  şuan itibari ile 56 bini geçmiş durumdayız.  Bu da 17 Bin civarında öğrenci artışı demek

Öğrenci sayısını artması bir şey ifade etmez, bunları eğitecek  kadrolarınızı artmanız gerekiyor  o günden bu tarafa kadrolarımızda da bir artış oldu

Yabancı öğrencilere konusunda da  artışımız oldu, bir üniversitenin  dünya sıralamasına girebilmesi için  kriterlerden bir tanesi  uluslararası öğrenci sayısı ile uluslararası öğretim üyesi sayısıdır. Dünya sıralamasına baktığımız zaman dört yada beş kriterden bir tanesi budur,  biz bu konuda elimizden geleni yapıyoruz bir çok dünya çapında tanınmış üniversite ile iş birliği sözleşmesi imzaladık, kriterlerin de bir tanesi de bu uluslararası işbirlikleriniz ne durum da biz bugünden kalkıp da dünya sıralamasına gireceğiz diye  hedefimiz yok ama  yıllar olarak  bu bir bayrak yarışıdır.  Bizden sonra gelecek bir başkası bu yarışı devam ettirecektir.  Belki 20 yıl sonra,  belki 30 yıl sonra.  Türkiye belki dünyanın ilk bin üniversitesine  belki 500 üniversitesi içine girebilecek  bir yarışı ben şimdiden başlatmış durumdayım.  3 bin 600 civarında uluslararası öğrencimiz var.  Bu Türkiye geneline baktığınız zaman  ilk 5 üniversite içerisindeyiz.  Biz  adı sanı olan bir çok üniversiteden ileri durumdayız.  Bu konuda bize YÖK’ de soruyor buna nasıl ulaştığınız diye,  bu kadar öğrenciyi biriktirdiniz diye.  Bu kolay olmuyor, yurtdışına gidiyorsun oradan  insanları misafir ediyorsunuz,  bunların hepsi belli bir çabanın sonucunda  gerçekleşiyor. Benim gönlümden gecen şu bir beş yıl sonra Karabük üniversitesi Türkiye’nin uluslararası öğrenci merkezi olsun istiyorum. 41 ülkeden öğrencimiz var bizim,  biz bunların hepsine kucak açıyoruz bunların hepsi yüzde yüz İngilizce okuyanların haricinde bir yıl TÖMER’de eğitim görüp Türkçe öğreniyorlar sonra bizim eğitimimize  dahil oluyorlar. 2006 yılında kurulan üniversiteler arasında  ERASMUS hareketliğinde birinci sıradayız. o günde bugüne kurulan 40 tane üniversite var,  bunların içinde en iyisi biziz  biz buna öğretimi üyesini de kazandırmak istiyoruz. Biz öğretim üyelerine yurtdışı seyahatleri için bir destek veriyoruz. Kongrelere gitsinler,  bizim ismimizi orada duyursunlar,  orada bildiriler sunsunlar oradan bize hocalar gelsinler,  yurtdışında bir çok üniversite ile kongre anlaşması imzaladık.

İspanya seyahatinde İslami bankacılıkla ilgili Malezya’dan  bu konuda dünyadaki  ön planda olan bir üniversite ile bir kongre düzenleyeceğiz  bir yıl burada bir yıl Malezya da  gerçekleşecek kongre  bunu uluslararası bir marka haline getireceğiz  kongreleri

Bu kongrelerle uluslararası işbirliğimiz güçlendiriyoruz. Bunu inşallah diğer ülkelerdeki üniversitelerle gerçekleştireceğiz. Rusya’da bir üniversite ile robotif ve mekatoronik konusunda  bir kongre gerçekleştireceğiz” dedi.

YURT DIŞINA YÖK’TEN İZİNSİZ GİDEMEYİZ

Yurt dışı gezilerine YÖK’ten izinsiz gidemediklerini söyleyen Rektör Polat; “Amerika ve İspanya gezilerinde Türkiye’den bir çok üniversite vardı Rektörlerin işi üniversiteyi  tanıtım amacıyla gezmektir,  üniversiteye  kaynak sağlamaktır,  öğretim üyesi, öğretim elemanı, öğrenci  veyahut maddi kaynak sağlamaktır. Rektör koltuğunda oturup misafir ağırlamaz bütün rektörlerin işi budur. Çıkan haberler beni çok ilgilendirmiyor bu konularda ben işime bakıyorum  biz zaten yurtdışına giderken  YÖK’ten izinsiz asla gidemeyiz  her yurt dışı gezimiz YÖK’ün onayında geçer  YÖK Başkanının onayından geçer  tekrar ülkeye dönüş yaptıktan sonra yurtdışı gezilerinde YÖK’e bilgi veririz  orada ne yaptık ne edildi, ne kazandık,  ne oldu, ne bitti diye  zaten oraya gönderilen  tek rektörde biz değiliz bir çok rektör YÖK’ün onaylamasında sonra gönderiliyor. Kafamıza göre bırakın yurtdışını il dışına bile çıkamıyoruz” dedi.

HİZMET ALLAH RIZASI İÇİN YAPILIR, VATAN İÇİN YAPILIR

KARÜNDER’e  bu zamana kadar yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür eden Rektör Polat; “Eskiden yeni kadar bir çok kişi bu alanda görev almışlar. hepsine teşekkür ediyorum

Biz şunu biliyoruz hizmet Allah rızası için yapılır, vatan için yapılır,  bir karşılık beklemeden yaparsınız,  bir karşılık bekliyorsanız bu hizmet karşılığında,  bu sizde bir etik problem yaratır  bu arkadaşlarımızın bizden talebi oldu ama  öyle uç bir talep değildi hocam  sosyal tesislerden bize  yer verebilir misiniz  bizim bazı öğrencilere yönelik projelerimiz var  bende kendilerine şunu ifade ettim  size rastgele bir yer vermem. Bunlar ihale ile çıkılır  ihale haricindeki şartta Kültür Bakanlığı tarafında tanınan bir dernek  olması gerekiyor. Siz Kültür Bakanlığında tanınan bir dernek misiniz?  Değiliz  o zaman ihaleyi bakmak zorundayım çünkü resmi   prosedür  bunu gerektirir.  Onlarda beni anlayışla karşıladılar ve dedikodu malzemesi yapmadılar ama bunu bir basın kuruluşu nerden duyduysa  bunu dillendirmiş ben KARÜNDER’cilerin bu konuda çok haberleri de olduğunu  düşünmüyorum.  Şahsen  çünkü kendileri bana böyle bir baskı içerisinde bulunmadılar  ben kendilerine ifade ettim onlarda bize anlayışla karşıladılar konu orada kapandı” diye konuştu.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
dunya kupasi heyecani yenisehir yazlik sinemasinda yasanacak 2XiQ3gJB
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
12 Haziran, 2026 20:22 tarihinde yayınlandı
0 0

Dünya kupası heyecanı Yenişehir Yazlık Sineması’nda yaşanacak

Karabük Belediyesi tarafından düzenlenecek organizasyonla vatandaşlar, Dünya Kupası heyecanını Yenişehir Yazlık Sineması’nda kurulacak dev ekranda birlikte yaşayacak.

Karabük Belediyesi, kentte sosyal ve kültürel hayatı canlandırmaya yönelik etkinliklerine bir yenisini daha ekliyor. Belediye tarafından hazırlanan program kapsamında vatandaşlar, Dünya Kupası karşılaşmasını Yenişehir Yazlık Sineması’nda dev ekrandan izleme fırsatı bulacak.

Karabük’ün önemli sosyal yaşam alanlarından biri olan Yenişehir Yazlık Sineması’nda gerçekleştirilecek etkinlik, 14 Haziran Pazar günü saat 04.30’da Yenişehir Çamlık Camii’nde kılınacak sabah namazıyla başlayacak. Namazın ardından saat 05.30’da Karabük Belediyesi tarafından vatandaşlara çay ve çorba ikramı yapılacak. Saat 07.00’de başlayacak karşılaşma ise dev ekrandan takip edilecek.

Etkinlikle ilgili açıklamalarda bulunan Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, tüm vatandaşları programa davet ederek, amaçlarının şehirde birlik ve beraberlik duygularını güçlendirmek olduğunu söyledi.

2002 Dünya Kupası’nın toplumun hafızasında özel bir yere sahip olduğunu belirten Çetinkaya, “2002 Dünya Kupası’nda millet olarak unutulmaz günler yaşamış, aynı sevinçte ve aynı heyecanda buluşmuştuk. O günlerin coşkusunu ve birlik ruhunu yeniden yaşamak istiyoruz. Yenişehir Yazlık Sinemamızda hemşehrilerimizle birlikte Dünya Kupası heyecanını paylaşacak olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz” dedi.

Pazar sabahı vatandaşlarla önce sabah namazında buluşacaklarını ifade eden Çetinkaya, daha sonra çay ve çorba ikramında bulunacaklarını, ardından da milli heyecanı dev ekranda hep birlikte yaşayacaklarını kaydetti.

Bizi sosyal medyadan takip edin