KASTAMONU “Macera Turizmi Ağı Geliştirme Projesi” kapsamında, Romanya, Gürcistan, Bulgaristan ve Moldova’dan gelen temsilciler ,Kastamonu Pınarbaşı ilçesinde incelemelerde bulundu. Karadeniz havzası sınır ötesi iş birliği programı kapsamında Köstence Valiliği koordinatörlüğünde Kastamonu İl Özel İdaresi Türkiye Ana ortaklığı kapsamında Macera sporları turizm ağı geliştirme projesi kapsamında Pınarbaşı Horma Kanyonu ve Ilıca Şelalesine tanıtım gezisi düzenlendi. Proje kapsamında 20-23 Ağustos tarihleri arasında Pınarbaşı ve Azdavay ilçelerinde macera sporları turnuvası düzenleneceği bildirildi. Turnuvanın Pınarbaşı ayağında dağ bisikleti yarışması,Suğla yaylasında motokros ve Ilıca şelalesinde materyal çıkarma gibi aktivitelerin yer alacağı söylendi. Köstence Vali Yardımcısı Mustafa Levent Akkoyun, Pınarbaşı ilçesinin macera sporları için uygun şartlara sahip olduğunu belirterek şunları söyledi: ‘’ Coğrafi özellikler bakımından Köstence ve Pınarbaşı birbirine çok benziyor. Ama bu bölge biraz daha dağlık. Horma kanyonu ve Ilıca Şelalesi macera sporları için çok uygun. Yapacağımız bu proje bir başlangıç sayılır. Bu gezilerimizi diğer ülkelerde de yapacağız. Türkiye ile başladık, Gürcistan, Bulgaristan,Moldova ile devam edeceğiz. Ülkelerin macera sporları için ne tür imkanları olduğunu görmek ve yerinde incelemek için bu gezilerimizi yapıyoruz. Beş ülke arasındaki turizmi geliştirmek açısından bu projenin faydalı olacağını düşünüyorum”


Pınarbaşı’nda Macera Turizmi İçin İnceleme Yapıldı
Safranbolu Tarihi Çarşıda minibüs dehşeti
Safranbolu ilçesinde freni boşalan yolcu dolmuşu, park halindeki otomobile çarptıktan sonra tarihi çarşıdaki Cinci Hamamı duvarına çarparak durabildi. Kazada 1 kişi tedbir amaçlı hastaneye kaldırıldı.
Kaza, saat 15.30 sıralarında Safranbolu Eski Çarşı’daki Mehmet Kurtulan Meydanı’nda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, E.E. idaresindeki 78 M 6079 plakalı yolcu dolmuşu, Beybağı Kavşağı istikametinden meydana doğru seyir halindeyken freninin boşalması sonucu kontrolden çıktı. Sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği dolmuş, önce park halinde bulunan 74 AV 803 plakalı otomobile, ardından Mehmet Kurtulan Meydanı’ndaki Cinci Hamamı duvarına çarparak durabildi.
İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Dolmuşta yolcu olarak bulunan ve sürücünün eşi olduğu öğrenilen Ö.E., tedbir amaçlı Safranbolu Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.
Kazada araçlarda ve tarihi yapının duvarında hasar meydana gelirken, olayla ilgili inceleme başlatıldı.


