KASTAMONU “Macera Turizmi Ağı Geliştirme Projesi” kapsamında, Romanya, Gürcistan, Bulgaristan ve Moldova’dan gelen temsilciler ,Kastamonu Pınarbaşı ilçesinde incelemelerde bulundu. Karadeniz havzası sınır ötesi iş birliği programı kapsamında Köstence Valiliği koordinatörlüğünde Kastamonu İl Özel İdaresi Türkiye Ana ortaklığı kapsamında Macera sporları turizm ağı geliştirme projesi kapsamında Pınarbaşı Horma Kanyonu ve Ilıca Şelalesine tanıtım gezisi düzenlendi. Proje kapsamında 20-23 Ağustos tarihleri arasında Pınarbaşı ve Azdavay ilçelerinde macera sporları turnuvası düzenleneceği bildirildi. Turnuvanın Pınarbaşı ayağında dağ bisikleti yarışması,Suğla yaylasında motokros ve Ilıca şelalesinde materyal çıkarma gibi aktivitelerin yer alacağı söylendi. Köstence Vali Yardımcısı Mustafa Levent Akkoyun, Pınarbaşı ilçesinin macera sporları için uygun şartlara sahip olduğunu belirterek şunları söyledi: ‘’ Coğrafi özellikler bakımından Köstence ve Pınarbaşı birbirine çok benziyor. Ama bu bölge biraz daha dağlık. Horma kanyonu ve Ilıca Şelalesi macera sporları için çok uygun. Yapacağımız bu proje bir başlangıç sayılır. Bu gezilerimizi diğer ülkelerde de yapacağız. Türkiye ile başladık, Gürcistan, Bulgaristan,Moldova ile devam edeceğiz. Ülkelerin macera sporları için ne tür imkanları olduğunu görmek ve yerinde incelemek için bu gezilerimizi yapıyoruz. Beş ülke arasındaki turizmi geliştirmek açısından bu projenin faydalı olacağını düşünüyorum”


0
Pınarbaşı’nda Macera Turizmi İçin İnceleme Yapıldı
0
“Ailemle Ormanlar İçin El Ele” doğa yürüyüşü düzenlenecek
Safranbolu ilçesinde, 2025–2035 Aile ve Nüfus 10 Yılı etkinlikleri kapsamında “Ailemle Ormanlar İçin El Ele” doğa yürüyüşü düzenlenecek.
Aile bağlarını güçlendirmek ve çevre bilincini artırmak amacıyla gerçekleştirilecek etkinlik, 17 Mayıs 2026 Pazar günü saat 11.00’de başlayacak. Yürüyüş, Sarıçiçek Köprücek Mevkii’nden başlayıp Sarıçiçek Göleti’nde sona erecek.
Doğayla iç içe gerçekleştirilecek etkinlikte vatandaşlar aileleriyle birlikte yürüyüş yaparak hem sağlıklı yaşamın önemine dikkat çekecek hem de ormanların korunmasına yönelik farkındalık oluşturacak.
Yetkililer, “Geleceğimiz için el ele, ormanlarımız için omuz omuza” sloganıyla düzenlenecek etkinliğe tüm vatandaşları davet etti.

