KASTAMONU “Macera Turizmi Ağı Geliştirme Projesi” kapsamında, Romanya, Gürcistan, Bulgaristan ve Moldova’dan gelen temsilciler ,Kastamonu Pınarbaşı ilçesinde incelemelerde bulundu. Karadeniz havzası sınır ötesi iş birliği programı kapsamında Köstence Valiliği koordinatörlüğünde Kastamonu İl Özel İdaresi Türkiye Ana ortaklığı kapsamında Macera sporları turizm ağı geliştirme projesi kapsamında Pınarbaşı Horma Kanyonu ve Ilıca Şelalesine tanıtım gezisi düzenlendi. Proje kapsamında 20-23 Ağustos tarihleri arasında Pınarbaşı ve Azdavay ilçelerinde macera sporları turnuvası düzenleneceği bildirildi. Turnuvanın Pınarbaşı ayağında dağ bisikleti yarışması,Suğla yaylasında motokros ve Ilıca şelalesinde materyal çıkarma gibi aktivitelerin yer alacağı söylendi. Köstence Vali Yardımcısı Mustafa Levent Akkoyun, Pınarbaşı ilçesinin macera sporları için uygun şartlara sahip olduğunu belirterek şunları söyledi: ‘’ Coğrafi özellikler bakımından Köstence ve Pınarbaşı birbirine çok benziyor. Ama bu bölge biraz daha dağlık. Horma kanyonu ve Ilıca Şelalesi macera sporları için çok uygun. Yapacağımız bu proje bir başlangıç sayılır. Bu gezilerimizi diğer ülkelerde de yapacağız. Türkiye ile başladık, Gürcistan, Bulgaristan,Moldova ile devam edeceğiz. Ülkelerin macera sporları için ne tür imkanları olduğunu görmek ve yerinde incelemek için bu gezilerimizi yapıyoruz. Beş ülke arasındaki turizmi geliştirmek açısından bu projenin faydalı olacağını düşünüyorum”


Pınarbaşı’nda Macera Turizmi İçin İnceleme Yapıldı
Giresun’da heyelan riski nedeniyle toplam 33 konut tahliye edildi
Giresun’da 18-29 Mayıs 2026 tarihleri arasında etkili olan aşırı yağışların ardından meydana gelen heyelan ve kaya düşmeleri nedeniyle Bulancak ilçesinde toplam 33 konut tedbir amaçlı tahliye edildi.
Giresun Valiliği’nden yapılan açıklamada, aşırı yağışların il merkezi ile çeşitli ilçe, köy ve mahallelerde heyelan ve kaya düşmesi olaylarına yol açtığı belirtildi. Yaşanan doğa olayları nedeniyle bazı bölgelerde ulaşımda aksamalar ve yol kapanmaları meydana gelirken, çok sayıda konutun da risk altında kaldığı ifade edildi.
AFAD ekipleri tarafından sahada yapılan inceleme ve değerlendirmelerde Bulancak ilçesine bağlı Bayındır köyünde yaklaşık 50 bin metrekarelik alanı etkileyen dairesel kayma şeklindeki heyelan nedeniyle 16 konutun tahliye edildiği bildirildi.
Kovanlık Beldesi Merkez Mahallesi Değirmen Yanı mevkiinde meydana gelen heyelan nedeniyle 11 konutun, Soğuksu Mahallesi’nde ise 6 konutun tedbir amaçlı boşaltıldığı kaydedildi.
Açıklamada, heyelan riski nedeniyle vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla Kovanlık Beldesi’nde 17, Bayındır köyünde ise 16 olmak üzere toplam 33 konutun tahliye edildiği belirtildi.
Öte yandan bölgedeki risk durumunun kapsamlı şekilde değerlendirilmesi amacıyla özellikle Kovanlık Beldesi ve çevresinde yüksek hassasiyetli topografik verilerin elde edileceği ifade edildi.
Giresun AFAD İl Müdürlüğü’nün vatandaşlardan gelen ihbarlar doğrultusunda saha gözlemleri ve teknik incelemelerini aralıksız sürdürdüğü, gelişmelere göre gerekli tüm tedbirlerin alınmaya devam edildiği bildirildi.
Bayındır köyü muhtarı Saim Karakaya ise, “AFAD ekipleri bölgede heyelan boyutunu ve boşaltılması gereken evlerin belirlenmesi için çalışmalarını sürdürdü. Daha öncede 1988-89 yıllarında da bölgede toprak oynaması olmuş. Son olarak da iki haftadır köyde toprak kayması gözlemlendi. Takip ettik. AFAD’a bilgi verdik. Dün sabah bazı bölgelerde toprak çökmeleri yaşandı. AFAD ekipleri incelemelerine başladı. 16 hane boşaltıldı. Bazı evlerde de incelemeler devam ediyor” dedi.


