KASTAMONU “Macera Turizmi Ağı Geliştirme Projesi” kapsamında, Romanya, Gürcistan, Bulgaristan ve Moldova’dan gelen temsilciler ,Kastamonu Pınarbaşı ilçesinde incelemelerde bulundu. Karadeniz havzası sınır ötesi iş birliği programı kapsamında Köstence Valiliği koordinatörlüğünde Kastamonu İl Özel İdaresi Türkiye Ana ortaklığı kapsamında Macera sporları turizm ağı geliştirme projesi kapsamında Pınarbaşı Horma Kanyonu ve Ilıca Şelalesine tanıtım gezisi düzenlendi. Proje kapsamında 20-23 Ağustos tarihleri arasında Pınarbaşı ve Azdavay ilçelerinde macera sporları turnuvası düzenleneceği bildirildi. Turnuvanın Pınarbaşı ayağında dağ bisikleti yarışması,Suğla yaylasında motokros ve Ilıca şelalesinde materyal çıkarma gibi aktivitelerin yer alacağı söylendi. Köstence Vali Yardımcısı Mustafa Levent Akkoyun, Pınarbaşı ilçesinin macera sporları için uygun şartlara sahip olduğunu belirterek şunları söyledi: ‘’ Coğrafi özellikler bakımından Köstence ve Pınarbaşı birbirine çok benziyor. Ama bu bölge biraz daha dağlık. Horma kanyonu ve Ilıca Şelalesi macera sporları için çok uygun. Yapacağımız bu proje bir başlangıç sayılır. Bu gezilerimizi diğer ülkelerde de yapacağız. Türkiye ile başladık, Gürcistan, Bulgaristan,Moldova ile devam edeceğiz. Ülkelerin macera sporları için ne tür imkanları olduğunu görmek ve yerinde incelemek için bu gezilerimizi yapıyoruz. Beş ülke arasındaki turizmi geliştirmek açısından bu projenin faydalı olacağını düşünüyorum”


148
Pınarbaşı’nda Macera Turizmi İçin İnceleme Yapıldı
64
Çorum’da kazaya karışan sürücü aracını bırakıp kaçtı
Çorum’da kırmızı ışıkta bekleyen araca arkadan çarpan sürücü, kazanın ardından otomobilini bırakıp kaçtı. Kazada 2 kişi yaralandı.
Kaza, gece saatlerinde Akşemseddin Caddesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, kırmızı ışıkta bekleyen 05 KG 119 plakalı otomobile, arkadan gelen 31 AIL 407 plakalı başka araç çarptı. Kazada otomobilde bulunan Y.E. ve H.S.K. yaralandı. Kazanın ardından sürücü, aracı olay yerinde bırakarak kaçtı. İhbar üzerine bölgeye polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerince ilk müdahalesi yapılan yaralılar, Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Polis ekipleri, sürücünün yakalanması için çalışma başlattı.


