17 Kasım, 2023 15:25 tarihinde yayınlandı /Güncelleme: 27.12.2023 16:26
A+A-
Bu Yazıyı Paylaş
veya linki kopyala
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0
Peker: “Gençler Bize Yol Gösterici Oluyor”
İYİ Parti Safranbolu Belediye Başkan Adayı Sanatçı Hakan Peker, Karabük ve Safranbolu Basını ile tanışma toplantısı düzenledi. Projelerini önümüzdeki süreçte açıklayacağını ifade eden Başkan Adayı Hakan Peker, Gençlere de konser müjdesi verdi.
İYİ Parti Safranbolu Belediye Başkan Adayı Sanatçı Hakan Peker Basınla tanışma toplantısı düzenledi. Safranbolu'nun kendisi için önemine işaret eden Peker, özellikle gençlerin Safranbolu'yu ileriye taşımak için yapacakları çalışmaları hayal ettikleri için kendilerine yol gösterici olduğunu ve o yüzden de mutluluk duyduğunu söyledi.
Adaylığı açıklandıktan sonra heyecanla Safranbolu'ya geldiğini ve insanların kendisini gördüğünde gözlerinin parladığını ifade eden Başkan Adayı Hakan Peker; "Adaylığım açıklandıktan sonra ben heyecanla Safranbolu'ya geldim insanların beni gördüklerinde gözleri parlıyordu, Başkanım hoş geldin diyorlardı. Ben Başkan falan olmadım aday oldum sadece çok hoşuma gitti. Şu anda bize inanan, bizi destekleyen o kadar çok insan var ki bazen böyle dönem dönem yorulduğumuz zamanlar oluyor ama onların enerjisi, ve onların üzerimizdeki umudu Safranbolu'yu çok daha ileriye götürmek için yapacağımız çalışmaları hayal edebiliyorlar zannediyorum ki. Özellikle gençler bu anlamda bize çok büyük yol gösterici oluyorlar o yüzden de ben çok mutluyum" dedi.
"SAFRANBOLU BENİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ"
Safranbolu'nun kendisi için çok önemli olduğunu vurgulayan Peker, projelerini önümüzdeki süreçte açıklayacaklarını belirterek, "Ben Eflaniliyim ama Safranbolu'da çocukluğumun geçtiği bir yer, her sene geldiğim bir yer. Ben de bugüne kadar olan vizyonumu, misyonumu, birikimlerimi aktarmak için, Safranbolu'yu hak ettiği yerden bir tık daha yukarıya çıkarmak için buraya aday oldum. Bunu da başarabileceğime inanıyorum çünkü böyle bir birikimim olduğunu düşünüyorum. Bazen niye şimdi diyorlar, bu zamana kadar nerdeydin falan diyorlar çünkü bu zamana kadar ben sanatımla meşguldüm, birikimlerimle meşguldüm belli bir yere gelmek için herkes gibi , gurbete giden insanlar gibi hayatımı kazanmaya devam ediyordum ve şimdi belli bir birikimim, belli bir donanımım, belli bir hayat tecrübem olduğu için bu birikimimi ancak bu dönemde buraya aktarabilirim. Herhalde 20 yaşında Belediye başkanı adayı olsaydım beni kimse tanımazdı ve Belediye başkanı bile olamazdım o yüzden bunun da cevabını böyle vermiş olayım" dedi.
"MART AYINDA BÜYÜK BİR KONSER DÜZENLEYECEĞİZ"
Mart ayında Safranbolu'da büyük bir konser düzenleyeceklerini ifade eden Peker, "Benim görDüğüm kadarıyla Safranbolu'da sosyal faaliyetlerimiz biraz azınlıkta onları biraz daha sıkılaştıracağız, tanıtımlara biraz daha ağırlık vereceğiz, biraz daha gençler eğlenecek, biraz daha aktif, biraz daha yaşayan, biraz daha dinamik bir şehir hedefimiz. Safranbolu''yu biz öyle görmek istiyoruz, en azından ben öyle görmek istiyorum. Benim hayalimdeki Safranbolu akşam 7'de kapanan, kabuğuna çekilen bir Safranbolu değil daha turistik, daha kültürel, daha dinamik bir Safranbolu" diye konuştu. (Yusuf Korkmaz)
VİDEO İZLEMEK İÇİN >>>TIKLAYINIZ<<<
Karabük'te 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı Türkiye Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Programı kapsamında geleceğin şampiyonlarının test ve ölçümleri Yenişehir Merkez Spor Salonu’nda başladı.
Program, genç yetenekleri keşfetmek ve onları doğru branşlara yönlendirmek amacıyla titizlikle yürütülüyor.
Gençlik ve Spor İl Müdürü Coşkun Güven, beraberinde Spor Hizmetleri Müdürü İsmail Özcan ve Şube Müdürü Lokman Mollaoğulları ile birlikte yetenek taraması programını ziyaret etti. Antrenörlerden yapılan testler hakkında bilgi alan Güven, antrenörlere çalışmalarında kolaylıklar diledi.
Gençlik ve Spor İl Müdürü Coşkun Güven¸ "Sporun tabana yayılması ve çocuklarımızın yeteneklerine uygun branşlara yönlendirilmesi bizim için çok önemli. Burada yapılan testler, çocuklarımızın fiziksel ve motor becerilerini analiz ederek onları en uygun spor dallarına yönlendirmemizi sağlıyor. Geleceğin milli sporcularını yetiştirmek için büyük bir özveriyle çalışıyoruz" şeklinde konuştu. Yetenek taraması sürecinde, çocukların hız, dayanıklılık, esneklik ve koordinasyon gibi fiziksel özellikleri ölçülerek en uygun spor branşlarına yönlendirilmeleri sağlanıyor.
Programa katılan gençler ve aileleri, sürecin sağladığı fırsatlardan dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdi.