Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı

Gündem Yayın: 07.12.2015 07:59
Yazar:
Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı

Bülent Ecevit Üniversitesi ve Karabük Üniversitesi ortak “Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı” gerçekleştirecek.
Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) ile Karabük Üniversitesi arasında “Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı” Protokolü imzalandı. Protokol imza töreni için Bülent Ecevit Üniversitesine gelen Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat’ı üniversiteye gelişinde Rektör Özer karşıladı. Rektörler imza töreni öncesinde iki üniversitenin son yıllardaki gelişimi, uluslararasılaşma çalışmalar, yürütülen bilimsel ve akademik projeler, sosyal ve kültürel etkinlikler, öğrencilere sunulan olanaklar gibi pek çok konuda sohbet ederek görüş alışverişinde bulundular. Görüşmeye BEÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. M. Halûk Güven, Prof. Dr. Ahmet Altın ve Prof. Dr. Hale Sayan Özaçmak ile Karabük Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zeki Tekin de katıldı.
Bülent Ecevit Üniversitesi ve Karabük Üniversitesinin işbirliğinde gerçekleştirilecek olan pedagojik formasyon eğitimi sertifika programı ile ilgili değerlendirmenin ardından protokol imza töreni gerçekleştirildi. Rektör Prof. Dr. Polat, Bülent Ecevit Üniversitesi ile sürdürülecek Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programının her iki üniversite için hayırlı olmasını temenni ettiği açıklamasında şunları söyledi: “Karabük Üniversitesinin temelini oluşturan Bülent Ecevit Üniversitesi ile her zaman işbirliğimizi sürdürüyoruz. Bülent Ecevit Üniversitesi köklü yapısını daha da güçlendirerek özellikle Sayın Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer’in üstün gayretleri ile her alanda çok üst noktalara ulaştı. Başarılı çalışmaları dolayısıyla Sayın Rektör’ü ve ekibini kutluyorum. Karabük Üniversitesi ve Bülent Ecevit Üniversitesinin yeni ve örnek işbirliği çalışmalara imza atmasını temenni ediyorum.”
Rektör Özer de BEÜ’nün Karabük Üniversitesinde yürüteceği sertifika eğitimi programının başarılı olmasını temenni ederek; “Karabük Üniversitesi kısa sürede kazandığı yüksek ivmeyle önemli bir gelişim gösterdi. Bülent Ecevit Üniversitesi olarak bu gelişimden gurur duyuyoruz. Sayın Rektörün de ifade ettiği gibi işbirliği çalışmalarımız devam ediyor. Bugün Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı Protokolü ile yeni bir işbirliğini daha imza altına almış olduk. Bu işbirliğimizin de başarılarla gerçekleşeceğine inanıyorum” dedi.
Rektör Özer, Prof. Dr. Polat’a Bülent Ecevit Üniversitesinin çeşitli armağanlarından takdim etti.

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Geleceğin Baristaları ve Kahve Tutkunları KBÜ’de “Temel Barista Eğitimi” Aldı

Eğitim Yayın: 06.05.2024 04:48
İhlas Haber Ajansı

Karabük Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (KABÜSEM) bünyesinde Safranbolu Turizm Fakültesi akademisyenleri tarafından kahve sektöründe kariyer yapmayı hedefleyenler ve kahve severler için “Temel Barista Eğitimi” verildi.
KABÜSEM bünyesinde Safranbolu Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Dr. Öğr. Üyesi İrfan Yurt ve Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Yılmaz tarafından kahveye ilgi duyan her bireye alanında önemli bir başlangıç yapmak amacıyla 17 kişiye “Temel Barista Eğitimi” verildi.
Kursiyerler, kahve sanatları ve endüstri: yetiştirme, işleme, kavurma ve sunum, makine ekipman eğitimi, temel barista hijyen kuralları, espresso alım tekniklerini kavrama, aspresso bazlı sıcak kahveler yapım ve sunum teknikleri, espresso bazlı soğuk kahveler yapım ve sunum teknikleri, 3. nesil kahve yapım ve sunum teknikleri, latte art teknikleri ve uygulamaları, milkshake, smoothie ve kokteyl grubu içeceklerin yapım ve sunum teknikleri, yöresel kahvelerin yapım ve sunum teknikleri ile gıda güvenliği ve hijyen eğitim gibi konularda toplamda 38 saat eğitim aldı.
Karabük Üniversitesi bünyesinde KBÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık’ın destekleriyle kurulan atölyede Safranbolu Turizm Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi İrfan Yurt ile beraber barista eğiticiliği yaptıklarını ifade eden Safranbolu Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Yılmaz, geçekleşen eğitim süreci ile ilgili konuştu.
Yılmaz, “Burada birinci nesil, ikinci nesil ve üçüncü nesil olmak üzere kahvelerimiz var. Bunları tek tek bizzat kursiyerlerimize gösteriyoruz, yapıyoruz, yaptırıyoruz” dedi.
Yılmaz, bütün kursiyerlere ilgi gösterdiklerini dile getirerek, “Espresso makinesinde yeni olarak öğüttüğümüz kahveyi temperlemesinden, espressonu nasıl alınacağına kadar bütün aşamaları tek tek göstererek kursiyerlerimize öğretiyoruz. Aynı zamanda da ‘Süt nasıl köpürtülür, kreması nasıl alınır, latte kreması, cappuccino kreması nasıl olur?’ Bunların hepsini tek tek detaylı bir şekilde izah ediyoruz” diye konuştu.
17 kursiyerin eğitim aldığını ve taleplerin her geçen gün arttığını, farklı alanlardan ve bölümlerden kursiyerlerin olduğunu, kahveye ilgi duyan, kahve kültürünü benimsemiş herkesin ilgi ve talepte bulunduğunu söyleyen Yılmaz, “Bu kursta kahve üzerine kahve hazırlama noktasında birçok deneyimi elde ediyorlar. e-Devlet’ten taranan sertifikalarımız var. Üniversite bünyesinde bunları biz veriyoruz. Bu sertifikayla kafelerde barista olarak çok rahat bir şekilde kursiyerlerimiz çalışabiliyorlar, iş bulabiliyorlar. Şu anda kahve yeni bir trend, ciddi bir eğilim var bu alanda. Öğrenci nüfusunun yoğun olduğu yerlerde birçok kafe mevcut. İnsanlar buralara gidip zaman geçiriyorlar. Dolayısıyla bu yoğun olan kafelerde kursiyerlerimiz de çok rahat iş bulabilme imkanına sahip oluyorlar. Kalifiyeli eleman yetiştiriyoruz. Bütün kahvelerimizi her şeyi tek tek gösteriyoruz, yaptırıyoruz. Dolayısıyla onlar da deneyim kazanmak kaydıyla çok rahat bir şekilde iyi bir barista olabiliyorlar” dedi.
Safranbolu Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü 2. sınıf öğrencisi Fatma Güler, 38 saatlik bir eğitim aldıklarını ifade ederek, “Burada her çeşit kahve türünü öğrendik. Sıcakları, soğukları, frozenları, meyvelileri, smoothieleri hepsini öğrendik. Kahveleri çok seviyorum. Hepsinin nasıl yapıldığını öğrenmek istedim. Böylelikle hocalarımızın sayesinde bir eğitime tabi tutuldum. Kahvelerin aslında zor bir şekilde yapılmadığını, kolay bir şekilde olduğunu ama el becerisi gerektirdiğini görmüş oldum. Aslında biz tüm öğrenciler için bu, avantaj oldu. Çünkü baristalık ilerideki mesleklerin başında geliyor. Herkes artık kahve içmeye başladı ve ileride büyük bir alanı kaplayacağını düşünüyorum. Bu yüzden iş imkânının daha fazla olduğunu, bu alanda ilerlemek isteyen kişilere öncülük ettiğini, hocalarımızın sayesinde büyük bir şekilde bize katkıda bulunduklarını düşünüyorum. O yüzden ileride iş hayatında önemli yere sahip olacağını düşünüyorum” diye konuştu.
(YE-