Parasız yatılı El Sanatları Kurs Kayıtları Sürüyor - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
29 Ağustos, 2015 14:53 tarihinde yayınlandı
0
0

Parasız yatılı El Sanatları Kurs Kayıtları Sürüyor

Karabük Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Cemalettin Çataklı Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının parasız yatılı el sanatları kurs kayıtlarının devam ettiğini söyledi. Kayıtların Eylül ayı sonuna kadar İl ve İlçe müdürlüklerine yapılabileceğini ifade eden Müdür Çataklı; “Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına bağlı Bilecik, Elazığ, Mersin(Silifke), Düzce, Kastamonu ve Sivas illerinde bulunan El Sanatları Eğitim Merkezi müdürlüklerine 2015-2016 eğitim ve öğretim yılı için kursiyer öğrenci alınacak.
Kurslarımız; halı, kilim, yöresel bez dokuma, ahşap oymacılığı, kadın üst giysileri dikimi, taş işleme, halı dokuma, gümüş işleme ve restarasyon konularında tatbiki bir meslek ve sanat öğrenimini esas alan, eğitimin2 yıl ve 6 ay süresi olan, öğrencilerimizin parasız yatılı olarak yararlanacağı şekilde uzun yıllardır çocuklarımıza hizmet vermektedir. Ayrıca kısa süreli gündüz kursları da açılacaktır. İŞKUR ile Bakanlığımız arasında yapılan protokol gereğince, kursiyer öğrencilere harçlık verilecek olup, İş Kazası ve Meslek hastalığına karşı sigorta yaptırılacaktır.En az 14 yaşını bitirmiş kız ve erkek öğrenciler, bu kurslarda eğitim ve öğretim programlarının yanı sıra iş hayatının tanıtılması ve çevre şartlarına uyum için Eğitim Merkezinin ve bulunduğu ilin her türlü imkanından faydalandırılmalıdır.
Ailelerimizin bu konuya gerekli önemi vererek , 2015-2016 öğretim yılı için bu kurslarımız hakkında bilgi almak ve kayıt yaptırmak isteyenlerin, Eylül ayının sonuna kadar İl ve İlçe Müdürlüklerimize müracaat etmeleri gerekmektedir” dedi.
İl Müdürü Çataklı öğrencilerde aranan şartları ise; “ T.C. Vatandaşı olmak, Yatılı kursiyer öğrenciler için en az 14, en çok 24; gündüzlü kursiyer öğrenciler için en az 14 yaşında olmak. Yatılı kursiyer öğrenciler için taksirli suçlar ile kabahat nevinden olanlar hariç olmak üzere, ertelenmiş olsa dahi, bir suçtan dolayı mahkum olmamak. Yatılı kursiyer öğrenciler için evli olmamak. Uzun ve kısa süreli kurslar için, MEB modül programındaki giriş koşullarını aramak. En az İlköğretim okulu mezunu olmak. Herhangi bir müdürlükte eğitim ve öğretime devam ederken hiçbir müdürlüğe kursiyer öğrenci olarak alınmama cezası almamış olmak Erkek kursiyer öğrenciler için öğretim süresince askerlikle ilişkisi olmamak” olarak açıkladı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
kastamonuda dehset baba oglunu tufekle oldurdu EIEQRhn5
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
29 Mart, 2026 08:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Kastamonu’da dehşet: Baba, oğlunu tüfekle öldürdü

Kastamonu’da bir baba, evde tartışma yaşadığı oğlunu av tüfeğiyle vurarak öldürdü. Olayın ardından baba gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Kastamonu’da merkeze bağlı Ballık Köyü’nde ikamet eden 67 yaşındaki E.G., henüz bilinmeyen bir sebepten ötürü 33 yaşındaki oğlu Murat Gökdağ ile tartışmadı yaşadı. Tartışmanın yerini kavgaya bırakması üzerine baba E.G., evde bulunan at tüfeğiyle oğluna ateş etti. Karın bölgesinden ağır yaralanan Murat Gökdağ, olay yerinde hayatını kaybetti.

Olayın ardından baba E.G. jandarma ekiplerince gözaltına alınırken, Cumhuriyet Savcısı ve Olay Yeri İnceleme ekiplerinin çalışması sonrasında Murat Gökdağ’ın cenazesi, Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin morguna kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin