Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
11 Eylül, 2023 16:18 tarihinde yayınlandı
0

Özer “Marttan Sonra İnsanlar Yeniden Refaha Kavuşacak”

Yeniden Refah Partisi Karabük İl Başkanı İsmail Özer, Birlik Medyada gün ortası programına katılarak, 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan mahalli idareler seçiminden sonra, insanların yeniden refaha kavuşacağını söyledi. Ülke ve Karabük gündemi ile ilgili açıklamalarda bulanan Özer,  “Karabük’te Yeniden Refah Partisi, tıpkı genel seçimlerde olduğu gibi çalışmalarına devam edecek. Başarı oranımızın yükseldiği bir dönemdeyiz. Başarılı bir seçim kadrosu oluşturduk, genel seçimlerdeki amacımız Karabük’ün eksikliklerini dile getirmekti. Bizim şimdiki amacımız milletvekillerimize destek olmak ve ilimize hizmet etmek olacaktır. Halka hizmet anlayışımızla devam edeceğiz.”

EKONOMİ DIŞA BAĞIMLIYKEN İYİLEŞMEZ

Şu an Türkiye’de yıpranmış ve dibe çökmüş bir ekonomi yanı sıra suç oranlarının yüksek, ahlaki yönden zayıflamış aslında kötü bir dönemden geçiyoruz. Umudumuzun azaldığı bir dönem, ancak orta vadeli program açıklandı. Bununla birlikte geçim sınırı yaklaşık 40 bin TL, açlık sınırı 12 bin TL olmuşken, ülkemiz nüfusunun yüzde 80’i açlık sınırı altında yaşıyor. Örneğin okullar açıldı. Öğrencilerimizin kırtasiye ürünlerine baktığımızda malzemelerin Çin’den geldiğini görüyoruz. Biz üretemiyoruz ki bu rakamlar nasıl iyileşsin. Ekonomi dışa bağımlıyken iyileşmez. Seçimler olur, siyaset biter. Alım gücünü nasıl güçlendiririz. Ekonomimiz nasıl düzelir, biz bunun için çözümü bilerek,  üretmeye dayalı projeler ile çalışıyoruz.”

KARABÜK’TE DEĞİŞEN HİÇBİR ŞEY YOK

İl Başkanı Özer: “Karabük’te somut adımlar atılmadı. Hava kirliliği, devlet hastanesi, otopark sorunları, kavşak problemi hala çözülmedi. Trafik kazalarında sakatlanma olmamalı, maddi hasarlar olmamalı. Kavşaklar yapıldı ama yollarımızda kazalar arttı. Bunu çözmek gerekiyor. Karabük’te değişen hiçbir şey yok.”

TALEBE GÖRE EĞİTİM MODELİ

Eğitim sistemi hakkında bakış açımız, kültür, örf ve adetlerimize bağlıyız. Taviz vermemiz gerekir. Kıyafet yönetmeliğine uyulmalı. Ciddiyet disiplini getirir. Karabük’te öğretmen ve öğrencilerimiz bu konuda başarı sağladıklarını düşünüyorum. Tabi bizim öğrencilik dönemimizdeki disiplinden bahsetmemiz mümkün değil. Günümüzde sosyal medya ile gençler farklı bir dünya algılayıp, onunla yaşıyorlar. Özgürlüğü ve yaşam tarzlarını Türk gençlerine farklı sunuyorlar. Partimizle birlikte bunu düzelteceğiz. Eğitimin gerekliliği ne getiriyorsa o şekilde eğitim sağlanmalıdır. Kız ve erkek çocuklar birbirine saygılı, toplumuna saygılı olacak şekilde belki de yeni bir eğitim sistemi geliştirilmeli.”

PROJELERİMİZ VAR

Özer: “Partimiz, 2024 yılı yerel seçimlerinde büyük bir patlama yapacak. Belde belediyemizle 7 belediyeyi almak istiyoruz. Değişim olması gerektiği şart. Karabük’te her ilçede yol, park ve hastane gibi problemleri var. Halkımızın yakınması neyi gösteriyor, mevcut yerel yönetimlerden memnun olmadıklarını gösteriyor. Bu da değişimin geleceğini işaret ediyor. Yerel seçimlerde çalışmalarımızla da insanların gönüllerine gireceğiz. Ben aday olmayacağım. Genel merkezimiz yeni bir aday belirleyecektir. Partimizle birlikte yeni projelerimizi hep birlikte halka açıklayacağız. Adayımız belirlendikten sonra yeni adayımızla birlikte yerel seçimler için Karabük’e hizmet edeceğiz. Marttan sonra insanlar yeniden refaha kavuşacak. Neden Yeniden Refah partisini seçmeliler, sorusuna şöyle yanıt verebilirim. Biz, inanmak için hiçbir şey yokken yola çıkmış kadrolardan meydana geldik. Memleketimiz ve ülkemizdeki eksiklikleri görerek en iyi çözümü biz yapacağız diyerek yola çıktık. Bizim görüşümüz Milli görüştür. Biz halka hizmet Hakka hizmet anlayışıyla yola çıktık.

ÇÖZÜM VAADEDENLERİ DENEYİN

Karabük’te çözüm bekleyen belediye ve il özel idare ile arada kalan hala hizmet bekleyen yerlere örnek veren Özer, “Belenköy TOKİ-Karabük Organize Sanayi arasındaki yolun hala asfalt atılmamış. Hala bekliyor. Bizim partimizde Halka hizmet, hakka hizmettir. Biz menfaatimiz yokken bir araya geldik. Biz yol problemini çözmek için yarışacağız. Çözüme odaklı çalışacağız. Çözmeyenleri değil, Çözmeyi vaat edenleri denemek gerekir. Biz de çözüm var. Bunun için bizleri denemeleri gerekir. Bizim projelerimiz de çözümlerimiz de hazır. Milli görüşün olduğu her yerde umut vardır. Hayat vardır. Yeniden Refah demek her şeye çözüm demek. Yeniden Refah Partisinden Konya Belediyesi devletimize IMF’ ten borç almayın biz size verelim diyebiliyorken bunu Karabük’te de gerçek kılın diyorum ” dedi. (Haber Merkezi)

Bizi sosyal medyadan takip edin
z23
Mustafa Akgün Avatarı
Mustafa Akgün tarafından
14 Mayıs, 2026 12:27 tarihinde yayınlandı
0

Safranbolu, Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği’nde

Tarihi ve kültürel mirasıyla UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan Safranbolu, sürdürülebilir kalkınma ve çevre odaklı belediyecilik çalışmalarını “Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği” üyeliğiyle taçlandırdı.

Birliğin 45’inci Olağan Meclis Toplantısı’nda Safranbolu Belediyesi’nin üyelik talebi oy birliğiyle kabul edildi.

Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği’nin İzmir’de gerçekleştirilen meclis toplantısında, Safranbolu Belediyesi’ni Belediye Meclis Üyesi Tuncay İşçimen ile İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürü Sercan Eren temsil etti. Safranbolu’nun üyelik beratı, yeniden başkanlığa seçilen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay tarafından takdim edildi.

Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse tarafından yapılan açıklamada, birliğe katılımın kentin gelecek vizyonu açısından stratejik bir adım olduğu vurgulandı. “Sağlıklı ve sürdürülebilir bir Safranbolu” hedefiyle yürütülen projelerin ulusal düzeyde bir ağla destekleneceği belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği’ne üyeliğimizin onaylanmasıyla birlikte, ilçemizde yaşam kalitesini artıracak projelerimizde önemli bir paydaş kazanmış olduk. İklim değişikliği ile mücadeleden sıfır atık yönetimine kadar pek çok alanda birliğin imkanlarından ve tecrübe paylaşımından faydalanarak gücümüze güç katacağız.”

Toplantıda ayrıca birliğin merkezi Bursa’dan İzmir’e taşınırken; Safranbolu ile birlikte Ankara, Manisa ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediyeleri ile Turgutlu ve Marmaris belediyelerinin de üyelikleri onaylandı.

Safranbolu Belediyesi, bu üyelikle birlikte Türkiye genelinde “sağlıklı şehir” kriterlerini yerine getiren seçkin belediyeler arasındaki yerini alırken, çevre yatırımları ve kentsel dönüşüm stratejilerini birlik çatısı altında ulusal ve uluslararası standartlara taşımayı hedefliyor.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin