24 Şubat, 2024 13:35 tarihinde yayınlandı /Güncelleme: 25.02.2024 13:51
A+A-
Bu Yazıyı Paylaş
veya linki kopyala
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0
Özel Okulların Servisleri Denetlendi
Safranbolu ilçesinde özel okulların öğrencilerini taşıyan 26 okul servisi denetlendi.
İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, ilçede faaliyet gösteren özel okullarda ikinci dönem başlangıcından itibaren öğrenci taşımacılığı yapan 26 okul servisinin denetiminin yapıldığı bildirildi.
Denetimde servis aracının yaşı, ilkyardım çantası, yangın tüpü, araç kamerası bulunma durumu, koltuk sayısı, muayene durumu, sürücülerin gerekli belgelerinin denetimi yapıldığı belirtilirken, 3 servis şoförüne koltuk sayılarının fazla olması konusunda uyarı yapıldığı kaydedildi.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Said Nuri Odabaşoğlu da okul servislerinin denetiminin önemli olduğunu belirtti. Odabaşoğlu, "Bakanlığımızın okul servis araçları yönetmeliği gereği yapılan bu denetimler öğrencilerimizin huzur ve güvenle yolculuk yapmalarını sağlamak ve servis sürücülerimizin bu konudaki hassasiyetlerini artırarak trafik kazalarını önlemek amacıyla yapılmaktadır. Denetimin yapılmasında emeği geçen jandarma ve emniyet teşkilatımıza, gerekli şartları sağlayan servis sürücülerimize teşekkür ediyorum" dedi. (Ramazan Öztürk)
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Karabük’te katıldığı iftar programında, kente yeni bir Adalet Sarayı kazandırılacağını duyurdu.
Projenin tamamlandığını belirten Tunç, 2025 yılı yatırım programına alındığını ve ihale sürecinin kısa sürede başlatılacağını açıkladı.
KARABÜK’E MODERN VE YÖRESEL MİMARİLİ ADALET SARAYI
Bakan Tunç, yapılacak yeni adalet sarayının Karabük’e ve bölgeye yakışan modern bir yapı olacağını ifade ederek, özellikle Safranbolu’nun tarihi ve yöresel mimarisine uygun şekilde tasarlanacağını vurguladı. “Adalet hizmetlerinin daha etkin ve sağlıklı yürütülmesi için gerekli tüm çalışmalar tamamlandı. 2025 yatırım programına alınan projenin ihale süreci yakında başlayacak” dedi.
BÖLGEYE YATIRIMLAR DEVAM EDECEK
Konuşmasında bölgedeki diğer yatırımlara da değinen Tunç, Karabük ve çevre illerde altyapı, ulaşım ve kamu hizmetleri alanında önemli projelerin hayata geçirildiğini belirtti. Bakan Tunç, “Karabük ve Batı Karadeniz için büyük projeleri hayata geçirmeye devam edeceğiz. Belediyelerimizin taleplerini yakından takip ediyor, hizmetlerin vatandaşlarımıza en iyi şekilde ulaşması için çalışıyoruz” diye konuştu.
"RAMAZAN, BİRLİK VE BERABERLİĞİN SİMGESİ"
İftar programında Ramazan ayının önemine de değinen Tunç, bu mübarek ayın yardımlaşma, dayanışma ve kardeşlik duygularını pekiştirdiğini söyledi. Tunç, Ramazan'ın manevi atmosferinde, yardımlaşmanın ve birlik içinde hareket etmenin önemine dikkat çekerek, "Rabbim bizleri bayrama da sağlık, huzur ve birlik içinde eriştirsin" temennisinde bulundu.
"TÜRKİYE TERÖRLE MÜCADELEDE KARARLI"
Bakan Tunç, konuşmasında Türkiye’nin terörle mücadelesini kararlılıkla sürdürdüğünü ve güvenlik güçlerinin büyük başarılara imza attığını belirterek, “Bugün şehitlerimizin emaneti olan vatanımıza sahip çıkmak, birlik ve beraberliğimizi daha da güçlendirmek en büyük görevimizdir” ifadelerini kullandı.
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, iftar programının ardından Karabük’te çeşitli temaslarda bulunarak, yerel yöneticilerle bir araya geldi.