KASTAMONU İl Özel İdaresi, muhtelif ilçelerin köy yolları asfalt sathi kaplama ve HDPE Koruge boru döşenmesi işine ait sözleşmeleri imzaladı.
İl Özel İdaresi Genel Sekreterlik makamında ve 2. Noter yetkilisi Özcan Sipahioğlu huzurunda gerçekleştirilen sözleşmede, muhtelif ilçelerin köy yollarının asfalt sathi kaplaması ve HDPE Koruge boru konulması işini kapsayan 3 adet sözleşme imzalandı.
İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Tahir Zafer Karahasan, Kastamonu’da merkez dahil Devrekani, Hanönü, Taşköprü ve Araç ilçelerinde bulunan muhtelif köy yollarının sathi kaplama ve HDPE Koruge boru döşeme işinin sözleşmelerini imzaladıklarını belirterek,
“Bu üç işimizdeki toplam asfalt sathi kaplama ve bu yollara ait HDPE Koruge boru döşenecek yol miktarı 102,91 kilometre olup, bu üç işin toplam maliyeti ise 3 milyon 171 bin 179 TL’dir” dedi.
İmzaladıkları sözleşme ile birlikte asfaltlama çalışmalarına başladıklarını belirten Karahasan, “Asfalt sezonunda kısa sürede ve kaliteli bir şekilde sözleşmelerini imzaladığımız işlerin bitirileceğiz ve yolları yapacağız.
Alt yapının daha iyi hale getirilerek yapılan yolların bozulmasının önüne geçilmesi için çalışmalarımızda tüm hızıyla sürecek. İl Özel İdaresi olarak her aşamasında bu yolların ve onarımların kontrolü ve takipçisi olacağız.
Kırsal kesimdeki vatandaşlarımızın ulaşım başta olmak üzere yaşam standartlarını yükseltmek en önemli görevlerimizden birisidir. Biz, İl Özel İdaresi olarak devletin, millete uzanan eli olduğumuzu biliyor ve ona göre çalışıyoruz” dedi.
İmza törenine, Genel Sekreter Karahasan’ın yanı sıra İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Nida Sinsi, Yol-Ulaşım Hizmetleri Müdürü Bekir Torun ve yüklenici firma yetkilileri katıldı.


Özel İdare, Asfalt Sathi Kaplama Sözleşmesini İmzaladı
Karabük’te kursiyerlerin eserleri beğeniye sunuldu
Karabük’te “Hayat Boyu Öğrenme Haftası” kapsamında düzenlenen programda, Halk Eğitimi Merkezi kursiyerlerinin el emeği ürünlerinden oluşan sergi açıldı.
Sergide tel kırma, dikiş-nakış, seramik, örgü, resim, ebru, kağıt rölyef ve filografi gibi geleneksel el sanatları başta olmak üzere çok sayıda el işi ürün yer aldı.
Halk Eğitimi Merkezi’ndeki serginin açılışına, Vali Oktay Çağatay, Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, Karabük Cumhuriyet Başsavcısı Selçuk Akman, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay İsmail Gökcek, kurum müdürleri, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.
İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde düzenlenen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Programda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş hayat boyu öğrenmenin önemine dikkat çekerek, “Örgün ve yaygın eğitim kurumlarımızda öğrencilerimiz ve kursiyerlerimiz akademik, sosyal, kültürel, sportif ve sanatsal alanlarda önemli başarılara imza atmaktadır. Hayat payı öğrenme yalnızca bir kurs faaliyeti değil, bireyin kendini geliştirmesi, üretmesi ve topluma katkı sunmasıdır” dedi.
Programda konuşan Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya kurslar ve kursiyerlerle ilgili olarak, “İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından tahsis edilen kıymetli eğitmenlerimizle birlikte Karabük Kültür ve Eğitim MERKEZİ (KAMER) bünyesinde tam 6 binden fazla kursiyerimize giyim, el sanatları, sağlıklı yaşam egzersizleri, spor, rölyef, resim, el nakışı, makine nakışı, ebru, 4-6 yaş dini değerler eğitimi, Eflani çember bezi dokuma gibi birçok branşta eğitim sunduk” ifadelerini kullandı.
Karabük Valisi Oktay Çağatay ise Milli Eğitim denince akla ilk olarak okulların geldiğini ama onunla sınırlı olmadığını ifade ederek, “Milli Eğitim Müdürlüğümüzün koordinasyonunda sosyal kurumların iş birliği ile yediden yetmişe birçok çoluğumuza, çocuğumuza, hanımefendiye, beyefendiye biz kurslarla kaliteli zaman geçirdik. Sağlıklı yaşamak, değerlerimizin korunması, kaybolmaya yüz tutmuş geleneklerimizin yaşatılması anlamında binlerce insanımıza kurs veriyoruz” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından işaret dili öğrencileri eşliğinde müzik performansı sergilendi. Açılış sonrası sergiyi gezen protokol üyeleri, kursiyerler tarafından hazırlanan eserleri inceleyerek çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Kursiyerlerin yıl boyunca hazırladığı eserlerin sergilendiği etkinlik, Hayat Boyu Öğrenme Haftası kapsamında hafta boyunca Karabük Halk Eğitimi Merkezi’nde ziyaret edilebilecek.


