Özel Halk Otobüsleri esnafı, Kastamonu Belediyesi’nden destek bekliyor - Karabük Haber Postası
Karabük
İmsak 05:30
Güneş 06:55
Öğle 13:04
İkindi 16:23
Akşam 19:02
Yatsı 20:22
İftara son --:--
ozel halk otobusleri esnafi kastamonu belediyesinden destek bekliyor sZH2GKO6
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Eylül, 2025 12:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Özel Halk Otobüsleri esnafı, Kastamonu Belediyesi’nden destek bekliyor

S.S. Kastamonu Minibüsçüler Kooperatifi Kastamonu Özel Halk Otobüsü İşletmesi Başkanı Mehmet Tiryakioğlu, ayda 150 bin ile 175 bin kişiyi fiyatsız halde taşıdıklarını belirterek, Kastamonu Belediyesi’nden dayanak beklediklerini söyledi.

S.S. Kastamonu Minibüsçüler Kooperatifi Kastamonu Özel Halk Otobüsü İşletmesi Başkanı Mehmet Tiryakioğlu, İşletme Binası önünde basın açıklamasında bulundu. Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı’nın 2 Eylül 2025 tarihli belediye meclisi toplantısında yaptığı açıklamalara karşılık veren Tiryakioğlu, 40 yıldır Kastamonu halkına hizmet verdiklerini kaydetti.

Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı’nın 2 Eylül’de belediye meclisi toplantısında yaptığı konuşmada, halk otobüsü idare ve kontrol şurasını maksat alan bir konuşma yaptığını hatırlatan Tiryakioğlu, “Bizler, Kastamonu’da 40 yıldır hizmet veren halk otobüsleri esnafları olarak yıllardır bu kente hizmet etmenin onurunu ve sorumluluğunu taşıyoruz. Halk otobüsü esnafları olarak bu basın açıklamasını Belediye Liderimizin 2 Eylül tarihindeki Kastamonu Belediye Meclis toplantısında yaptığı konuşmasında halk otobüsleri idare ve kontrol şuralarını maksat olarak gösterdiği için elzem olmuştur. Bizler halk otobüsü esnafları olarak 130 üyesi, 120 çalışanı ve ailelerini sayarsak bin kişilik bir topluluğuz. Bizlerin ne Kastamonu Belediyesi ile ne de Belediye Başkanı Hasan Baltacı ile şahsi bir sıkıntımız yoktur. Belediye Liderimizin meclis toplantısında tabir ettiği üzere idareden kaynaklı değildir. Bu akşam burada gördüğünüz üyelerimiz çalışanlarımızın tek yürek olduğu bir durumdur ve bizler halk otobüsleri esnafları olarak kaygılarımızı ve düşüncelerimizi kooperatif üyelerinin bize verdiği temsil hakkını kullanmak defaten yazılı ve kelamlı olarak Belediye Liderimiz Hasan Baltacı’ya ilettik. Ama ortadan geçen 1,5 yıllık vakitte hiçbir sıkıntımıza tahlil getirilmedi. Zati son demlerini yaşayan halk otobüsü esnaflarının üzerine bir yenisini daha eklemek istediğinden ötürü bu durma gelmiştir” dedi.

Pandemi devrinde mazot parasını kendi ceplerinden vererek Kastamonu halkına hizmet ettiklerini belirten Tiryakioğlu, “Bizler, pandemi devrinde bırakın para kazanmayı mazot parasını cebimizden vererek hizmet vermeye devam ettik. Pandemi devrinden bu vakit kadar en çok bedel kaybeden, en çok ziyan çeken sürücü esnafı olmuştur. Çok kıymetli Kastamonu halkı, ayda 150 bin ile 175 bin kişilik fiyatsız taşıma yapmaktayız. Buda kooperatif üyelerimize üye başına aylık 30 bin civarında bir yük yükleniyor. Bizler, halk otobüsü esnafları olarak fiyatsız taşımalarla ilgili gelir dayanağı yapılmasını istiyoruz. Belediye Liderimizin bizlerden uygulamak istediği talepleri 130 adet kooperatif üyesi olarak kabul etmiyor ve edilmesi de mümkün değildir. Bizler halk otobüsü esnafları olarak yetkililerimizden bizlerin bu meselelerini çözmesini talep ediyoruz. Bizler 40 yıldır Kastamonu’ya hizmet veren esnaflar olarak halkımıza karşı kusurlarımız olmuştur. Kusur ve kusurlarımızdan ötürü Kastamonu halkından özür dileriz. 40 yıldır Kastamonu halkından çoluğumuzun çocuğumuzun rızkını kazandık. Bizler halk otobüsü esnafları olarak Kastamonu halkını asla güç duruma düşürecek bir teşebbüs yapmayız. Bizler gece gündüz demeden, kar kış demeden hizmet verdik. Çoluğumuzun çocuğumuzun rızkı için çalışıyoruz. Allah rızka kefildir” diye konuştu.

Ücretsiz taşınan yolcular hakkında bilgi veren Tiryakioğlu, “Çok kıymetli Kastamonu halkı, bedelli basın mensupları, ayda 150 bin ile 175 beş bin kişilik fiyatsız taşıma yapmaktayız. Buda kooperatif üyelerimize üye başına aylık 30 bin lira civarında bir yük yükleniyor. Bizler halk otobüsü esnafları olarak fiyatsız taşımalarla ilgili gelir takviyesi yapılmasını istiyoruz. 2024 bilgilerine baktığımızda 60 araçta sürücü çalışmakta. Sürücü çalıştıran arkadaşımıza yıl bazında hesap ettiğinizde 10 bin lira para kalıyor. Bu parayla bu işi yürütmek kolay değil” sözlerini kullandı.

Kastamonu Belediyesi tarafından sisteme 10 yeni aracın dahil edilmek istendiğini belirten Tiryakioğlu, “Kastamonu Belediyesi 10 aracı sistemimize dahil etmek istiyor. Araçlar 8 saat çalışacak diyorlar. Bizim araçlarımız 18 saat çalışıyor. Hak ediş herkese eşit olarak dağılım olacak diyorlar. Bunu hangi esnaf kabul eder. Belediye Liderimizin uygulamak istediği talepleri 130 kooperatif üyesi olarak kabul etmiyoruz, edilmesi de mümkün değildir” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Namaz Vakitleri

Karabuk
15
Mart Pazar
1447 HİCRİ Ramazan 25
İmsak Vakti
Şuanki vakit
İmsak
  İmsak
05:30
Güneş vaktine kalan süre
 
  Güneş
06:55
  Öğle
13:04
  İkindi
16:23
  Akşam
19:02
  Yatsı
20:22

Video Haberler

kavsakta otomobille motosiklet carpisti 1 yarali NyyTzRrt

Kavşakta otomobille motosiklet çarpıştı: 1 yaralı

metrelerce yukseklikten beton zemine dusen yasli adam hayatini kaybetti 9wtWyAG7

Metrelerce yükseklikten beton zemine düşen yaşlı adam hayatını kaybetti

vali dalli universite ogrencileriyle iftar sofrasinda bulustu Ar8jiODI

Vali Dallı, üniversite öğrencileriyle iftar sofrasında buluştu

fatih tekke baska bir hedef koyma gibi bir motivasyonum yok f4DOeKZ4

Fatih Tekke: “Başka bir hedef koyma gibi bir motivasyonum yok”

soforler odasinda yogun plaka mesaisi 1DH4n4Z1

Şoförler Odası’nda yoğun plaka mesaisi

rektor ozolcer uluslararasi ogrencilerle iftar sofrasinda bulustu 21exntZe

Rektör Özölçer uluslararası öğrencilerle iftar sofrasında buluştu

cikolata ve sekerlemeler tezgahlari senlendirdi iViwuuyW

Çikolata ve şekerlemeler tezgahları şenlendirdi

kavsakta otomobille motosiklet carpisti 1 yarali NyyTzRrt
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
15 Mart, 2026 04:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Kavşakta otomobille motosiklet çarpıştı: 1 yaralı

Bolu’da iki aracın kavşakta çarpışması sonucu meydana gelen kazada motosiklet sürücüsü yaralandı.

Kaza, gece saatlerinde Sümer Mahallesi Cumhuriyet Caddesi üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Cumhuriyet Caddesi üzerinde seyir halinde olan Onur Can M. idaresindeki 67 AFM 193 plakalı motosiklet ile Necip Fazıl Kısakürek Caddesi’nden gelen Yekta T. yönetimindeki 14 EN 043 plakalı otomobil kavşakta çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle motosiklet sürücüsü Onur Can M. yaralandı. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri tarafından olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından yaralı sürücü, Köroğlu Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Otomobil sürücüsü Yekta T. ise ifade işlemleri için Bahçelievler Karakoluna gönderildi.

“Burası kör nokta”

Kaza anına tanık olan Berat Çamurcu, kavşağın kör nokta olduğunu belirterek, “Burası kör nokta, burada genelde kaza oluyor. Araba motorcuyu göremedi. Motorcu arabanın sol tarafına çarptı” dedi.

Polis ekiplerinin kazayla ilgili incelemesi sürüyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Namaz Vakitleri

Karabuk
15
Mart Pazar
1447 HİCRİ Ramazan 25
İmsak Vakti
Şuanki vakit
İmsak
  İmsak
05:30
Güneş vaktine kalan süre
 
  Güneş
06:55
  Öğle
13:04
  İkindi
16:23
  Akşam
19:02
  Yatsı
20:22

Video Haberler

kavsakta otomobille motosiklet carpisti 1 yarali NyyTzRrt

Kavşakta otomobille motosiklet çarpıştı: 1 yaralı

metrelerce yukseklikten beton zemine dusen yasli adam hayatini kaybetti 9wtWyAG7

Metrelerce yükseklikten beton zemine düşen yaşlı adam hayatını kaybetti

vali dalli universite ogrencileriyle iftar sofrasinda bulustu Ar8jiODI

Vali Dallı, üniversite öğrencileriyle iftar sofrasında buluştu

fatih tekke baska bir hedef koyma gibi bir motivasyonum yok f4DOeKZ4

Fatih Tekke: “Başka bir hedef koyma gibi bir motivasyonum yok”

soforler odasinda yogun plaka mesaisi 1DH4n4Z1

Şoförler Odası’nda yoğun plaka mesaisi

rektor ozolcer uluslararasi ogrencilerle iftar sofrasinda bulustu 21exntZe

Rektör Özölçer uluslararası öğrencilerle iftar sofrasında buluştu

cikolata ve sekerlemeler tezgahlari senlendirdi iViwuuyW

Çikolata ve şekerlemeler tezgahları şenlendirdi