blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Eylül, 2025 12:00 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

Özel Halk Otobüsleri esnafı, Kastamonu Belediyesi’nden destek bekliyor

S.S. Kastamonu Minibüsçüler Kooperatifi Kastamonu Özel Halk Otobüsü İşletmesi Başkanı Mehmet Tiryakioğlu, ayda 150 bin ile 175 bin kişiyi fiyatsız halde taşıdıklarını belirterek, Kastamonu Belediyesi’nden dayanak beklediklerini söyledi.
S.S. Kastamonu Minibüsçüler Kooperatifi Kastamonu Özel Halk Otobüsü İşletmesi Başkanı Mehmet Tiryakioğlu, İşletme Binası önünde basın açıklamasında bulundu. Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı’nın 2 Eylül 2025 tarihli belediye meclisi toplantısında yaptığı açıklamalara karşılık veren Tiryakioğlu, 40 yıldır Kastamonu halkına hizmet verdiklerini kaydetti.
Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı’nın 2 Eylül’de belediye meclisi toplantısında yaptığı konuşmada, halk otobüsü idare ve kontrol şurasını maksat alan bir konuşma yaptığını hatırlatan Tiryakioğlu, "Bizler, Kastamonu’da 40 yıldır hizmet veren halk otobüsleri esnafları olarak yıllardır bu kente hizmet etmenin onurunu ve sorumluluğunu taşıyoruz. Halk otobüsü esnafları olarak bu basın açıklamasını Belediye Liderimizin 2 Eylül tarihindeki Kastamonu Belediye Meclis toplantısında yaptığı konuşmasında halk otobüsleri idare ve kontrol şuralarını maksat olarak gösterdiği için elzem olmuştur. Bizler halk otobüsü esnafları olarak 130 üyesi, 120 çalışanı ve ailelerini sayarsak bin kişilik bir topluluğuz. Bizlerin ne Kastamonu Belediyesi ile ne de Belediye Başkanı Hasan Baltacı ile şahsi bir sıkıntımız yoktur. Belediye Liderimizin meclis toplantısında tabir ettiği üzere idareden kaynaklı değildir. Bu akşam burada gördüğünüz üyelerimiz çalışanlarımızın tek yürek olduğu bir durumdur ve bizler halk otobüsleri esnafları olarak kaygılarımızı ve düşüncelerimizi kooperatif üyelerinin bize verdiği temsil hakkını kullanmak defaten yazılı ve kelamlı olarak Belediye Liderimiz Hasan Baltacı’ya ilettik. Ama ortadan geçen 1,5 yıllık vakitte hiçbir sıkıntımıza tahlil getirilmedi. Zati son demlerini yaşayan halk otobüsü esnaflarının üzerine bir yenisini daha eklemek istediğinden ötürü bu durma gelmiştir" dedi.
Pandemi devrinde mazot parasını kendi ceplerinden vererek Kastamonu halkına hizmet ettiklerini belirten Tiryakioğlu, "Bizler, pandemi devrinde bırakın para kazanmayı mazot parasını cebimizden vererek hizmet vermeye devam ettik. Pandemi devrinden bu vakit kadar en çok bedel kaybeden, en çok ziyan çeken sürücü esnafı olmuştur. Çok kıymetli Kastamonu halkı, ayda 150 bin ile 175 bin kişilik fiyatsız taşıma yapmaktayız. Buda kooperatif üyelerimize üye başına aylık 30 bin civarında bir yük yükleniyor. Bizler, halk otobüsü esnafları olarak fiyatsız taşımalarla ilgili gelir dayanağı yapılmasını istiyoruz. Belediye Liderimizin bizlerden uygulamak istediği talepleri 130 adet kooperatif üyesi olarak kabul etmiyor ve edilmesi de mümkün değildir. Bizler halk otobüsü esnafları olarak yetkililerimizden bizlerin bu meselelerini çözmesini talep ediyoruz. Bizler 40 yıldır Kastamonu’ya hizmet veren esnaflar olarak halkımıza karşı kusurlarımız olmuştur. Kusur ve kusurlarımızdan ötürü Kastamonu halkından özür dileriz. 40 yıldır Kastamonu halkından çoluğumuzun çocuğumuzun rızkını kazandık. Bizler halk otobüsü esnafları olarak Kastamonu halkını asla güç duruma düşürecek bir teşebbüs yapmayız. Bizler gece gündüz demeden, kar kış demeden hizmet verdik. Çoluğumuzun çocuğumuzun rızkı için çalışıyoruz. Allah rızka kefildir" diye konuştu.
Ücretsiz taşınan yolcular hakkında bilgi veren Tiryakioğlu, "Çok kıymetli Kastamonu halkı, bedelli basın mensupları, ayda 150 bin ile 175 beş bin kişilik fiyatsız taşıma yapmaktayız. Buda kooperatif üyelerimize üye başına aylık 30 bin lira civarında bir yük yükleniyor. Bizler halk otobüsü esnafları olarak fiyatsız taşımalarla ilgili gelir takviyesi yapılmasını istiyoruz. 2024 bilgilerine baktığımızda 60 araçta sürücü çalışmakta. Sürücü çalıştıran arkadaşımıza yıl bazında hesap ettiğinizde 10 bin lira para kalıyor. Bu parayla bu işi yürütmek kolay değil" sözlerini kullandı.
Kastamonu Belediyesi tarafından sisteme 10 yeni aracın dahil edilmek istendiğini belirten Tiryakioğlu, "Kastamonu Belediyesi 10 aracı sistemimize dahil etmek istiyor. Araçlar 8 saat çalışacak diyorlar. Bizim araçlarımız 18 saat çalışıyor. Hak ediş herkese eşit olarak dağılım olacak diyorlar. Bunu hangi esnaf kabul eder. Belediye Liderimizin uygulamak istediği talepleri 130 kooperatif üyesi olarak kabul etmiyoruz, edilmesi de mümkün değildir" dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
28 Ocak, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Enişte 20 gün önce kendisini tüfekle yaralayan kayınbiraderini tüfekle vurdu

Samsun’da 2 çocuk babası bir kişi 20 gün önce kendisini tüfekle yaralayan kayınbiraderini tüfekle vurarak yaraladı.
Olay, Canik ilçesi Yavuz Selim Mahallesi Muhammet İkbal Caddesi’nde 20 gün önce meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, B.M. (24), bir kişiyle kavga ettiği sırada araya girerek kavgayı ayırmak isteyen eniştesi H.Y.’ye (25) tepki gösterdi. Bunun üzerine evine giderek tüfeğini alan B.M., yeniden olay yerine gelerek eniştesine ateş açtı. Tüfekten çıkan saçmalarla sol ayağından yaralanan H.Y., olay yerine çağrılan ambulansla Gazi Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Olayın ardından kaçan B.M., Canik İlçe Emniyet Müdürlüğü Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliği ekiplerinin çalışması sonucu Kuzey Yıldızı Mahallesi’nde suçta kullandığı tüfekle birlikte yakalanarak gözaltına alındı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan B.M., 9 Ocak’ta Samsun Adliyesi’ne sevk edildi. Nöbetçi mahkemeye ifade veren B.M., mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Ancak B.M.’nin kendisini yine vuracağını duyan enişte H.Y., dün akşam Yavuzselim Mahallesi’nde karşılaştığı kendisini vuran kayınbiraderi B.M.’ye tüfekle ateş açtı. Bacaklarından yaralanan B.M., özel bir hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Enişte H.Y. ise Canik İlçe Emniyet Müdürlüğü Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliği ekipleri tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Bugün Samsun Adliyesine sevk edilen enişte mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin