karabuk
İmsak 06:03
Güneş 07:28
Öğle 13:08
İkindi 16:08
Akşam 18:38
Yatsı 19:58
İmsaka kalan son --:--
Namaz Vakitleri
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
03 Eylül, 2023 04:36 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

Özel çocuklar, sabah sporu ile iş başı yaptı

Düzce(İHA) – Düzce Belediyesi Gençlik ve Spor Müdürlüğü antrenörleri tarafından çalışanların güne sporla başlaması için hayata geçirilen proje, özel çocukların çalıştığı Kusursuz Kafede başladı. Özel çocuklar, sabah sporunun akabinde iş başı yaptı.
Düzce’de Belediye Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü’nce güne sporla başla projesi hayata geçti. Projenin birinci gününde özel bireylerin çalıştığı Kusursuz Kafe çalışanına Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü antrenörlerince aerobik yaptırıldı. Spora katılan özel bireyler ise spor yaparken hem de eğlenceli vakit geçirdi. Düzce geneline yayılması planlanan proje her cuma günü sabah saat 10.00’da Kültür Mahallesi’nde bulunan Kusursuz kafede yapılacak.
Proje ile ilgili olarak bilgiler veren Düzce Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü Spor Antrenörü Nilüfer Güler, "Düzcelilerin daha çok sabah sporuna dahil olsunlar istiyoruz. Sporun Düzce’de revaçta olmadığını gördük. Herkesi spora davet etmek gayesiyle bir projedir. Kusursuz kafede birinci günümüz bugün. Bu projeye özel çocuklarımızla başladık. Sonrasında bütün çocuklarımızla birlikte yapmak istiyoruz. Bu projemiz bugün birinci sefer kusursuz kafede başladı. Kusursuz kafede devamını da getireceğiz. Daha sonra da spor etkinliklerimiz yeniden olacak. Bu etkinliklerimize herkes katılabilecek. Her Cuma 10.30’da Kusursuz Kafede başlayacağız. Etkinliğime katılanlara ise aerobik ve step üzere daha çok müzikli olan sporları yaptıracağız. Yani bütün Düzceliler hiçbir külfet yaşamadan gelebilirler” dedi.

“7’den 70’e bütün Düzce’yi davet ediyoruz”
Kusursuz Kafe Sorumlusu Şeyda Aydemir ise proje ile ilgili olarak şunları söyledi:
“Düzce Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü ile işbirliği yaparak her Cuma günü Kusursuz Kafe’de özel çocuklarımız ile birlikte güne enerjik başlıyoruz. Bütün halkımızı da bu hoş aktifliğe davet ediyoruz. 7’den 70’e bütün Düzce’yi buraya eğlenceli ve sağlıklı aktifliğe davet ediyoruz.”

Özel çocuklar spor yaparken eğlendi
Kusursuz Kafe’de çalışan Sedat Çiçeki se “Ben güne spor yaparak başladım. Çokta eğlendim. Spor yapmak çok kolay. Hiç zorlanmadım” dedi.
Seda Aycil de "Spor yapmak hoşuma gitti. Sporu çok istiyordum. Birinci kez spor yaptım. Çok eğlenceli” sözlerini kullandı.
Proje, her cuma günü sabah saat 10.30’da Düzce Belediyesi Kusursuz Kafe bahçesinde yapılacak.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Şubat, 2026 20:15 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

BEUN’da sağlıklı yaşam kültürü yaygınlaşıyor

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEUN) Ereğli Eğitim Fakültesi Kampüsü, Alaplı Meslek Yüksekokulu Kampüsü, Çaycuma Kampüsü ve Devrek Kampüsü, Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen program kapsamında "Beslenme Dostu ve Fiziksel Aktiviteyi Destekleyen İşyeri" ünvanına layık görüldü.
Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Beslenme Dostu ve Fiziksel Aktiviteyi Destekleyen İş Yeri (BDFAD) Programı; sağlıklı beslenme ve fiziksel aktivite başta olmak üzere sağlıkla ilgili alanlarda çalışanlarda davranış değişikliği oluşturmayı, sağlığın korunmasını ve geliştirilmesini hedefliyor. Program ile aynı zamanda sağlıklı, güvenli ve üretken bir iş yeri ortamının oluşturulması amaçlanıyor.
Bu kapsamda BEUN’un Ereğli, Alaplı, Çaycuma ve Devrek kampüsleri; Zonguldak İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Başkanlığı Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Birimi tarafından gerçekleştirilen değerlendirmeler sonucunda söz konusu ünvanı almaya hak kazandı. Yapılan incelemeler, kampüslerde sağlıklı yaşamı teşvik eden uygulamaların başarıyla hayata geçirildiğini ortaya koydu.
BEUN’un ilgili kampüslerinin söz konusu ünvanı almaları dolayısıyla değerlendirmede bulunan Zonguldak İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Mustafa Özkan Gün, programın temel amacının çalışanların sağlıklı yaşam alışkanlıklarını güçlendirmek ve iş yerlerinde sağlığı teşvik eden uygulamaları yaygınlaştırmak olduğunu ifade etti.
Uzm. Dr. Gün, açıklamasının sonunda bu programa hassasiyetle yaklaşarak kampüslerde yürütülen çalışmaların titizlikle uygulanmasına destek veren başta BEUN Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer olmak üzere emeği geçen tüm yönetici ve personele teşekkür etti. Ünvan almaya hak kazanan kampüsleri tebrik ederek başarılarının devamını diledi.
Rektör Özölçer: "Sağlıklı Yaşam Kültürünü Üniversitemizin Her Alanına Taşıyoruz"
BEUN Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede üniversitenin yalnızca akademik başarıya değil, sağlıklı yaşam kültürünün kurumsal bir değer haline getirilmesine de büyük önem verdiğini belirterek şu sözleri ifade etti:
"Üniversiteler yalnızca akademik bilgi sunarak öğrencileri meslek hayatlarına hazırlayan yükseköğretim kurumları değildir. Aynı zamanda sağlıklı, bilinçli ve örnek yaşam alanları inşa etmekle de sorumludur. Kampüslerimizin ‘Beslenme Dostu ve Fiziksel Aktiviteyi Destekleyen İşyeri’ ünvanına layık görülmesi, benimsediğimiz bu anlayışın somut ve kıymetli bir göstergesidir. Çalışanlarımızın ve öğrencilerimizin beden ve ruh sağlığını önceleyen bir yaklaşımı esas alıyoruz. Sağlıklı beslenmeyi teşvik eden uygulamalarımız, fiziksel aktiviteyi destekleyen imkânlarımız ve farkındalık çalışmalarımızla kampüslerimizi daha nitelikli ve daha bilinçli yaşam alanlarına dönüştürmeyi hedefliyoruz. Çünkü inanıyoruz ki; sağlıklı bireyler güçlü kurumları, güçlü kurumlar ise güçlü bir toplumu inşa eder. Bu duygu ve düşüncelerle programa verdikleri kıymetli desteklerden dolayı başta Sağlık Bakanımız Sayın Prof. Dr. Kemal Memişoğlu’na ve Sağlık Bakanlığı ailesine şükranlarımı sunuyorum. Sürecin titizlikle yürütülmesinde büyük destek sunan Zonguldak İl Sağlık Müdürümüz Sayın Uzm. Dr. Mustafa Özkan Gün’e, değerli Zonguldak İl Sağlık Müdürlüğü yetkililerine ve değerlendirme ekibine gönülden teşekkür ediyorum. Ayrıca bu sürece büyük bir hassasiyetle katkı sağlayan kampüslerimizin kıymetli yöneticilerine, akademik ve idari personelimiz ile sevgili öğrencilerimize yürekten teşekkürlerimi iletiyorum. Sağlıklı kampüs uygulamalarımızı daha da geliştirerek yaygınlaştırmaya ve bu alandaki çalışmalarımızı artan bir kararlılıkla sürdürmeye devam edeceğiz."

Bizi sosyal medyadan takip edin