Özel çocuk anneleri bocce sahasında buluştu - Karabük Haber Postası
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
17 Mayıs, 2025 00:47 tarihinde yayınlandı
0
0

Özel çocuk anneleri bocce sahasında buluştu

Karabük’te özel çocuk anneleri, hem Engelliler Haftası hem de Anneler Günü’nün yer aldığı hafta sebebiyle düzenlenen etkinlikte bir araya geldi.

Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonu İl Temsilciliği ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün koordinesinde gerçekleşen Bocce Anneler Ligi’nde özel bireyler ve anneleri sporla buluştu. Karabük Üniversitesi’nin (KBÜ) Demirçelik Kampüsü’nde yer alan Bocce Sahası’ndaki etkinlikte özel eğitim kurumlarında yer alan çocuklar, anneleri ve eğitmenler yer aldı.
Safranbolu Belediyesi Engelsiz Kafe bocce sporcusu Yusuf Tekelioğlu’nun annesi Gülhan Kütükçüoğlu etkinliğin çok güzel olduğunu ve kazanmanın ise daha da güzel olduğunu söyledi.
Anne Gülhan Kütükçüoğlu, oğlu Yusuf’un bir yıldan bu yana bocce ile uğraştığını belirtti. Kütükçüoğlu özel birey ebeveynlerine seslenerek, “Çocuklarınızı evlere kapatmayın. Çocukların sosyalleşmeye ihtiyacı var. Çok güzel etkinlikler yapıyorlar. Biz böyle olduğu için çok mutluyuz. Diğer ailelere de bunu tavsiye edebilirim” dedi.
Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonu İl Temsilcisi Hasan Turma bu etkinliğin alt yapısının bir buçuk yıl öncesine dayandığını belirterek, “Engelli bir sporcumuzun bocceye duyduğu ilgiyle biz bu yola girmiş olduk. Daha sonra annelerimiz de dahil olunca biz de hem Anneler Günü’nün sevgisi hem de Engelliler Haftası’nın önemine dikkat çekmek amacıyla böyle bir etkinlik düzenledik. Yaklaşık 13 anne takımı ile yoğun bir katılım gerçekleşti” dedi.
Hasan Turma bu turnuvanın Türkiye’de ilk ve tek olduğunu, özel çocuklar ve annelerine özel bir turnuva olduğunu belirtti.
Turma böyle bir bocce sahasının Karabük’e kazandırılmasının çok kritik olduğunu vurgulayarak, “Bu önemli alanı bize kazandırdığı için Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık’a teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

AW456646 04
AW456646 02
AW456646 03
Bizi sosyal medyadan takip edin
DW2
Asuman Doğan Avatarı
Asuman Doğan tarafından
23 Mart, 2026 15:40 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük’te Altına Hücum

Orta Doğu’da ABD ve İsrail’in İran’a yönelik başlattığı savaşın şiddetlenmesi, Hürmüz Boğazı’ndaki belirsizlikle birleşerek petrol fiyatlarını yükseltirken, altın ve gümüş gibi değerli emtialarda sert fiyat düşüşlerine neden oldu. Haftanın ilk işlem gününe büyük bir düşüşle başlayan altın, yatırımcıları harekete geçirdi. Fiyatların gerilemesini fırsat bilen vatandaşlar, Karabük’te kuyumculara akın etti.

Karabük’te altın fiyatlarındaki hareketlilik, alış ve satış arasındaki farkı da açtı. Kentte 24 ayar altının gramında alış ile satış arasındaki makas 450 TL’yi aşarken, gram altında bu fark 700 TL’ye kadar yükseldi. Çeyrek altında ise alış-satış uçurumu 800 TL’yi buldu.

Piyasada oluşan tabloya göre, Karabük’te 24 ayar has altın 6.700 TL’den satılırken, geri alım fiyatı 6.250 TL seviyesinde gerçekleşti. Gram altın 6.450 TL’den satışa sunulurken, geri alım 5.750 TL oldu. Çeyrek altın ise 11.200 TL’den satılırken, geri alım 10.400 TL’den yapıldı.

Kuyumcular, fiyatlardaki dalgalanma nedeniyle alım-satım işlemlerinde temkinli olduklarını belirtirken, vatandaşların özellikle düşüş eğiliminde alım fırsatı aradığını ifade etti. Jeopolitik risklerin emtia piyasalarında yarattığı oynaklığın devam etmesi beklenirken, altın fiyatlarındaki seyrin önümüzdeki günlerde de yakından izleneceği kaydedildi.(Nurettin Acar)

 

 

.

Bizi sosyal medyadan takip edin