blank
Asuman Doğan tarafından
10 Ocak, 2025 13:49 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Özel Bireyler İçin Kapsayıcı Projeler Hayata Geçiriliyor

Karabük Üniversitesi, TÜBİTAK 4008 - Özel Gereksinimli Bireylere Yönelik Kapsayıcı Toplum Uygulamaları projeleri kapsamında önemli bir iş birliğine imza atıyor.

Bu kapsamda, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya ve Eflani Meslek Yüksekokulu Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü Aşçılık Programı Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Tolgahan Tabak bir araya gelerek ortak projeler üzerine istişarelerde bulundu.

Bu kapsamda, dezavantajlı bireyler ve ailelerine yönelik "Özel Bireyler ve Beslenme İlişkisi" temalı projelerde Karabük Belediyesi ile ortaklık sağlandı. Toplumun dezavantajlı kesimlerine yönelik farkındalık oluşturmayı ve onların ihtiyaçlarına çözüm sunmayı hedefleyen projeler, özellikle beslenme alanında kapsayıcı uygulamaların geliştirilmesini amaçlıyor.  

Toplantıda, projelerin sürdürülebilirliği, dezavantajlı grupların özel ihtiyaçlarına yönelik yaklaşımlar ve uygulama süreçlerinin geliştirilmesi ele alındı. 

Karabük Üniversitesi, belediye ve diğer paydaşlar, projelerin olgunlaşma süreçlerini hızlandırmak ve etkin sonuçlar elde etmek için yoğun bir şekilde çalışmalarına devam ediyor.  Bu görüşmede Karabük şehir merkezinde yapılması planlanan kampüs projesiyle ilgili hazırlıklar değerlendirildi.

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, bu tür projelerin toplumdaki eşitsizliklerin azaltılmasında ve sosyal farkındalığın artırılmasında kritik öneme sahip olduğunu belirterek, şehrin kurumlarıyla iş birliğinin güçlendirilmesi gerektiğini vurguladı.  

Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya ise projelerin hem şehir hem de özel gereksinimli bireyler için büyük bir değer oluşturduğunu ifade ederek, bu tür iş birliklerinin artarak devam edeceğini dile getirdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
20 Kasım, 2025 11:21 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

KBÜ’de Sağlık Yönetiminde İnsan Kaynağı Planlaması Ele Alındı

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi tarafından "Sağlık Hizmetlerinde İnsan Kaynaklarının Planlanması" konulu seminer düzenlendi.

Karabük Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi tarafından düzenlenen seminerde, sağlık hizmetlerinde insan kaynaklarının planlanması; alanın profesyonelleri tarafından personel yönetimi, idari işleyiş ve görev dağılımı çerçevesinde değerlendirildi.

15 Temmuz Şehitler Konferans Salonu'nda düzenlenen etkinliğe; Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Müslüm Kuzu, Fakülte Dekan Yardımcısı ve Hemşirelik Yönetimi Anabilim Dalı Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Tuğba Güngör, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı. Seminerde konuşmacı olarak, Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Erkan Doğan ile Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Müyesser Demir yer aldı.

Açılış konuşmasında Dr. Öğr. Üyesi Tuğba Güngör, sağlık kurumlarında insan kaynağı planlamasının kritik bir yönetsel sorumluluk olduğunu belirterek, "Kamu sağlık hizmetlerinde talepler ile mevcut kaynakları uyumlu hale getirmek yöneticiler açısından kritik bir sorumluluk. Bugün bu sürecin sahadaki uygulamalarını yöneticilerimizden dinleyeceğiz" dedi.

Açılış konuşmasını yapan Fakülte Dekan Yardımcısı ve Hemşirelik Yönetimi Anabilim Dalı Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Tuğba Güngör, sağlık kurumlarında insan kaynağı planlamasının önemine değindi. Güngör, "Kamu sağlık hizmetlerinde talepler ile mevcut kaynakları uyumlu hale getirmek yöneticiler açısından kritik bir sorumluluk. Bugün bu sürecin sahadaki karşılığını yöneticilerimizden dinleyeceğiz" ifadelerini kullandı.
Seminerde sunum yapan Başhekim Doç. Dr. Erkan Doğan, sağlık hizmetinin 7 gün 24 saat kesintisiz sürdüğünü vurgulayarak yöneticilerin çok boyutlu bir sorumluluk üstlendiğini ifade etti. Doğan, ekip çalışmasının, adaletin ve vicdanın sağlık yönetiminin temelini oluşturduğunu vurguladı.
Doğan, ayrıca sağlık hizmetinin kesintisiz yapısına dikkat çekerek, "Sağlıkta tatil yok. Burada sadece üç tane saç ayağı var; hekim, sağlık hizmetleri ve diğer alt birimler. Bu süreçte hakkaniyet, adalet ve vicdan çok önemli. Çalışanın hakkının yanında hastanın ve kamunun hakkını da korumak zorundasınız" diye konuştu.

Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Müyesser Demir ise sunumunda özellikle hastanenin fizikî yapısı ve işleyişiyle ilgili bilgiler aktardı. Hastanenin çok geniş bir alana yayılan modern bir sağlık kompleksi olduğunu belirten Demir, yapının büyüklüğü ve 7 gün 24 saat hizmet sürdürülebilirliği göz önünde bulundurulduğunda insan kaynaklarının doğru planlanmasının kritik önem taşıdığını söyledi. Demir ayrıca, "Sağlık hizmeti durmaz; bu nedenle doğru personel planlaması hayati bir gereklilik" dedi.

Programda ayrıca yeni mezun hemşirelerin saha adaptasyonu, birimlerdeki iş yükü, acil servis ve yoğun bakım gibi kritik alanlarda görev almanın sorumlulukları da ele alındı. Konuşmacılar, mesleğin zorluklarının yanı sıra insan hayatına dokunan yönünün güçlü bir motivasyon kaynağı olduğunu dile getirdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin