blank
Asuman Doğan tarafından
10 Ocak, 2025 13:49 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Özel Bireyler İçin Kapsayıcı Projeler Hayata Geçiriliyor

Karabük Üniversitesi, TÜBİTAK 4008 - Özel Gereksinimli Bireylere Yönelik Kapsayıcı Toplum Uygulamaları projeleri kapsamında önemli bir iş birliğine imza atıyor.

Bu kapsamda, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya ve Eflani Meslek Yüksekokulu Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü Aşçılık Programı Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Tolgahan Tabak bir araya gelerek ortak projeler üzerine istişarelerde bulundu.

Bu kapsamda, dezavantajlı bireyler ve ailelerine yönelik "Özel Bireyler ve Beslenme İlişkisi" temalı projelerde Karabük Belediyesi ile ortaklık sağlandı. Toplumun dezavantajlı kesimlerine yönelik farkındalık oluşturmayı ve onların ihtiyaçlarına çözüm sunmayı hedefleyen projeler, özellikle beslenme alanında kapsayıcı uygulamaların geliştirilmesini amaçlıyor.  

Toplantıda, projelerin sürdürülebilirliği, dezavantajlı grupların özel ihtiyaçlarına yönelik yaklaşımlar ve uygulama süreçlerinin geliştirilmesi ele alındı. 

Karabük Üniversitesi, belediye ve diğer paydaşlar, projelerin olgunlaşma süreçlerini hızlandırmak ve etkin sonuçlar elde etmek için yoğun bir şekilde çalışmalarına devam ediyor.  Bu görüşmede Karabük şehir merkezinde yapılması planlanan kampüs projesiyle ilgili hazırlıklar değerlendirildi.

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, bu tür projelerin toplumdaki eşitsizliklerin azaltılmasında ve sosyal farkındalığın artırılmasında kritik öneme sahip olduğunu belirterek, şehrin kurumlarıyla iş birliğinin güçlendirilmesi gerektiğini vurguladı.  

Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya ise projelerin hem şehir hem de özel gereksinimli bireyler için büyük bir değer oluşturduğunu ifade ederek, bu tür iş birliklerinin artarak devam edeceğini dile getirdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
30 Ocak, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Yurt dışında olan Katarlının dairesini basan su 6 esnafı mağdur etti

Bolu’da Katar uyruklu ev sahibi yurt dışında olduğu için 15 gündür müdahale edilemeyen evdeki su sızıntısı, apartmanın altındaki 6 iş yerini kullanılamaz hale getirdi. Tavanlardan akan sular nedeniyle ürünleri zarar gören ve elektrik kontağı tehlikesi nedeniyle dükkanlarının elektriği kesilen esnaf, telefonla ulaştıkları ev sahibinin "Yurt dışındayım, gelemem" cevabı üzerine polise giderek şikayetçi oldu.
Olay, Bahçelievler Mahallesi Atatürk Bulvarı’nda bulunan apartmandaki bir dairede meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Katar uyruklu bir kişiye ait dairede yaklaşık 15 gün önce su sızıntısı başladı. Ev sahibinin yurt dışında olması nedeniyle daireye müdahale edilemedi. Alt katta bulunan esnafın telefonla ulaştığı ev sahibi iddiaya göre, "Yurt dışındayım, gelemem, bir şey yapamam" dedi. İlk olarak pilavcı dükkanına ulaşan su, daha sonra kırtasiye ve yanındaki börekçi dükkanına kadar yayıldı. Özellikle kırtasiye dükkanının tavanından damlayan sular, çok sayıda ürünü kullanılamaz hale getirdi. Merdiven yardımıyla dairenin içine bakıldığında evin içerisinde yaklaşık 10 santimetre yüksekliğinde su birikintisi olduğu tespit edildi. Suyun apartman girişine kadar ulaşması ve elektrik panolarına akması üzerine esnaf, durumu 112 Acil Çağrı Merkezi ile SEDAŞ’a bildirdi. Olay yerine gelen ekipler, güvenlik gerekçesiyle apartmanın elektriğini tamamen kesti. Yaşanan olayın ardından 6 esnaf, karakola giderek şikayetçi oldu.

Bizi sosyal medyadan takip edin