blank
Ramazan Öztürk tarafından
05 Aralık, 2024 15:36 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Özçelik-İş’ten Kardemir’de”Babadan Oğula” İşe Alım Müjdesi

Özçelik-İş Sendikası, Türkiye'nin sayılı sanayi kuruluşları arasında yer alan ve Karabük'te faaliyet gösteren KARDEMİR'de, işe alımda 'Babadan oğula' uygulamasının yeniden hayata geçirileceğinin müjdesini verdi.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Özçelik-İş Sendikası Karabük Şube Başkanı Kenan Yılmaz, müjdeli haberi KARDEMİR'deki üyeleri ve kamuoyuyla paylaştı.

Şube Başkanı Yılmaz, "Emekliliği gelen üyelerimiz, çocuklarının kendi yerlerine işe başlatılması konusunda, bizlerden ve KARDEMİR yönetiminden bir beklenti içindelerdi. Daha önce bu uygulamayı hayata geçirmiştik ve birçok üyemizin evladına KARDEMİR'de iş başı yaptırılmasını sağlamıştık. Bir defa mahsus yapılan bu uygulamanın devamı için Genel Başkanımız Yunus Değirmenci'nin uzun uğraşları ve KARDEMİR yönetimiyle yaptığı görüşmeleri neticesinde, Genel Başkan Yardımcımız Mustafa Kılıç'ın koordinesinde ve Karabük Şubemizin öncülüğünde büyük bir başarı elde etmiş olduk" dedi.


KARDEMİR yönetimiyle varılan anlaşma neticesinde emekliliği gelen KARDEMİR'deki işçilerin yerine işe alım şartlarını sağlayan işçi çocuklarının yılbaşına kadar işe başlatılacağını ifade eden Yılmaz, çocukları için başvuru yapacak işçilerin 9 Aralık 2024 Pazartesi günü saat 10:00'a kadar bürolara başvurması gerektiğini açıkladı.


Yılmaz, "Uygulamanın yeniden hayata geçirilmesinde büyük emeği ve katkısı olan başta Genel Başkanımız Yunus Değirmenci olmak üzere, Genel Başkan Yardımcımız Mustafa Kılıç'a, KARDEMİR yönetimine, Karabük teşkilatımıza ve desteklerini her zaman yanı başımızda hissettiğimiz KARDEMİR'deki üyelerimize sonsuz teşekkür ediyor, 'babadan oğula' uygulamasının tüm taraflara hayırlı olmasını diliyorum." şeklinde açıklamada bulundu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
10 Mayıs, 2025 00:37 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Glütensiz yaşam için farkındalık etkinliği düzenlendi

Zonguldak İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 9 Mayıs Dünya Çölyak aktiflikleri kapsamında " Pak Etraf, Sağlıklı Hayat " projesi nedeniyle bir dizi aktiflik yaptı.
Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü Salonunda Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu’nun eşi Güney Hacıbektaşoğlu’nun yanı sıra protokol ve bazı siyasi parti glütensiz hayata dikkat çektiler. Atatürk Devlet Hastanesi Misyon yapan Diyetisyen Dilek Yıldırım ile Kantin İşletmecileri Derneği Başkanı Süleyman Erbay tarafından organize edilen glütensiz poğaça üretim atölyesinde, çölyak hastalığına dikkat çekilerek glütensiz beslenmenin ehemmiyeti vurgulandı. İştirakçiler, şahsen poğaça imal sürecine eşlik ederek çölyaklı bireylerin yaşadığı günlük zorlukları deneyimlediler.
Etkinliğe gösterilen ilgi ve hassaslıktan ötürü, Vilayet Sıhhat Müdürü Uz. Dr. Ertuğrul Güner tarafından iştirakçilere teşekkür edilerek iştirak dokümanları takdim edildi. Glütensiz eserler, Zonguldak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen ve halka açık olarak düzenlenen söyleşi programında ikram edilerek iştirakçilere sunuldu.
Zonguldak Vilayet Sıhhat Müdürü Uz. Dr. Ertuğrul Güner Çölyak hastalığı konusunda şu bilgileri verdi; "Çölyak hastalığı, genetik yatkınlığı olan bireylerde buğday, arpa, çavdar üzere tahıllarda bulunan gluten isimli proteine maruz kalma sonucu gelişen, kronik, immün aracılı bir ince bağırsak enteropatisidir. Dünya çapında gün ve haftalar ile farkındalık çalışmalarıyla mevzuya dikkat çekilmektedir. Çölyak hastalığı temelde ince bağırsağı etkilese de, klinik özellik yelpazesi hem intestinal hem de ekstraintestinal semptomlar ile çok geniştir. Her yaş kümesinde, her ırkta ve her iki cinste de görülebilir. Çölyak hastalığında faal olduğu bilinen tek tedavi, glutenin ömür uzunluğu diyetten çıkarılmasıdır. Glutensiz diyet uygulanmasındaki gaye, hastalığın var olan semptomlarını denetim altına almak, hastaların hayat kalitelerini arttırmak ve hastalıkları ile ilgili komplikasyonların oluşmasını önlemektir. Bilhassa çölyak hastalığında erken teşhis çocuklarda büyümenin yakalanmasında, uzun periyot komplikasyonlarının önlenmesinde kıymetlidir. Hastaların birçoklarında, diyet tedavisine tam ahenk sağlamalarının akabinde klinik bulgularının büsbütün düzeldiği, serolojinin olağana döndüğü gözlenmektedir. Çölyak hastalığı toplumun yaklaşık %1- %0.03 etkilemektedir. Hastalığın çok geniş bir klinik yelpazeye sahip olması, atipik seyir gösterebilmesi yahut hiç bulgu vermemesi nedeniyle gerçek bir prevalans vermek zorlaşmaktadır, bu nedenle hastaların lakin yüzde 10’nuna teşhis konulduğu iddia edilmektedir. Çölyak hastalığı, bilindiği üzere hem çocuklar hem de erişkinlerde geniş bir klinik yelpazeye sahiptir. Organizmada etkilemediği sistem ya da organ yoktur. Tüm sistemlere yönelik semptomlara neden olması çok önemli teşhis karmaşasına yol açmaktadır. Bu durum tıbbın her disiplininden doktorları ilgilendiren üniversal bir meseledir. Geçmeyen, yineleyen ve ismi konulamayan her türlü sıhhat probleminde çölyak hastalığının akla getirilmesi gerekir. Toplumda teşhis almamış hastalar buz dağının görünmeyen kısmıdır. Teşhis formüllerinden kan testleri serolojik özel testler ile ön teşhis konmakta lakin kesin teşhis ince bağırsak biyopsisi ile konmaktadır. Tedavisi diyet ile mümkün olan çölyak hastalığında erken teşhis çölyaklıların hayat kalitesinin tekrar düzelmesi ve kaybedilecek sıhhat maliyetinin önüne geçilmesi için son derece değerlidir. Çölyak glutensiz beslenme ile bir hastalık değil ömür üslubu olarak hayata yerleşmelidir."

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.