Özçelik-İş Sendikası Genel Başkanı Değirmenci, IndustriALL Küresel Yönetim Kuruluna Seçildi - Karabük Haber Postası
S22S
Asuman Doğan Avatarı
Asuman Doğan tarafından
13 Kasım, 2025 16:20 tarihinde yayınlandı
0
0

Özçelik-İş Sendikası Genel Başkanı Değirmenci, IndustriALL Küresel Yönetim Kuruluna Seçildi

Özçelik-İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci, dünyanın önde gelen işçi örgütlerinden IndustriALL Küresel Sendikası Yönetim Kurulu Üyeliğine seçildi.

4–7 Kasım 2025 tarihleri arasında Avustralya’nın Sidney kentinde düzenlenen IndustriALL Küresel Sendikası 4. Kongresi, “Adil Bir Gelecek İçin Örgütlenmek (Organizing for a Just Future)” temasıyla gerçekleştirildi. Kongreye, 100’den fazla ülkeden yaklaşık 1000 delege katıldı.

Türkiye adına HAK-İŞ Konfederasyonu bünyesinde katılım sağlayan Özçelik-İş Sendikası, kongrede önemli bir başarı elde ederek yönetim kurulunda asil üye olarak yer aldı. Sendika adına kongreye Dış İlişkiler Uzmanı Meltem Toraman Soğuksu katılım gösterdi.

Seçim sonrası değerlendirmede bulunan Genel Başkan Yunus Değirmenci, uluslararası sendikal işbirliğine verilen önemin altını çizdi.
Değirmenci, “Gerek HAK-İŞ gerekse Özçelik-İş olarak, uluslararası platformlarda yürüttüğümüz çalışmalar sayesinde önemli bir mesafe kaydettik. Bu süreç, sendikamızın dünya emek hareketi içindeki yerini güçlendirdi. IndustriALL Küresel’in yönetiminde yer almak, ülkemiz ve üyelerimiz adına büyük bir gururdur,” ifadelerini kullandı.

Değirmenci, yönetim kurulu üyeliğinin Türk işçileri ve dünya emekçileri için yeni bir dayanışma kapısı olacağını belirterek tüm üyelerine teşekkür etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
fq2 8
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
31 Mart, 2026 13:38 tarihinde yayınlandı
0
0

Yeşil Vatan bilinci küçük yüreklerde filizleniyor

Yenice Orman İşletme Müdürlüğü, geleceğimizin teminatı çocuklara yönelik anlamlı bir farkındalık etkinliği düzenledi.

Balıkısık İşletme Şefi Beyza Şimşek, Satuk Balıkısık İlkokulu ve Ortaokulu öğrencilerine ormanların önemi, ekosisteme katkıları ve doğayı koruma bilinci hakkında bilgi verdi.

Etkinlik sadece bilgi paylaşımıyla sınırlı kalmadı; çocukların kalplerine Yeşil Vatan sevgisi de işlendi. Programın sonunda öğrencilere çeşitli hediyeler dağıtılarak, doğa ve çevre bilincinin kalıcı hale gelmesi sağlandı.
Yenice Orman İşletme Müdürlüğü yetkilileri, “Ormanlar sadece bugünün değil, yarınların da emaneti. Çocuklarımızda doğa sevgisi oluşturmak ve çevre farkındalığını artırmak adına çalışmalarımız kararlılıkla devam ediyor. Çünkü biliyoruz ki, ormanı korumanın en güçlü yolu, onu sevecek nesiller yetiştirmektir,” ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin