Özbekistanlı Mühendislere Sertifikaları Verildi - Karabük Haber Postası
Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
26 Haziran, 2023 14:56 tarihinde yayınlandı
0
0

Özbekistanlı Mühendislere Sertifikaları Verildi

Karabük Üniversitesi Sürekli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi (KABÜSEM) bünyesinde Özbekistan’ın başkenti Taşkent’te bulunan Uluslararası Kimyo Üniversitesi öğretim üyelerine ve araştırmacılarına verilen “Mühendislik Modelleme Eğitiminin” ardından sertifika töreni düzenlendi.

Karabük Üniversitesi Sürekli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi (KABÜSEM) bünyesinde Özbekistan’ın başkenti Taşkent’te bulunan Uluslararası Kimyo Üniversitesi öğretim üyelerine ve araştırmacılarına 60 saatlik “Mühendislik Modelleme Eğitimi “verildi.

İçlerinde Makine Mühendisliği, Mekatronik Mühendisliği, Yenilenebilir Enerji Mühendisliği ve İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanlarının da bulunduğu araştırmacılar stratejik iş birliği toplantılarına katıldı. Ortak proje, yayın, öğretim elemanı, öğrenci değişimini kapsayan ve mevcut programın devamı hususunda teknik görüşmelerin yanı sıra Demir Çelik Enstitüsü, laboratuarlar, kütüphane ve Kardemir gezisi ile aldıkları “Mekanik Sistemlerin Matematiksel Modellenmesi” dersi ile program tamamlandı.

Tamamlanan 60 saatlik eğitimin ardından Karabük Üniversitesi Safranbolu Bilim ve Sanat Akademisinde sertifika töreni düzenlendi.

Sertifika törenine; Karabük Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Yaşar, KABÜSEM Müdürü Doç. Dr. Gökhan Sur, KABÜSEM Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Oğuzhan Menemencioğlu katıldı.

Program, katılımcılara sertifikalarının verilmesi, hatıra fotoğrafının çekilmesi ve kokteylin ardından son buldu.(Haber Merkezi)

Bizi sosyal medyadan takip edin
trabzonda kayip oral sengunun cesedi 85 kilometre uzakta rizede bulundu Olr9pQq9
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
25 Nisan, 2026 16:37 tarihinde yayınlandı
0
0

Trabzon’da kayıp Oral Şengün’ün cesedi 85 kilometre uzakta Rize’de bulundu

Rize’nin Pazar ilçesi Güzelyalı Mahallesi kıyı şeridinde kayalıklar arasında bulunan erkek cesedinin, Trabzon’un Araklı ilçesinde 13 Nisan’dan bu yana kayıp olarak aranan Oral Şengün’e ait olduğu belirlendi.

Trabzon’un Araklı ilçesinde kaybolan Oral Şengün’den (27) uzun süre haber alınamaması üzerine başlatılan arama çalışmalarında, emniyet birimlerince yapılan kamera incelemeleri ve teknik analizler sonucunda cep telefonu sinyalinin son olarak Konakönü mevkiinde tespit edildiği belirlenmişti. Bunun üzerine bölgede yürütülen çalışmalar genişletilerek sahil hattına kaydırılmış, aramalara jandarma, sahil güvenlik, AFAD ve dalgıç polis ekipleri ile drone destekli hava unsurları da katılmıştı.

Saha çalışmalarının sürdüğü süreçte Rize kıyılarında kayalıklar arasında bulunan ceset için yapılan incelemelerde kimlik tespiti netleşti. Adli tıp süreci ve resmi değerlendirmeler sonucunda bulunan kişinin Oral Şengün olduğu kesinleşti.

Şengün’ün kaybolduğu nokta ile cesedin bulunduğu kıyı şeridi arasında yaklaşık 85 kilometrelik mesafe olduğu öğrenilirken, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi. Ölüm nedenine ilişkin kesin bulguların adli tıp raporuyla ortaya çıkması bekleniyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin