Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
26 Haziran, 2023 14:56 tarihinde yayınlandı
0

Özbekistanlı Mühendislere Sertifikaları Verildi

Karabük Üniversitesi Sürekli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi (KABÜSEM) bünyesinde Özbekistan’ın başkenti Taşkent’te bulunan Uluslararası Kimyo Üniversitesi öğretim üyelerine ve araştırmacılarına verilen “Mühendislik Modelleme Eğitiminin” ardından sertifika töreni düzenlendi.

Karabük Üniversitesi Sürekli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi (KABÜSEM) bünyesinde Özbekistan’ın başkenti Taşkent’te bulunan Uluslararası Kimyo Üniversitesi öğretim üyelerine ve araştırmacılarına 60 saatlik “Mühendislik Modelleme Eğitimi “verildi.

İçlerinde Makine Mühendisliği, Mekatronik Mühendisliği, Yenilenebilir Enerji Mühendisliği ve İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanlarının da bulunduğu araştırmacılar stratejik iş birliği toplantılarına katıldı. Ortak proje, yayın, öğretim elemanı, öğrenci değişimini kapsayan ve mevcut programın devamı hususunda teknik görüşmelerin yanı sıra Demir Çelik Enstitüsü, laboratuarlar, kütüphane ve Kardemir gezisi ile aldıkları “Mekanik Sistemlerin Matematiksel Modellenmesi” dersi ile program tamamlandı.

Tamamlanan 60 saatlik eğitimin ardından Karabük Üniversitesi Safranbolu Bilim ve Sanat Akademisinde sertifika töreni düzenlendi.

Sertifika törenine; Karabük Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Yaşar, KABÜSEM Müdürü Doç. Dr. Gökhan Sur, KABÜSEM Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Oğuzhan Menemencioğlu katıldı.

Program, katılımcılara sertifikalarının verilmesi, hatıra fotoğrafının çekilmesi ve kokteylin ardından son buldu.(Haber Merkezi)

Bizi sosyal medyadan takip edin
99b394d3 774b 4357 8429 9964df802ca7
Haber Merkezi Avatarı
Haber Merkezi tarafından
11 Haziran, 2026 17:09 tarihinde yayınlandı
0

CHP’de ihraç depremi Karabük’’e uzanacak mı?

Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) son dönemde yaşanan gelişmeler ve disiplin süreçlerine ilişkin iddialar siyaset kulislerinde konuşulmaya devam ediyor.

CHP’de 9 milletvekilinin ardından bazı belediye başkanlarının da ihraç istemiyle Yüksek Disiplin Kurulu’na sevk edileceği iddiası, gözleri Özgür Özel’e desteğiyle bilinen Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse’ye çevirdi.

Gözler Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse’de!

Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) “mutlak butlan” kararı sonrasında Kemal Kılıçdaroğlu’nun yeniden genel başkanlık görevine gelmesiyle başlayan yönetim değişikliği, parti içi disiplin süreçleriyle yeni bir boyut kazandı. Merkez Yönetim Kurulu (MYK) kararıyla 9 milletvekilinin partiden ihracı için başlatılan sürecin ardından, bazı belediye başkanlarının da ihraç istemiyle Yüksek Disiplin Kurulu’na (YDK) sevk edileceği iddiası siyaset kulislerini hareketlendirdi. Bu gelişmelerin ardından gözler Safranbolu Belediye Başkanlığı’na çevrildi.

İHRAÇ DOSYALARININ KAPSAMI GENİŞLİYOR

Ulusal basında yapılan haberlere göre, CHP MYK’sı tarafından daha önce disipline sevk edilen 9 milletvekiline ilişkin ihraç başvuruları, yarın gerçekleştirilecek YDK toplantısında masaya yatırılacak. Ancak parti içinden sızan son bilgiler, disiplin hamlesinin sadece milletvekilleriyle sınırlı kalmayacağını ve dosyaların kapsamının genişletildiğini gösteriyor.

YDK’da dosyası ele alınacak isimler arasına bazı belediye başkanlarının da dahil edileceğinin duyurulması, Safranbolu’da geniş yankı uyandırdı. Değişim sürecinde Özgür Özel’e verdiği açık destekle bilinen Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse’nin de bu listede yer alıp almadığı Karabük ve Safranbolu kamuoyunda merak konusu oldu.

Yarın yapılacak kritik Yüksek Disiplin Kurulu toplantısının ardından, ihraç istemiyle yargılanacak belediye başkanlarının isimlerinin netleşmesi ve partideki kurultay kördüğümünün yeni bir evreye taşınması bekleniyor.

 

 

Bizi sosyal medyadan takip edin