Kastamonu Üniversitesi’ni ziyaret eden Özbekistan heyeti, orman yönetimi ve iklim değişikliği alanında iş birliği görüşmelerinde bulundu.
Özbekistan’ın Ekoloji, Çevre Koruma ve İklim Değişikliği Bakanlığı Bakan Yardımcısı Qudratov Obidjon Nematocich öncülüğünde bir heyet, Kastamonu Üniversitesi’ne ziyaret gerçekleştirdi. Heyet, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ömer Küçük, Prof. Dr. Mehmet Atalan ve Prof. Dr. Kasım Yenigün tarafından karşılandı.
Heyette Özbekistan Orman Ajansı Dış İlişkiler Dairesi Başkanı Abdulvokhid Zakhadulayev, Özbekistan Ekoloji, Çevre Koruma ve İklim Değişikliği Yatırımlar Dairesi Başkanı Rikhsiev Nodir, Orman Genel Müdürlüğü (OGM) Dış İlişkiler, Eğitim ve Araştırma Dairesi Başkanı Mehmet Koç, Kastamonu Orman Bölge Müdür Yardımcısı Meryem Burçin Irmak ve Orman Genel Müdürlüğü Dış İlişkiler, Eğitim ve Araştırma Dairesi Başkanlığı Orman Mühendisi Nihat Karakaya yer aldı. Rektörlük Toplantı Salonu’nda gerçekleşen görüşmede, Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erol Akkuzu, Dış İlişkiler Ofisi Genel Koordinatörü Doç. Dr. Mustafa Öztürk Akcaoğlu ve İkili Anlaşmalar ve Protokoller Kurum Koordinatörü Doç. Dr. Osman Sabri Kesbiç de hazır bulundu.
Türkiye ile Özbekistan arasındaki çevre koruma, iklim değişikliği ve ormancılık alanlarında iş birliğini güçlendirmeyi amaçlayan bir adım olarak nitelendirilen görüşmede, ormancılık ve iklim değişikliği konularında ortak araştırma projeleri geliştirme ve iş birliği imkanlarını arttırma konuları ele alındı.
Özbekistan heyeti, Kastamonu Üniversitesi’nin ihtisas sahası olan ormancılık ve tabiat turizmi alanında sahip olduğu uzmanlık ve deneyimi gelecekteki ortak iş birliği projelerinde değerlendirmek için bir çerçeve oluşturmayı amaçladıklarını belirtti.
Görüşmenin sonunda, iki kurum arasında yapılan iş birliğini resmileştirmek amacıyla bir iyi niyet mektubu imzalandı.


Özbekistan heyeti ile Kastamonu Üniversitesi arasında iş birliği
Karabüklü Emekliler Şehitler diyarına gitti
Karabük Belediyesi tarafından düzenlenen Kültür Turları kapsamında, Karabüklü emekliler şanlı tarihin yazıldığı topraklar olan Çanakkale’ye uğurlandı. Türkiye Emekliler Derneği Karabük Şubesi üyelerinden oluşan 200 kişilik kafile, Cuma Pazarı’nda düzenlenen programla yola çıktı.
Karabük Belediyesi’nin sosyal ve kültürel faaliyetleri kapsamında gerçekleştirilen gezi programına katılan emekliler, Çanakkale’nin tarihi ve manevi atmosferini yakından görme fırsatı bulacak. Tarihin dönüm noktalarından biri olan Çanakkale Savaşları’nın yaşandığı alanları ziyaret edecek olan vatandaşlar, şehitlikleri ve önemli tarihi mekanları gezecek.
Uğurlama programına katılan Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, emeklilerle sohbet ederek hayırlı yolculuklar diledi. Belediye olarak toplumun her kesimine yönelik çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Başkan Çetinkaya, kültür turlarının vatandaşların sosyal yaşamına önemli katkılar sunduğunu belirtti.
Başkan Çetinkaya yaptığı açıklamada, “Kıymetli büyüklerimizin yolları açık olsun. Selametle gidip sağ salim dönmelerini temenni ediyorum. Tarihimizin en önemli destanlarından birinin yazıldığı Çanakkale’yi yerinde görmeleri, o manevi atmosferi yaşamaları bizler için son derece kıymetlidir. Tüm katılımcılarımıza keyifli ve verimli bir gezi diliyorum” dedi.
Türkiye Emekliler Derneği Karabük Şube Başkanı Celal Bulut da organizasyona sağladığı destek nedeniyle Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya’ya teşekkür etti. Bulut, emeklilerin bu tür kültürel faaliyetlerle hem sosyal hayatın içinde yer aldığını hem de ülkenin tarihi ve kültürel değerlerini yakından tanıma fırsatı bulduğunu belirterek, “Üyelerimiz adına Karabük Belediyemize ve Belediye Başkanımız Sayın Özkan Çetinkaya’ya teşekkür ediyoruz. Emeklilerimizin büyük bir heyecanla beklediği bu gezi, katılımcılarımız için unutulmaz olacak” ifadelerini kullandı.
Emekliler, Çanakkale ziyaretinin ardından belirlenen program kapsamında Karabük’e geri dönecek.

