OWHC Tarihi Miras Şehirleri Arasında Lise Eşleştirme Programı Başladı - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
19 Mart, 2015 14:24 tarihinde yayınlandı
0
0

OWHC Tarihi Miras Şehirleri Arasında Lise Eşleştirme Programı Başladı

Safranbolu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünden Yapılan Açıklamada; Belediyemizin de Üyesi bulunduğu, OWHC (Dünya Miras Şehirleri Organizasyonu ) Tarihi Miras Şehirleri’nde yaşayan lise çağındaki (15-18 yaş) gençlerin içinde yaşadıkları tarihi şehri daha iyi tanıyabilmeleri ve diğer tarihi şehirlerdeki yaşıtlarına daha iyi tanıtabilmeleri için lise eşleştirme programı başlamıştır. Bu proje Safranbolu’daki liselere hitap etmektedir” denildi.
Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünden Yapılan Açıklama şöyle; Safranbolu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünden Yapılan Açıklamada; Belediyemizin de Üyesi bulunduğu, OWHC (Dünya Miras Şehirleri Organizasyonu ) Tarihi Miras Şehirleri’nde yaşayan lise çağındaki (15-18 yaş) gençlerin içinde yaşadıkları tarihi şehri daha iyi tanıyabilmeleri ve diğer tarihi şehirlerdeki yaşıtlarına daha iyi tanıtabilmeleri için lise eşleştirme programı başlamıştır.
İsteyen lise, eşleştirme programına başvurabilir. Başvuran liseler arasından sadece 1 tanesi eşleştirme programına katılacaktır. Bu belirlemeyi de kültür ve sosyal işler müdürlüğü yapacaktır. Lise belirlendikten sonra OWHC’nin sitesine bilgileri girilecektir. Eşleştirmeyi OWHC kendisi yapacaktır. Bu aşamadan sonra 2016 yılı içerisinde eşleştirme programı dâhilinde eşleşilen lise ile karşılıklı bilgi alışverişi başlayacak ve kültürlerin ve şehirlerin yerinde tanınması için geziler düzenlenecektir.
Eşleşilen lise öğrencileri Safranbolu’ya gelecek, Safranbolu’daki lise öğrencileri eşleşilen lise’yi tarihi şehrinde ziyaret edecektir. Bütün bu harcamalara OWHC 10.000$ ile destek olacaktır. Programda son başvuru tarihi ise 7 Eylül 2015.

Bizi sosyal medyadan takip edin
tokatta motosiklet kazasinda agir yaralanan genc hayatini kaybetti wNyJ8g5e
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Nisan, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Tokat’ta motosiklet kazasında ağır yaralanan genç hayatını kaybetti

Tokat’ın Zile ilçesinde meydana gelen trafik kazasında ağır yaralanan 23 yaşındaki genç, 3 günlük yaşam mücadelesini kaybetti.

Edinilen bilgilere göre, kaza, 5 Nisan 2026 tarihinde gece saatlerinde ilçe merkezinde meydana geldi. 23 yaşındaki Ahmet Satılmış idaresindeki motosiklet, henüz bilinmeyen bir nedenle park halindeki araca çarptı. Çarpmanın etkisiyle ağır yaralanan genç sürücü, olay yerine sevk edilen sağlık ekipleri tarafından ilk müdahalesinin ardından Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırıldı. Hastanede tedavi altına alınan Satılmış, doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamadı. Ahmet Satılmış’ın cenazesinin, Zile ilçesinde kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verileceği öğrenildi.

Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin