Karabük Postası tarafından
26 Haziran, 2015 14:19 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Ovacık’ta 1,5 Km Bölünmüş Yol Yapımına Başlandı

Ovacık’ta Kent ormanından ilçe merkezine kadar 1.5 km, 30 m kamulaştırma sahasında, 8-8 metre yol, 2-2 metre yaya kaldırımı, 4 metre genişliğinde orta refüjü, 2 adet menfezli, 8 cm’lik kilitli parke bölünmüş yol yapımına başlandı. Orta refüj ışıklandırma sistemi ise yolun bitiminden sonra yapılacak. Yol çalışmalarını yerinde inceleyen Ovacık Kaymakamı Hakan Şeker, yetkililerden çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Yapılan yolun ilçeye hayırlı olmasını dileyen Ovacık Kaymakamı Hakan Şeker, yolun tamamlanmasından sonra ilçenin en büyük ihtiyaçlarından birinin giderilmiş olacağını belirterek, yolun yapılmasına emeği geçenlere teşekkür etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
24 Kasım, 2025 16:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Dere yataklarına mesken atık ve moloz dökülüyor

Zonguldak’ın Alaplı ilçesine bağlı Gümeli ile Geçmiş altı mevkileri ortasındaki dere yatakları, etraf kirliliğine sahne oluyor. Çam ve meşe ağaçlarıyla kaplı ormanlık alanın doğal hoşluğu, denetimsiz formda dökülen binlerce ton mesken atığı ve moloz nedeniyle her geçen gün tahrip ediliyor.
Gümeli-Geçmiş altı deresi boyunca inşaat hafriyatlarının gelişi hoş boşaltıldığı tez edilirken, bu durum hem vatandaşların hem de çevrecilerin büyük reaksiyonunu çekti. Geçmişaltı’nda yaşayan Hüseyin Kumuz, dere yatağının muhafaza alanı statüsünde olduğunu hatırlatarak sert sözlerle reaksiyon gösterdi:
"Bu alanın şahıslara yahut firmalara bu formda kullanım hakkını kim veriyor, bilmiyoruz. Dere yataklarına yığılan bu molozlar bilhassa yağışlı havalarda dereye akıyor, birikmelere ve ilerleyen süreçte taşkınlara sebep oluyor. Buna göz yumulması kabul edilemez."
Kumuz, yetkililerin kontrol zafiyetine dikkat çekerek şunları söyledi:
"Türkiye’nin hiçbir yerinde dere ve çay yataklarına mesken atığı ve moloz dökülmez. Valilik ve ilgili kamu kurumları kontrollerini artırmalı, cezalar yükseltilmeli. Şayet caydırıcı yaptırımlar uygulanmazsa bunu yapanlar moloz döküm alanlarına gitmeyip atıklarını buraya taşımaya devam eder. Üstelik akşam saatlerinden sonra hiçbir yetkiliye ulaşamıyoruz."
Vatandaşlar, bölgenin süratle yok olmasına neden olan bu kirliliğin bir an evvel durdurulmasını ve sorumlular hakkında süreç yapılmasını istedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin