Reklam
Reklam
suuuo jpg
Ramazan Öztürk Avatarı
Ramazan Öztürk tarafından
01 Temmuz, 2024 11:52 tarihinde yayınlandı
0

Ovacık Kaymakamlığından Su Tüketimi Uyarısı

Ovacık Kaymakamlığı, yaz mevsiminde artan su tüketimi ve kuraklık nedeniyle vatandaşları su tüketimi konusunda uyardı. Kaymakamlık tarafından yapılan açıklamada, sıcak havalar ve artan su tüketiminin şebeke sularında azalmaya neden olduğu belirtildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Yaz mevsiminde artan su tüketimi ve sıcak havalar nedeniyle şebeke sularında azalma yaşanmaktadır. Kuraklık ile mücadele ve doğamızın korunması için suyumuzun daha bilinçli tüketilmesi, bahçe sulamada şebeke suyu kullanılmaması gerekmektedir. Vatandaşlarımızdan gerekli hassasiyeti göstermelerini önemle rica ediyoruz.”

Yetkililer, su kaynaklarının korunması ve kuraklıkla mücadele için vatandaşların su kullanımında dikkatli olmalarını ve özellikle bahçe sulama gibi işlemlerde şebeke suyu kullanmamalarını tavsiye etti. Bu uyarının ardından, vatandaşların su tüketim alışkanlıklarını gözden geçirmeleri ve su tasarrufu konusunda daha duyarlı olmaları bekleniyor.

Ovacık Kaymakamlığının su kaynaklarının korunması ve gelecek nesillere daha yaşanabilir bir çevre bırakmak adına suyun bilinçli tüketilmesi konusunda vatandaşları bilgilendirmeye devam edeceği bildirildi.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
bolu adliyesinde hsk kararnamesi 7 isim gitti 4 isim geldi XceHuRTv
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Haziran, 2026 00:37 tarihinde yayınlandı
0 0

Bolu adliyesinde HSK kararnamesi: 7 isim gitti, 4 isim geldi

HSK’nin 4 bin 967 hâkim ve savcıyı kapsayan 2026 Yılı Ana Kararnamesi’nde, Bolu Adliyesinden 7 yargı mensubu başka illere tayin edilirken kente 4 yeni isim atandı.

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) tarafından hazırlanan 2026 Yılı Adli ve İdari Yargı Ana Kararnamesi yayımlandı. Türkiye genelinde 4 bin 967 hakim ve savcının görev yerini değiştiren kararname kapsamında, Bolu Adliyesinde de önemli değişiklikler yaşandı. Kararname ile Bolu’da görev yapan 7 hakim ve savcının tayini farklı illere çıkarken, kente 4 yeni isim atandı.

Bolu’dan giden isimler

Kararnameye göre Bolu Adliyesinde görev yapan ve tayini çıkan isimler ile yeni görev yerleri şu şekilde sıralandı: Bolu Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hüseyin Sabuncuoğlu, Denizli Bölge Adliye Mahkemesi Daire Başkanlığına atandı. Bolu Hâkimi Aslıhan Sabuncuoğlu, Denizli Bölge Adliye Mahkemesi Üyeliğine atandı. Bolu Cumhuriyet Savcısı Hatice Kul Tarımcı, Hatay Cumhuriyet Savcılığına tayin oldu. Bolu Cumhuriyet Savcısı Mehmet Tarımcı, Hatay Cumhuriyet Savcılığına atandı. Bolu Cumhuriyet Savcısı Ebru Üstünbaş, Ordu Cumhuriyet Savcılığı görevine getirildi. Bolu Hakimi Fatma Çiçek Bağcı, Elazığ Hakimliğine atandı. Bolu Hakimi Buket Sarışen, Konya Hakimliğine tayin edildi.

Bolu’ya atanan isimler

Farklı illerden Bolu Adliyesi kadrosuna dahil olan ve görevlerine başlayacak isimler ise şunlar oldu: İskenderun Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Mahir Taştimur, Bolu Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığına atandı. İstanbul Cumhuriyet Savcısı Osman Belen, Bolu Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği görevine getirildi. Diyarbakır Cumhuriyet Savcısı Yusuf Erkan Bezgin, Bolu Cumhuriyet Savcılığına atandı. Hatay Cumhuriyet Savcısı Furkan Hekimoğlu, Bolu Cumhuriyet Savcılığına atandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin