Karabük Postası tarafından
24 Şubat, 2018 13:50 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Ovacık Kaymakamından   Hatipoğlu Göletinde inceleme

Ovacık Kaymakamı Mehmet Zahid Doğu, İl Genel Meclis Üyesi Recep Başdağ ile birlikte Ovacık İlçesinde bulunan Hatipoğlu Barajının son durumunu yerinde inceledi. Ovacık Kaymakamı Mehmet Zahid Doğu,  Ovacık İlçesinde yapılan   böyle büyük bir yatırım hayırlara vesile olması temennisinde bulunarak, göletin ilçeye ve ilçe tarımına büyük katkı sağlayacağını, bu süreçte Ovacık’ın tarımla uğraşan çiftçisine büyük sorumluluklar düştüğünü, vatandaşların göletin değerlendirilmesinde göstereceklerin ortak gayretlerin her zaman  kaymakamlık olarak destekçisi olacaklarını söyledi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Asuman Doğan tarafından
04 Şubat, 2026 11:16 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Akay: “Dezenflasyon masalı çöktü, bedelini vatandaşa ödetiyorlar”

CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada Ocak ayı enflasyon verileri ve BDDK’nın kredi kartlarına yönelik düzenlemesine sert tepki gösterdi. Akay, iktidarın aylardır sürdürdüğü dezenflasyon söyleminin rakamlarla çöktüğünü vurguladı.

“BAZ ETKİSİ TUTMADI, MUTFAKTAKİ YANGIN BÜYÜDÜ”

Ocak ayında enflasyonun yüzde 4,84’e yükseldiğini, yıllık oranın ise yüzde 30,65’te kaldığını hatırlatan Akay, “Bu tablo, iktidarın anlattığı dezenflasyon masalının açıkça çöktüğünü göstermektedir. Baz etkisine bel bağlayanların hesabı tutmamış, mutfaktaki yangın her hanede daha da büyümüştür” dedi.

“SORUN HAVA DEĞİL, YANLIŞ POLİTİKALARDIR”

Enflasyon artışının hava koşullarıyla açıklanamayacağını ifade eden Akay,

“Sorun hava koşulları değil; yanlış ekonomi politikalarıdır. Sorun denetimsizliktir, plansızlıktır” ifadelerini kullandı.

“VATANDAŞIN KREDİ KARTI LİMİTİNE GÖZ DİKTİLER”

BDDK’nın kredi kartı limitlerini kısıtlayan kararına da sert çıkan Akay, şu sözlerle tepki gösterdi:

“Enflasyonun bu kadar yükseldiği bir ortamda BDDK’nın kredi kartı limitlerini kısma kararı vatandaşlarımızı çıkmaza sokacaktır. Kamu bankalarındaki usulsüz kredilere sessiz kalanlar, emeğiyle ayakta kalmaya çalışan vatandaşı cezalandırmaktadır.”

“BU HATALI KARARDAN DERHAL DÖNÜN”

BDDK’ya açık çağrıda bulunan Akay, konuşmasını şu sözlerle tamamladı: “BDDK’yı uyarıyoruz; bu hatalı uygulamadan bir an önce dönün. Halk borçla değil, gelirle nefes alacak politikalara ihtiyaç duymaktadır. Enflasyonla gerçek mücadele bu anlayışla mümkün değildir. Rasyonel politikalara derhal dönün, gerekli önlemleri alın.”

Bizi sosyal medyadan takip edin