Ovacık Kaymakamında Kurum Amirleri ile Toplantı

Karabük Postası tarafından
23 Şubat, 2015 15:27 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Ovacık Kaymakamı Hakan Şeker, Kurum Amirleri ve personeli ile koordinasyon toplantısı yaptı. Toplantıda bir konuşma yapan kaymakam Hakan Şeker; “Daire amirleriyle aylık mutat olarak yapılan toplantılar kurumlarımıza gönderilmekte, bu toplantılara ait tutanak sizlere tebliğ edilmektedir. Toplantının Amacı; Kurumlar arasında koordinasyon sağlamak, iş birliğini geliştirmek varsa aksayan yönlerini çözüme kavuşturmaktadır. Önceliğimiz halka hizmet ve çözüme odaklı olmalıdır. Bizler kurumsal bir hizmet ifa etmekteyiz. Her personel kurum farkı gözetmeksizin vatandaşa yardımcı olacak ve en iyi şekilde hizmet alması sağlanacak, nezaket kurallarına uyulacak, vatandaş güler yüzle karşılanacaktır. Kamu görevlilerinin temel amacının kamu hizmetlerinin yürütülmesi olduğunun bu amaç için bütün görevlilerin azami gayret göstermeleri devam etmeleri hizmetlerin ilgili birimin en alt kademesinden en üst kademesine kadar etkili ve süratli bir şekilde getirilmesini talebi hemen karşılanmayacak yada hukuki olmayan talepleri karşısında dahi vatandaşlara nezaket kuralları çerçevesinde izah edilecektir. Mesai saatlerine uyum konusunda azami gayret gösterilmelidir” dedi. Kaymakam Hakan şeker’in konuşmasının ardından Ovacık’ta uygulanacak projeler için proje ekibi oluşturulurken, proje ile ilgili görüşü olanların fikir ve düşüncelerini bildirebileceği ifade edildi. Ardından Kaymakam Hakan Şeker, tüm personele görevlerinde başarılar dileyerek toplantıyı bitirdi.

Karadeniz’in turizmde gözde şehri beyaz örtü ile kaplandı

Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Şubat, 2025 16:22 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Karadeniz’in turizmde en beğenilen yerleri ortasında yer alan Bartın’ın Amasra ilçesinde 3 gündür kar yağışı tesirli oluyor. İlçe merkezinde kar kalınlığı 40 santimetreye ulaşırken, yetkililer ise zincir ihtarında bulundu
Fatih Sultan Mehmet Han’ın Çeşmi Cihan (Dünyanın göz bebeği) olarak nitelendirdiği ve Karadeniz’in turizmde en beğenilen yerleri ortasında bulunan Bartın’ın Amasra ilçesinde kar ve tipi tesirli oluyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün sarı kodla uyardığı yerlerden biri olan Amasra, günlerdir aralıklarla devam eden kar nedeniyle beyaz örtü ile kaplandı. Tarihi, tabiatı, kültürü ile yerli ve yabancı turistlerin akınına uğrayan ilçe, yeşili ve mavisi ile turistlere görsel şölen sunuyordu. Kar ve tipi nedeniyle adeta gri kente dönüşen Amasra’da beyazdan, yeşil ve maviye uzanan renk cümbüşü ile kışın da kart postallık görüntüler oluşuyor.
Etkili olan kar yağışı vakit zaman ise ilçede zahmete dönüşüyor. Kent merkezinde 40 santimetreye ulaşan kar kalınlığı yüksek kısımlarda ise 1.5 metreyi buldu. Grupların gece gündüz karla çaba yürüttüğü kentte birtakım vatandaşlar ise kar yağışının keyfini sürüyor.

Açılan yollar tipi nedeniyle tekrar kapanıyor
İlçede karla çaba takımları ise kar, tipi ve buzlanma üzere kara kışın kuvvetli kaidelerinde ağır bir gayret yürütüyor. Kar yağışının şiddeti ve rüzgar nedeniyle temizlenen sokak ve mahalle yolları, kısa müddette tekrar karla doluyor. Gruplar, dakikalar öncesinde temizlediği yolda tekrar küreme çalışması yürütmek zorunda kalırken, gruplar -5 dereceye kadar düşen hava sıcaklığı nedeniyle tuzlanan buzlu yollara yine tuz döküyor.
Zincir uyarısı
Kar yağışının tadını çıkarılması için davette bulunan Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır, zincirsiz yola çıkılmaması için de ikazlarda bulundu. Çakır, "Amasra ilçemizde gece gündüz takımlarımız karla gayret ediyor. Bir taraftan keyifli günler geçiriyoruz. Tüm ana arterlerimiz açık. Tüm hemşehrilerimizi acil bir işi yoksa dışarı çıkmamaları öneriyoruz. Yalnızca eğlenmek için çıkmaları ve karın keyfini çıkarmalarını öneriyoruz. Çok keyifli bir Amasra görüntümüz var. Uzun müddettir beklediğimiz kar yağışın keyfini çıkarmaları için davette bulunuyoruz. Lakin zincirsiz kesinlikle dışarı çıkmayalım. Acil durumlarda yolları açmaya, karla gayrete devam ediyoruz lakin kesinlikle araçlarımıza zincirlerimizi takalım" diye konuştu.
Öte yandan, belediye resmi internet sitesi ve toplumsal medya hesaplarından yapılan ihtarda ise, vatandaşların zarurî olmadıkça araçları ile trafiğe çıkmamaları ve araçlarını kar temizleme çalışmalarını engellemeyecek formda park etmeleri hatırlatıldı.
Kentte kar yağışı tipi formunda devam ederken, Amasra Belediyesi karla gayret grupları 24 saat devriye atarak, kar temizleme ve tuzlama çalışmalarını sürdürüyor.

Cevap Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.