Otopark Sorunu Çileden Çıkardı - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
26 Temmuz, 2022 14:49 tarihinde yayınlandı
0
0

Otopark Sorunu Çileden Çıkardı

UNESCO Dünya Miras Listesinde yer alan Safranbolu ilçesinde yaşanan otopark sorunu nedeniyle çok sayıda ziyaretçi geçiş güzergahı olan tarihi kenti gezmeden terk etmek zorunda kalıyor.
Osmanlı mimarisi, şehir hayatı ve kültürünü yansıtması dolayısıyla “Osmanlı’nın parmak izi” olarak adlandırılan Safranbolu ilçesi, Kurban Bayramı tatiliyle birlikte ziyaretçi akınına uğruyor. Tarihi yolculuğa çıkmak isteyen ziyaretçilerin tercihi Osmanlı döneminden kalma han, hamam, konak, cami, çeşme, köprü ve tarihi yapılarla açık hava müzesini andıran tarihi kent Safranbolu oluyor. Ancak Eski Çarşı Bölgesinde yaşanan otopark sorunu esnaf ve ziyaretçileri zor durumda bırakıyor. Araçlarını park edecek yer bulamayan ziyaretçiler Karadeniz ile İstanbul arasında geçiş noktası olan tarihi kenti gezmeden terk etmek zorunda kalıyor.
Bayram itibariyle yoğunluğun devam ettiğini belirten esnaflardan Rahmettullah Şahin, “Kentimizin en büyük problemlerinden biri park sıkıntısı. Buraya gelen turistlerimiz park yeri bulamadıkları için kentimizi gezmeden, dolaşamadan terk etmek zorunda kalıyorlar” dedi.
Bazı sürücülerin de araçlarıyla Eski Çarşı içerisine girdiklerinde trafiği etkilediklerini ifade eden Şahin, esnaflar olarak sıkıntı yaşadıklarını, gelen ziyaretçilerin park sorunu dolayısıyla alışveriş yapamadıklarını ve kent turizminin sıkıntı yaşadığını söyledi.
Günü birlik gelen ziyaretçilerin kendilerine park edecek yer bulmakta zorlandıklarını aktardığını kaydeden Nurhayat Yüksel ise, “Ciddi anlamda bir park sorunumuz var. Yetkililerden park sorununa acil bir şekilde çözüm bulurlarsa çok mutlu oluruz” diye konuştu.
Yüksel, dükkanlarının önünde kedi ve köpek beslediklerini ifade ederek şunları söyledi: “Gelen araçların yoğunluğunda yolumuz dar olmasına rağmen bazı araçlar o kadar hızlı geliyorlar. Bizim burada hayvanlarımız var. Elimizden geldiğince onları beslemeye çalışıyoruz. O kadar sorumsuz insanlar var ki, araçların giriş-çıkışları yüzünden birçok hayvanımız telef olup gidiyor.” (İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
sahin bizler secimle iktidara geldik ANpPsrBj
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
15 Nisan, 2026 00:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Şahin: “Bizler seçimle iktidara geldik”

AK Parti Genel Sekreter Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Cem Şahin, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda İYİ Parti Grubu’nun “bürokratların ve bakan yardımcılarının siyasi parti faaliyetlerine katılması” konulu genel görüşme önerisine AK Parti Grubu adına cevap verdi.

Şahin, konuşmasında kamu görevlilerinin tarafsızlığı ve liyakat ilkesinin Anayasa’nın 128’inci maddesi ile 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu kapsamında güvence altına alındığını belirterek, “Kamu görevlilerinin siyasi tarafsızlığı mevcut hukuk düzeniyle güvence altına alınmıştır” dedi.

Türkiye’nin 16 Nisan 2017 anayasa değişikliğiyle Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi’ne geçtiğini hatırlatan Şahin, yürütmenin millet tarafından seçilen Cumhurbaşkanı ve onun belirlediği siyasi iradenin sorumluluğunda olduğunu ifade etti. Şahin, “Bakanlar ve bakan yardımcıları, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu uyarınca istisnai ve siyasi nitelikli görevlerdir” diye konuştu.

“Siyasi irade ile temas kaçınılmaz”

Bakan yardımcıları ile üst düzey bürokratların görevleri gereği siyasi irade ile temas hâlinde olmalarının kaçınılmaz olduğunu vurgulayan Şahin, “Bu temas, kamu hizmetinin etkin ve verimli yürütülmesi için gereklidir. Bakan yardımcılığı makamı hem idari hem de siyasi bir köprü görevi görmektedir. Bu makamlar, siyasi iradenin politikalarını teknik düzeyde hayata geçirmek için vardır” ifadelerini kullandı.

Önergede bazı isimler üzerinden yürütülen tartışmaların liyakatten ziyade siyasi amaç taşıdığını savunan Şahin, kamu görevlilerinin geçmiş mesleki başarılarının üst düzey görevler için engel değil referans olduğunu dile getirdi. Şahin, “Yetişmiş insan kaynağını ‘siyasi yakınlık’ yaftasıyla diskalifiye etmeye çalışmak, liyakat sistemine zarar vermektedir” dedi.

“AK Parti darbe sonrası oluşan iktidarlara benzemez”

Konuşmasının sonunda genel görüşme açılmasına karşı olduklarını belirten Şahin, “Saygıdeğer milletvekilleri, burada sarf edilen bazı ifadeleri talihsiz buluyorum. Ne Sayın Cumhurbaşkanımız ne de AK Parti darbe sonrası oluşan iktidarlara benzer. Bizler seçimle iktidara geldik. Cumhurbaşkanımız da girdiği her seçimi yüksek oy oranıyla kazanmış bir siyasetçidir. AK Parti iktidarlarını darbe sonrası oluşan iktidarlara benzetmek, en hafif tabiriyle haksızlıktır” ifadeleriyle sözlerini tamamladı.

Bizi sosyal medyadan takip edin