Karabük Postası tarafından
08 Mayıs, 2023 10:36 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Otomobil şarampole yuvarlandı: 1 ölü, 4 yaralı

Karabük'ün Eflani ilçesinde sürücüsünün kontrolünü kaybettiği otomobilin şarampole yuvarlanması sonucu 1 kişi öldü, 4 kişi yaralandı. Kaza, Safranbolu-Eflani karayolu Yağlıca mevkiinde meydana geldi. İddiaya göre, Çavuşlu köyü muhtarı Seyfi Demir idaresindeki 78 SJ 009 plakalı otomobil, karşı istikametten hatalı sollama yaparak gelen otomobille kafa kafaya çarpışmamak için manevra yapması nedeniyle kontrolden çıkarak şarampole yuvarlandı. Kazada sürücü ile birlikte yanında bulunan eşi Sakiye, kızları İrem, Sinem ve İpek Demir yaralandı. İhbar üzerine olay yerine jandarma, itfaiye, AFAD ve 112 Acil Servis ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından yaralılar Karabük Eğitim Araştırma Hastanesi ile Safranbolu Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralılardan Saniye Demir kaldırıldığı Safranbolu Devlet Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Diğer yaralıların ise Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavileri devam ediyor. Kaza ile ilgili soruşturma başlatıldı.
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Kasım, 2025 13:07 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Rektör Kırışık, kampüs ve öğrenci ihtiyaçlarını yerinde gözlemledi

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, kampüs genelindeki yenileme ve altyapı çalışmalarını sahada inceledi.
Ziyaret çerçevesinde öğrencilerin akademik ve sosyal yaşama yönelik beklentileri de değerlendirildi.
Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Merkez Kampüs’te yürütülen yenileme, modernizasyon ve fiziki iyileştirme çalışmalarını kapsamlı bir saha gezisiyle inceledi. Üniversitenin eğitim-öğretim ortamlarını güçlendirmeyi amaçlayan çalışmaların son durumuna ilişkin yetkililerden bilgi alındı.
Fakülte birimlerinde sürdürülen düzenlemeleri yerinde gören Kırışık, mekânların daha işlevsel ve verimli kullanımına yönelik süreci değerlendirdi.
Rektör Kırışık’ın kampüs turu, Prof. Dr. Burhanettin Uysal Ayyıldızlı Stadyumu ile kampüsün çeşitli bölgelerinde devam eden çevre düzenleme ve altyapı çalışmalarını da kapsadı. Üniversite genelinde yürütülen iyileştirme çalışmalarının planlanan takvim doğrultusunda devam ettiği bildirildi.
Öğrenci görüş ve talepleri değerlendirildi
Saha incelemeleri sırasında öğrencilerle de bir araya gelen Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık, kampüs yaşamına ilişkin öneri, talep ve değerlendirmeleri öğrencilerden dinledi. Görüşmede akademik süreçlerden sosyal alanlara, ulaşım ve altyapı ihtiyaçlarından kampüs hizmetlerine kadar pek çok konuda öğrencilerin beklentileri ele alındı.
Rektör Kırışık, üniversite yönetimi olarak öğrencilerin akademik başarılarını destekleyen, sosyal ve kültürel gelişimlerine katkı sağlayan ve kampüs yaşamını daha nitelikli hâle getiren projelere öncelik verdiklerini vurguladı. Öğrencilerden gelen geri bildirimlerin, planlanan iyileştirme çalışmalarında önemli bir yol gösterici niteliği taşıdığını ifade etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin