Karabük’te yokuş yukarı çıkarken arızalanan otomobilin frenleri sıyrılması sonucu yokuş aşağıya kayarak okulun giriş kapısındaki duvara çarparak takla attı.
Edinilen bilgiye göre, sürücüsünün isminin öğrenilemediği 78 EC 299 plakalı otomobil, Esentepe Mahallesi Valilik konağı yokuşundan yukarı çıktığı sırada arızalandı. Sürücüsünün yol kenarına park edip otomobilden aşağıya indiği sırada otomobilin bir anda frenlerinin sıyrılması sonucu yokuş aşağı hızla kaymaya başladı. Yokuş aşağı geri geri inen otomobil Karabük Teknik ve Endüstri Meslek Lisesinin giriş kapısına çarptıktan sonra ters dönerek durdu. Kazada ölen yada yaralanan olmazken, otomobil vinç yardımıyla kaldırıldı.


Otomobil, Okul Duvarına Çarparak Takla Attı
Kontrolden tarım aracı devrildi: 5 yaralı
Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde “patpat” olarak bilinen motorlu tarım aracının devrilmesi sonucu meydana gelen kazada 5 kişi yaralandı.
Kaza, saat 12.30 sıralarında Zonguldak’ın Alaplı İlçesi Güzelyalı köyü Kocakum mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre sürücü Metin K., yokuş aşağı indiği sırada vites değiştirmek için aracı boşa alınca direksiyon hakimiyetini kaybetti. Kontrolden çıkan patpat devrilirken araçta bulunan Metin K., Emine K., Melek Ö., Ayten Ç. ve Şengül K. yaralandı. İhbar üzerine olay yerine Alaplı Belediyesi itfaiye ekipleri, çok sayıda sağlık ambulans ekibi ve jandarma sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından ambulanslarla Karadeniz Ereğli Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Yaralıların hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.
Kazayı gören Orhan Can yaşananları şöyle anlattı:
“Ben buradan çıkarken benim önüme geldi, çok hızlı geldi. Ben anladım onun ne olduğunu, hemen kendimi sağa attım. Ondan sonra hanım dedi ki patpat devrildi. Hemen koştum aşağıya. Devrilen patpatı müdahale etmeye çalıştık. Kadınları kaldırmaya çalıştık. Abiyi de kurtarmaya çalıştık çünkü ayağı sıkıştı. Sonra sağlık görevlilerini çağırdık” diye konuştu.
Yaşanan kazanın ardından köylerde yaygın olarak kullanılan patpat tipi tarım araçlarının güvenliği yeniden gündeme geldi.


