Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Kasım, 2023 16:36 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

Oto tamircisi kedi: Nazlı

Sinop’ta bir kaporta dükkanında ustalara eşlik eden sevimli kedi ’Nazlı’, meraklı tavırlarıyla ustaları izliyor. Kaporta ustaları, Nazlı’nın bir çırak gibi kendilerini takip ettiğini söylerken, kediyi görenler ise şaşkınlık ve mutluluk yaşıyor.
Sinop’un Korucuk mevkisinde bulunan bir kaportacı dükkanında ustalara eşlik eden Nazlı isimli kedi, görenleri şaşkına çeviriyor. Ustalar çalışmaya başladığı anda onların yanlarına gelerek onları takip eden kedi, görenlerin tebessüm etmesine neden oluyor. Bir çırak gibi ustalarını takip eden Nazlı, yeri geldiğinde kaportanın üzerine çıkıyor, yeri geldiğinde arabanın içinde ustalarına eşlik ediyor. Kimi zaman arabanın tavanına çıkarken, kimi zaman arabanın altına giriyor.
Nazlı minik bir yavruyken ona ve annesine sahip çıkarak beslediklerini söyleyen ustalar, annenin adını da Nazlı koymuş. Anne bir süre sonra ortadan kaybolduktan sonra ustalar, minik kediyi beslemeye devam etmiş ve yavruya da annenin ismini koymuş. Kaporta tamirinde ustalara eşlik eden Nazlı, ustalarına neşe kaynağı oluyor.
Kaporta ustası Nurettin Nezih Özusta yaptığı açıklamada, “Kedinin annesi daha önce buraya geliyordu. Daha sonra yavrusu ile geldi. Yavrusuna da bakmaya başladık, yemek verdik. İsmini de Nazlı koyduk. Biz çalışırken yanımıza geliyor. Motor ve kaporta yaparken yanımızda duruyor. Çıraklık yapıyor. Yaptığımız arabayı topladığımız zaman, kaporta yaparken ilgisini çekiyor. O da geliyor, bakıyor” dedi.
Kaporta ustası Mehmet Yazıcı da kedinin hiçbir zaman yanlarından ayrılmadığını ifade etti. Yazıcı, “Kedinin annesi vardı. Biz ona Nazlı ismini koymuştuk. Annesi yanımıza sürekli geliyordu. Bir süre sonra yavrusu ile gelmeye başladı. Biz ikisiyle ilgileniyorduk. Bir süre sonra annesine büyük ihtimalle araba çarptı. Annesi gelemediği için biz yavrusuna sahip çıktık. O günden bugüne yaklaşık 2-3 aydır kedi bizim yanımızda, onun adına da Nazlı ismini koyduk. Bizimle ilgileniyor, biz ne iş yaparsak yanımızda, bizden ayrılmıyor. Kaporta veya boya yaparken veya bir şey sökerken, takarken kedi sürekli yanımızda, sanki bana bir takım verin, ben de söker takarım gibi bize eşlik ediyor ve işlerimizi takip ediyor. Bizim de hoşumuza gidiyor, sahip çıktık, seviyoruz Nazlı’yı” diye konuştu.

"Çırak olsa bu kadar olmaz"
Nazlı’nın meraklı olduğunu ve bir çırak gibi davrandığını vurgulayan Yazıcı, şöyle konuştu:
"Bazen arabanın içinde çalıştığımızda, arabanın içine giriyor. Biz neredeysek bizimle beraber. Tavana çıkıyoruz, tavana çıkıyor, koltukları söküyoruz, yanımıza geliyor, arabanın altındaki kanala iniyoruz, bizimle beraber kanala iniyor. Bizimle beraber bir çırak gibi çalışıyor. Çırak olsa bu kadar olmaz."
Kedinin meraklı tavırları, müşteriler ve çevredeki insanlar tarafından ilgiyle izleniyor. Görenler tarafından sevgiyle karşılanan Nazlı, kendisini görenlere neşe kaynağı olmaya devam ediyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
20 Kasım, 2025 20:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Samanlıkta işlenen cinayetle ilgili yargılama devam etti

Kastamonu’da samanlıkta balta ile öldürüldükten sonra çuvala koyup dereye atılan vatandaşın vefatıyla olayıyla ilgili sanıkların yargılanmasına devam edildi.
Olay, 17 Temmuz 2023 tarihinde Kastamonu’nun Merkez ilçesine bağlı Ahlat köyünde meydana geldi. Edinilen bilgiye nazaran, meskenden ayrıldıktan sonra bir daha kendisinden haber alınamayan 57 yaşındaki Satı Doğruoğlu’nun cenazesi, Kastamonu Vilayet Jandarma Komutanlığı grupları tarafından dere yatağında, çuval içerisinde bulundu. Takımlar, çuvalın izlerinin köyün yaklaşık 300 metre yakınındaki Behice Ç.’ye ilişkin konutun samanlığına kadar devam ettiğini tespit etti. Jandarma grupları, samanlıkta yaptıkları incelemede, 57 yaşındaki Satı Doğruoğlu’nun balta ile öldürüldükten sonra cesedinin çuvala koyulduğu ve sürüklenerek dereye atıldığını belirledi. Olayın akabinde gözaltına alınan Behice Ç. ile eşi Bayram Ç. ve oğlu Ümit Ç., isimli makamlarca tutuklandı.
Olayın akabinde şüpheliler hakkında "kasten öldürme" hatasından açılan dava, Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesinde görülmeye devam etti. Duruşma salonunda tutuksuz yargılanan sanıklar Bayram Ç., Ümit Ç. ile maktulün yakınları ve taraf avukatları hazır bulundu. Bakırköy Ruh ve Hudut Hastalıkları Hastanesine sevk edilen tutuklu sanık Behice Ç. ise duruşmaya katılamadı.
Duruşmada savunma yapan Bayram Ç. ile oğlu Ümit Ç. hatasız olduklarını söyleyerek, beraatlarını talep etti.
Behice Ç.’nin avukatı Hasret Çiftçi ise, müvekkilin taciz edilmek istendiği sırada baltayla kendisini savunduğunu ve bu sebeple en üst düzeyde tahrik kararlarının uygulanması gerekğini belirterek, "Olay yasal müdafaadır, bu farklı, birde tahrik indirimi verilmesi zaruridir. Müvekkilim, 2,5 yıldır cezaevindedir. Yargılamanın uzamasından kendisinin de bir kusuru ya da kabahati yoktur. Şu etapta kanıtlar toplanmıştır, kanıt karartma durumu, kaçma kuşkusu yoktur. Kendisi konut kadınıdır. Tüm bu konular göz önüne alınarak müvekkilimin isimli denetim kuralıyla tahliye edilmesini talep ederiz" dedi.
Mahkeme heyeti, Behice Ç.’nin İstanbul İsimli Tıp 4. İhtisas Konseyinde cezai ehliyetinin olup olmadığına dair rapor alınmasını ve bu raporun dönüşünün beklenmesini kararlaştırarak, duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Bizi sosyal medyadan takip edin