Otizm için Yürüdüler - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
08 Nisan, 2015 07:54 tarihinde yayınlandı
0
0

Otizm için Yürüdüler

ZONGULDAK ’ta, Karaelmas Otizmli Bireyler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (KOBBER) tarafından bir yürüyüş gerçekleştirildi.
Madenci Anıtı’nda toplanan Karaelmas Otizmli Bireyler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (KOB-BER) üyeleri, ilk olarak Gazipaşa Caddesi üzerinden Atatürk Anıtı’na yürüyüş yaptı. Zonguldak Vosvos
Kulübü’nün de otomobilleriyle yürüyüş yapan dernek üyelerine destek verdiği etkinlik, Atatürk Anıtı’nda gerçekleştirilen basın açıklamasıyla devam etti.
Karaelmas Otizmli Bireyler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği adına basın açıklamasını KOB-BER Genel Başkan Yardımcısı Cemile Soylu yaptı. Otizm riskinin her 68 çocuktan birinde yaşandığını ifade eden Soylu, şöyle konuştu:“Otizmin tanısından özel eğitim sürecine, tedavilerden eğitime, yetişkinler için meslek edinimi ve bakım gibi konulardaki yetersizliğe baktığımız zaman zor bir durum ortaya çıkıyor. Türkiye’de yetişkin otizmliler dahil 550 binden fazla otizmli birey ve aileleri yaşıyor. Biz, otizmli çocuklarımızın bizden sonra nasıl yaşayacağını bilmemenin sıkıntısı içindeyiz. Otizm için toplumsal bilinçlendirmeye çok ihtiyacımız var. Ayırımcılık tüm engel gruplarında olduğu gibi otizmli bireyler için de en büyük sorun olarak karşımıza çıkıyor.”
Basın açıklamasının ardından etkinlik, kent merkezinde bir restoranda gerçekleştirilen kermesle devam etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
madende elektrik akimina kapilan isci hayatini kaybetti mGtdqqev
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
17 Nisan, 2026 04:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Madende elektrik akımına kapılan işçi hayatını kaybetti

Zonguldak’ta özel bir maden ocağında yaşanan olayda 42 yaşındaki maden işçisi Suat Kulakçı, elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetti. İşçinin emekliliğine ise 1 ay kaldığı ortaya çıktı.

Zonguldak’ın Asma Mahallesi’nde faaliyet gösteren özel bir maden ocağında çalışan Suat Kulakçı (42), elektrik çarpması sonucu yaşamını yitirdi. Meydana gelen kazanın ardından bölgeye sevk edilen 112 Acil Sağlık ekipleri, ağır yaralanan Kulakçı’ya olay yerinde ilk müdahaleyi yaptı. Kulakçı, ambulansla hemen Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi’ne götürüldü. İşçinin hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığı açıklandı.

Kulakçı’nın emeklilik işlemlerine hazırlandığı ve yaklaşık bir ay sonra emekli olacağı bilgisine ulaşıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin