Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
08 Nisan, 2015 07:54 tarihinde yayınlandı
0

Otizm için Yürüdüler

ZONGULDAK ’ta, Karaelmas Otizmli Bireyler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (KOBBER) tarafından bir yürüyüş gerçekleştirildi.
Madenci Anıtı’nda toplanan Karaelmas Otizmli Bireyler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (KOB-BER) üyeleri, ilk olarak Gazipaşa Caddesi üzerinden Atatürk Anıtı’na yürüyüş yaptı. Zonguldak Vosvos
Kulübü’nün de otomobilleriyle yürüyüş yapan dernek üyelerine destek verdiği etkinlik, Atatürk Anıtı’nda gerçekleştirilen basın açıklamasıyla devam etti.
Karaelmas Otizmli Bireyler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği adına basın açıklamasını KOB-BER Genel Başkan Yardımcısı Cemile Soylu yaptı. Otizm riskinin her 68 çocuktan birinde yaşandığını ifade eden Soylu, şöyle konuştu:“Otizmin tanısından özel eğitim sürecine, tedavilerden eğitime, yetişkinler için meslek edinimi ve bakım gibi konulardaki yetersizliğe baktığımız zaman zor bir durum ortaya çıkıyor. Türkiye’de yetişkin otizmliler dahil 550 binden fazla otizmli birey ve aileleri yaşıyor. Biz, otizmli çocuklarımızın bizden sonra nasıl yaşayacağını bilmemenin sıkıntısı içindeyiz. Otizm için toplumsal bilinçlendirmeye çok ihtiyacımız var. Ayırımcılık tüm engel gruplarında olduğu gibi otizmli bireyler için de en büyük sorun olarak karşımıza çıkıyor.”
Basın açıklamasının ardından etkinlik, kent merkezinde bir restoranda gerçekleştirilen kermesle devam etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
d100de otomobil refuje carpti 2 yarali Z8Hb1zBA
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
14 Haziran, 2026 08:00 tarihinde yayınlandı
0 0

D100’de otomobil refüje çarptı: 2 yaralı

Kastamonu’nun Tosya ilçesi D100 karayolunda otomobilin refüje çarpması neticesinde meydana gelen kazada 2 kişi yaralandı.

Kaza, Tosya ilçesi D100 karayolu Çevlik köyü mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 34 DMA 929 plakalı Toyota marka otomobil, ismi öğrenilemeyen sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi neticesinde refüje çarptı. Sürüklenen otomobil demir bariyerlerin üzerine çıkarak durabildi. Kazada araçta bulunan N.O. ve A.O. yaralandı.

Kazayı gören diğer sürücülerin 112 Acil Çağrı Merkezi’ne yaptığı ihbar üzerine olay yerine sağlık, polis, itfaiye ve jandarma ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri tarafından araçtan çıkartılan yaralılar, ilk müdahalelerinin ardından Tosya Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin