Otizm için Yürüdüler - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
08 Nisan, 2015 07:54 tarihinde yayınlandı
0
0

Otizm için Yürüdüler

ZONGULDAK ’ta, Karaelmas Otizmli Bireyler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (KOBBER) tarafından bir yürüyüş gerçekleştirildi.
Madenci Anıtı’nda toplanan Karaelmas Otizmli Bireyler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (KOB-BER) üyeleri, ilk olarak Gazipaşa Caddesi üzerinden Atatürk Anıtı’na yürüyüş yaptı. Zonguldak Vosvos
Kulübü’nün de otomobilleriyle yürüyüş yapan dernek üyelerine destek verdiği etkinlik, Atatürk Anıtı’nda gerçekleştirilen basın açıklamasıyla devam etti.
Karaelmas Otizmli Bireyler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği adına basın açıklamasını KOB-BER Genel Başkan Yardımcısı Cemile Soylu yaptı. Otizm riskinin her 68 çocuktan birinde yaşandığını ifade eden Soylu, şöyle konuştu:“Otizmin tanısından özel eğitim sürecine, tedavilerden eğitime, yetişkinler için meslek edinimi ve bakım gibi konulardaki yetersizliğe baktığımız zaman zor bir durum ortaya çıkıyor. Türkiye’de yetişkin otizmliler dahil 550 binden fazla otizmli birey ve aileleri yaşıyor. Biz, otizmli çocuklarımızın bizden sonra nasıl yaşayacağını bilmemenin sıkıntısı içindeyiz. Otizm için toplumsal bilinçlendirmeye çok ihtiyacımız var. Ayırımcılık tüm engel gruplarında olduğu gibi otizmli bireyler için de en büyük sorun olarak karşımıza çıkıyor.”
Basın açıklamasının ardından etkinlik, kent merkezinde bir restoranda gerçekleştirilen kermesle devam etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
spor yaparken fenalasan hemsire hayatini kaybetti ZpOyJGRl
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
24 Mart, 2026 00:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Spor yaparken fenalaşan hemşire hayatını kaybetti

Zonguldak’ta bir salonda spor yaptığı esnada fenalaşarak hastaneye kaldırılan hemşire, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Edinilen bilgiye göre, olay akşam saatlerinde Bahçelievler Mahallesi’ndeki bir spor salonunda yaşandı. Türk Kızılay Zonguldak Şubesi’nde görev yapan hemşire Eda Kerim Tekin (47), spor salonunda antrenman yaptığı esnada rahatsızlandı. Fenalaşan Tekin için salona çağrılan sağlık ekipleri, hemşireye ilk müdahaleyi yaptı. Ambulansla Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırılan Tekin, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Eda Kerim Tekin’in 21 yıldır Kızılay’da görev yaptığı öğrenildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin