Reklam
Reklam

Otel yangınına ilişkin çarpıcı iddia: “Kimseye haber vermeyin kendi aramızda halledelim”

otel yanginina iliskin carpici iddia kimseye haber vermeyin kendi aramizda halledelim IJB6DEh9
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
14 Temmuz, 2025 12:22 tarihinde yayınlandı
0

Kartalkaya Grand Kartal Otel yangın faciasına ait davanın 8’inci gününde de duruşma müşteki ve şahitlerin dinlenmesiyle devam etti. Oteldeki küçük barlardan sorumlu şahit sıfatıyla beyan veren Tuni Urhan, Otel Müdürü Zeki Yılmaz’ın yangın anında, “Kimseye haber vermeyin kendi ortamızda halledelim” dediğini tez etti.

Bolu Grand Kartal Otel’de 78 kişinin hayatını kaybettiği, 133 kişinin yaralandığı yangın faciasının birinci duruşması devam ediyor. 19’u tutuklu 32 sanığın yargılandığı davanın 8’inci gününde müşteki ve şahit beyanlarına devam edildi.

Acılı dede gözyaşlarıyla beyan verdi

Yangında diş doktoru kızı Yasemin Tüzgiray(41) damadı Erhan Tüzgiray(48) ile torunları Defne(11) ve Demir Tüzgiray’ı kaybeden Gülşen Boncuk, gözyaşları içerisinde konuşmasına başlayarak sanıklara ’Gözümün içine bakın” diye seslendi. Sebep olanların gözünün içine bakmak istiyorum diyerek kelamlarına devam eden Boncuk, ” Oğlum, gelinim iki torunum öldü. gözümün içine bakın. Kendiniz kurtulurken orada yanmaya bırakamazsın. Ben istiyorum ki siz ölmeyin her gün 78 kişinin katiliyiz diye ölmeyin inleyin. Ölmek temizliktir. Biz artık çocuklarımızı göremeyeceğiz. Ben artık kuzucuklarımızı, çocuklarımızı göremeyecek miyim? Ben hayat kaynaklarımızı aldınız” tabirlerine yer verdi.

“Merdivenle 20 kişi kadar kurtarılmasına yardımcı olduk”

Otelde kayak odasının sorumlusu olarak çalışan Şenol Güven(44) şahit olarak söz verdi. Yangın anında 349 numaralı odada kaldığını tabir eden İnanç, “Kayak odasından sorumluyum, Yangın anında odadaydım, Yanındaki arkadaşım uyandırdı yangın var dediler. Süratli bir halde kalarak kayak çıkışından dışarı çıktım. Ben çıktığımda 4’üncü katın büsbütün yandığını gördüm. Otelin sağ tarafından merdiven dayalıydı. Ceyda Hacıbekiroğlu’nu gördüm yabancı yardımcısı vardı. Buyruk Aras’ı da orada gördüm. Merdivenle 20 kişi kadar kurtarılmasına yardımcı olduk. Yaralılara yardımcı olmaya çalıştık. Alarm duymadın yangın tatbikatı da yapılmadı. İş güvenliği uzmanı da yoktu. Otelde yağmurlama sistemi yoktu” diye konuştu.

“Dışarı çıktığımda Halit Ergül’ün kızlarını gördüm”

Çamaşırhanede çalışan Tahsin Öztürk(57) şahit olarak söz verdi. Dışarıya nasıl çıktığını bilmediğini söyleyen Öztürk, “Uyuyordum yangın var dediler. Çamaşırhanede havlu aldım üst katlara çıkamadım. Dışarı çıkarak insanlara yardımcı olmaya çalıştım. Dışarıya nasıl çıktığımı da hatırlamıyorum. Dışarı çıktığımda Halit Ergül’ün kızlarını gördüm” biçiminde konuştu.

“Kimseye haber vermeyin kendi ortamızda halledelim” duyduğunu argüman etti

Otel müdürü Zeki Yılmaz’ın yangının başladığı anlarda “Kimseye haber vermeyin kendi ortamızda halledelim” formunda konuşmalar duyduğunu sav eden küçük barlardan sorumlu olan şahit Tuni Urhan, “9 ile 12 inci katların içeceklerinden sorumluydum. Olay gecesi kayak odasının olduğu katta kalıyordum. Babamda çamaşırhane de çalışıyordu. Bir mühlet sonra babamla buluştuk ve otelin ön tarafına geçtik. Otelden dışarı çıktığımda saat 03,00’a geliyordu. Yangın alarmı duymadım, yangın tüpü, yağmurlama sistemi görmedim. Yangın eğitimi verilmedi, tatbikat yapılmadı. İş güvenliği uzmanı bildiğim kadarıyla yoktu. Odalarda sigara içildiği için yangın dedektörlerinin kapatıldığını duydum. Beni Kadir Özdemir işe aldı. Ön tarafa çıktığımda birkaç kişi vardı. İşçi arasında Zeki bey kimseye haber vermeyin kendi ortamızda halledelim dediği konuşuluyordu. Zeki beyin birkaç çalışanı de garaja gönderdiğini duydum” tabirlerine yer verdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Belediyenin yaz kursları için kayıtlar başladı

Belediyenin yaz kurslari icin kayitlar basladi
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
22 Haziran, 2026 13:57 tarihinde yayınlandı
0 0

Karabük Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışıyla şehir genelinde yaz kurslarının kayıt sürecini başlattı. 22 Haziran itibarıyla başvuruların alınmaya başlandığı kurslar, 6 Temmuz – 14 Ağustos tarihleri arasında KAMER (Karabük Belediyesi Kadın ve Aile Merkezi) birimlerinde gerçekleştirilecek.

Kurs programı kapsamında 8-13 yaş arası çocuklar için Çarşamba ve Cuma günleri yüzme eğitimleri verilecek. Ayrıca Şirinevler, 5000 Evler Cumhuriyet, Belen TOKİ, Karabük ve Kurtuluş mahallelerindeki KAMER merkezlerinde Yaz Kur’an Kursları düzenlenecek. Yetişkinlere yönelik Sağlıklı Yaşam Egzersizleri ise Şirinevler, Ergenekon ve Cumhuriyet mahallelerindeki merkezlerde uzmanlar eşliğinde gerçekleştirilecek.

Projenin detaylarına ilişkin açıklamalarda bulunan Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, tüm vatandaşları bu kurslardan faydalanmaya davet etti. Karabük’te her yaştan vatandaşa dokunmayı amaçladıklarını belirten Başkan Çetinkaya, “Geleceğimizin teminatı olan yavrularımızın yaz dönemini en verimli, en neşeli şekilde geçirmesi, aynı zamanda yetişkin hemşehrilerimizin de sağlıklı ve zinde bir yaşama adım atması için tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Çocuklarımız bir yandan yüzme kurslarımızla spor yapıp serinlerken, diğer yandan açtığımız Yaz Kur’an Kursları ile manevi değerlerini pekiştirme imkanı bulacaklar. Mahallelerimizde hizmet veren KAMER merkezlerimizi adeta birer eğitim ve yaşam yuvasına dönüştürüyoruz. Sınırlı kontenjanlarla düzenlediğimiz kurslarımıza tüm çocuklarımızı ve vatandaşlarımızı bekliyoruz” diye konuştu.

Başvurular ve detaylı bilgi için Karabük Belediyesi’nin resmi internet sitesi (karabuk.bel.tr) ile 444 21 78 ve 0501 078 78 78 numaralı hatlar aranabilecek.

Bizi sosyal medyadan takip edin