Oruçlar Emek Belediye Tesislerinde Açıldı - Karabük Haber Postası
Karabük
İmsak 05:27
Güneş 06:52
Öğle 13:03
İkindi 16:24
Akşam 19:05
Yatsı 20:24
İftara kalan --:--
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
08 Temmuz, 2015 14:32 tarihinde yayınlandı
0
0

Oruçlar Emek Belediye Tesislerinde Açıldı

Safranbolu Belediyesi geleneksel Mahalle İftarları Emek’te devam etti.
Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, Belediye Başkan Yardımcıları Dursun Mustafa Dayıoğlu ve Hüseyin Bilicioğlu, Belediye Meclis Üyeleri Şenol Karadeniz, Hasan Dağdelen ile Tahsin Kartal Emek Mahallesi sakinleri ile birlikte oruçlarını açtılar.
İftar sonraso edilen duaların ardından kısa bir konuşma yapan Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, “ Emek Mahallesindeki hemşerilerim ile birlikte orucumu açmaktan büyük mutluluk duyduğumu ifade ediyor, Allah bizleri böyle nice güzel günlerde buluştursun “ diyorum” dedi.
İftarın verilmesinde emeği olan ve katılım sağlayan vatandaşlara teşekkür eden Başkan Aksoy konuşmasını şöyle sürdürdü; “ Değerli dostlar Ramazan mübarek bir iklim. Arınma iklimi. Yine Ramazan ayının iki sevinçli halinden bir tanesini şimdi yaşadık. İkincisi ise inşallah cennete erdiğimizde yaşamayı Cenabı Hakın bizler nasip etmesini niyaz ediyorum. Bu vesile ile yeniden birlik beraberliğimize, dirliğimize vesile olmasını, iftarımızın da hayırlar getirmesini diliyorum” dedi.
Başkan Aksoy her iftar öncesi olduğu gibi mahalle sakinleri ile teker teker ilgilenerek, bir ihtiyaçları olup olmadığını sordu ve çocuklarla sohbet etti.
İftar sonrası çocuklara palyaçolar eşliğinde yüz boyama yapılırken, pamuk şeker dağıtıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
corumda kadir gecesinde kutsal emanetlere yogun ilgi 72CxizSS
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
17 Mart, 2026 04:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Çorum’da Kadir Gecesi’nde kutsal emanetlere yoğun ilgi

Çorum Belediyesi’nin ev sahipliğinde ve Bedesten’de sergilenen kutsal emanetler Kadir Gecesi’nde vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.

Çorum Belediyesi öncülüğünde “Kutsal Emanetler Sergisi” Ramazan ayının ve Kadir Gecesi’nin manevi atmosferinde ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor. 17 Mart tarihine kadar Bedesten’de ziyarete açık olacak olan sergi, 3 gün boyunca iftardan önce 13.00-18.00, iftardan sonra 20.00-23.00 saatleri arasında vatandaşların ziyaretine sunuluyor. Sergide, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’e (Sallallahu teala aleyhi ve sellem) ait Sakal-ı Şerif, Saç-ı Şerif ve Nal-ı Şerif gibi önemli emanetlerin yanı sıra Mescid-i Nebevi ve Kabe örtüleri, Kabe’nin anahtarı, Osmanlı dönemine ait nişaneler ve daha birçok kıymetli eser yer aldı. Yoğun katılımın sağlandığı sergide vatandaşlar İslam’a ait değerleri bir arada görebilme fırsatı yakaladı.

Kılınan teravih namazının ardından eşiyle birlikte kutsal emanetleri görmeye gelen Metin Göktepe, “Aydan hayırlı olan Kadir Gecesi bütün İslam alemine hayırlı ve uğurlu olsun. Kutsal eserlerle beraber belediyemiz bizi faydalandırdığı için çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Çorumlu vatandaşlara manevi atmosferden nasibini almaları gerektiğini söyleyen Hayrettin Köybaşı, “Bu mübarek Kadir Gecesi’nde camilerde ibadetlerimizi yaptıktan sonra ziyaret edelim dedik. Kutsal emanetlerin feyzinden, bereketinden, kokusundan faydalanalım dedik. Bütün Çorum halkının buraya gelerek bu manevi atmosferden nasibini almasını diliyoruz” diye konuştu.

Katılım sağladığı sergide bulunmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Hüseyin Emre Erkoç, “Güzel bir katılım yani ben gayet etkilendim içeride kaldığımı söylüyorum. Osmanlı döneminden kalma eşyalar, Peygamber Efendimizin eşyalarını gördük. Yani gayet mutlu olduk böyle bir durum olduğunu ve bu etkinlikten” şeklinde ifade etti.

Sergilenen hatıraları yerinde görmek için katılım sağladığını söyleyen Haktan Öncel, “Peygamber Efendimiz’in saçı ve sakalı şerifini görmek için ve onun döneminden kalan hatıraları görmek için buradayım. Atmosfer gerçekten çok güzel. Arkadan gelen ilahi sesi buraya huzurlu bir ortam katıyor” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin