Ortaokul öğrencilerinden el emeği ürünlerinden bağış - Karabük Haber Postası
ortaokul ogrencilerinden el emegi urunlerinden bagis Z2NY937p jpg
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
24 Mayıs, 2024 15:39 tarihinde yayınlandı
0
0

Ortaokul öğrencilerinden el emeği ürünlerinden bağış

Zonguldak’ın Alaplı Mollabey İlk-Ortaokulu tarafından düzenlenen ve MEB koordinesinde okullara duyurulan “Okullarımız İyilikte Yarışıyor Uygulamalı Projesi Yarışması” kapsamında yardım el emeği ürünlerden oluşan sergisi ilgi gördü.

Alaplı Mollabey Okul Müdür yardımcısı Emine Güven koordinesinde gerçekleşen, tüm öğretmen, veli ve öğrencilerin desteklediği, el emeği ürünlerinin satışa sunulduğu el emeği ürünler sergilendi. Sergi açılışında Okul Müdürü Ömer Yavuz ise ”Günümüzde insanların birçoğunun israf ve tüketime yöneldiği dönemde, Mollabey İlk-Ortaokulu ailesi olarak tüm öğretmen, öğrenci, velilerimiz ile bu proje aracılığıyla bir farkındalık yapmak istedik. Bizim öğrencilerimiz tüketmek yerine üretmeyi tercih ettiler. İyilik için öğrencilerimiz ve velilerimiz elbirliğiyle gazeteden biblolar, sepetler tasarladı, salça kutularından saksılar yapıp kendi elleriyle çiçekler ekti, poşetlerden kapı süsleri, eski çorapları dezenfekte ettikten sonra bez bebek yaptılar, kavanoz kapaklarından müzik aletleri, ellerinde kalmış ipliklerle çeyizlik ürünler ortaya çıkardı. Çöp diye atılan atıklardan sanat eseri çıkaran çocuklarımız ürünlerini savaş mağduru çocuklara yardım için satışa çıkardı. İlk-Ortaokulu ailesi olarak, insan iyilik üzerine fıtrat geliştirdikçe, elimizdekini paylaştıkça umutlar yeşerecek ve tüm dünyada barış olacaktır. Bu Örnek projelere herkesin katkı sunmasını bekliyoruz, etkinlikten elde edilen 10.000 TL (on bin) geliri okul adına Gazze yararına bağışlıyoruz” ifadelerini kullandı.

Sergi açılışında Alaplı İlçe Milli Eğitim Müdürü Cevat Çevik öğrencilere imkan verildiğinde başarılı ve gurur duyulacak işler yapabileceklerini belirterek emeği geçenlere teşekkür etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
FQ2 6
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
23 Nisan, 2026 12:42 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük’te Orman Yangın Gönüllülerine Eğitim

Karabük Orman İşletme Müdürlüğü koordinasyonunda, Karabük Halk Eğitim Merkezi iş birliğiyle orman yangınlarına müdahale edecek gönüllülere yönelik eğitim programı başlatıldı.

Eğitimlere İHH, KARDOFF, SAFDOKS, SİSAD ve TAM ekipleri katılıyor. Toplam 300 gönüllünün eğitim alması planlanan programın ilk etabı tamamlandı. İlk grupta yer alan 70 gönüllüye, Karabük Orman İşletme Müdürlüğü teknik personeli tarafından orman ve kırsal alan yangınlarına hızlı ve doğru müdahale, saha koordinasyonu ve alınması gereken kritik önlemler uygulamalı olarak aktarıldı.

Yetkililer, eğitimlerle yangınlara ilk anda etkin müdahale edecek gönüllü kapasitesinin artırılmasını, sahadaki koordinasyonun güçlendirilmesini ve kurumlar arası dayanışmanın pekiştirilmesini hedeflediklerini belirtti.

Karabük Orman İşletme Müdürlüğü, “Yeşil Vatan”ı koruma kararlılığıyla orman yangın gönüllülüğü bilincini yaygınlaştırmaya ve eğitim faaliyetlerini aralıksız sürdürmeye devam ediyor.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin