Reklam
Reklam
ortalama hiz ihlal tespit sistemi 1 kasimda faaliyete geciyor BsPHHqsd
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
31 Ekim, 2024 12:37 tarihinde yayınlandı
0

Ortalama hız ihlal tespit sistemi 1 Kasım’da faaliyete geçiyor

Samsun-Sinop karayolunda yapımı devam eden 10 adet ortalama hız ihlal tespit sisteminin kurulumunun tamamlandığı ve 1 Kasım itibarıyla faaliyete geçeceği açıklandı.

Şehirlerarası karayollarında kazaların yoğunlukla meydana geldiği güzergahlarda Emniyet Genel Müdürlüğüne ait mevcut Kent Güvenlik Yönetim Sistemi(KGYS) Plaka Tanıma Sistemi (PTS) kullanılarak “ortalama hız ihlal tespit sistemleri” kurulum çalışmaları Türkiye genelinde devam ediyor.

Bu kapsamda Sinop Gerze-Samsun Yakakent istikametine 32 bin 129 m, Yakakent-Gerze istikametine 31 bin 640 m, Yakakent-Alaçam istikametine 10 bin 754 m, Alaçam-Yakakent istikametine 10 bin 471 m, Alaçam-Bafra istikametine 26 bin 706 m, Bafra-Alaçam istikametine 26 bin 639 m, Bafra-19 Mayıs istikametine 11 bin 796 m, 19 Mayıs-Bafra istikametine 11 bin 616 m, 19 Mayıs-Samsun istikametine 15 bin 645 m, Samsun-19 Mayıs istikametine 15 bin 504 m olmak üzere toplam 192 bin 900 m uzunluğundaki 10 adet ortalama hız ihlal tespit sisteminin kurulum çalışmaları tamamlandı.

“Trafik denetimlerinde kullanılmaya başlanacak”

Samsun İl Emniyet Müdürlüğü’nden konu hakkında yapılan açıklamada, “Sistemlerin öncesine sürücülerimizi bilgilendirmek amacıyla trafik işaret ve uyarı levhaları yerleştirilmiş olup 01 Kasım 2024 tarihinden itibaren hız ihlallerine yönelik olarak trafik denetimlerinde kullanılmaya başlanacaktır. Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlanmasının önceliğimiz olduğu ve sürücülerimizin yasal hız sınırları başta olmak üzere tüm trafik kurallarına uymaları hususu önem arz etmektedir” denildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
swa 5
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
24 Mayıs, 2026 13:26 tarihinde yayınlandı
0

Safranbolu’da mezarlılar temizleniyor

Safranbolu Belediyesi, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde vatandaşların kabir ziyaretlerini huzurlu ve temiz bir ortamda gerçekleştirebilmeleri amacıyla mezarlıklarda kapsamlı temizlik, bakım ve çevre düzenleme çalışması başlattı.

Safranbolu Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ile Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, koordineli bir şekilde şehir mezarlığında hummalı bir çalışma yürütüyor.

Ziyaretçilerin mağduriyet yaşamaması için yürütülen çalışmalar kapsamında, mezarlık genelinde yabani ot biçme ve temizlik işlemleri gerçekleştirildi.

Ekipler, aziz şehitlerimizin kabirlerini de unutmadı. Şehitliklerde yürütülen özel çalışmalarda, şehitlerin kabirlerinin bakımları özenle yapılarak çiçeklendirme işlemleri tamamlandı.

Park ve Bahçeler Müdürlüğü ile Temizlik İşleri Müdürlüğü’nden yapılan ortak açıklamada; Bayram arifesinde ve bayram süresince yoğunlaşacak kabir ziyaretlerinin sorunsuz geçmesi için çalışmaların aralıksız sürdürüleceği belirtilirken tüm vatandaşların sağlıklı, huzurlu ve bereketli bir Kurban Bayramı geçirmesi temennisinde bulunuldu.

Bizi sosyal medyadan takip edin