karabuk
İmsak 06:03
Güneş 07:28
Öğle 13:08
İkindi 16:08
Akşam 18:38
Yatsı 19:58
İmsaka kalan son --:--
Namaz Vakitleri
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
28 Ocak, 2024 04:36 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Orta Karadeniz’de 5,1 milyar dolarlık dış ticaret

Orta Karadeniz Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü sorumluluk bölgesinde 2023 yılında toplam 2 milyar 86 milyon 816 bin 745 dolar tutarında ihracat, 3 milyar 65 milyon 586 bin 75 dolar tutarında ithalat işlemi yapıldı. 2023 yılında toplamda 5 milyar 152 milyon dolarlık dış ticaret hacmi gerçekleşti.
Dünya Gümrük Günü Türkiye’nin 1953 yılında üye olduğu eski adı Gümrük İş birliği Konseyi olan Dünya Gümrük Örgütü’nün ilk defa toplandığı 26 Ocak 1953 tarihi dikkate alınarak her yıl üye ülkelerde Dünya Gümrük Günü olarak kutlanıyor. Her yıl farklı bir tema ile kutlanan Dünya Gümrük Günü’nün 2024 yılındaki teması "Geleneksel ve Yeni Ortaklarla İşbirliğinde Gümrükler" olarak belirlendi.
Samsun’da 26 Ocak Dünya Gümrük Günü programında Atatürk Anıtı’na çelenk konuldu. Ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. Düzenlenen muhtelif etkinlikler kapsamında Gümrük Bölge Müdürlüğü personeli Kızılay’a kan bağışında bulundu, tenis turnuvası ve benzeri faaliyetler ile Gümrük Günü kutlandı.
Orta Karadeniz Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü; Samsun, Ordu, Sinop, Kastamonu, Çorum, Amasya ve Tokat illerini kapsayan bölgede 8 Gümrük Müdürlüğü, 1 Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü, 1 Tasfiye İşletme Müdürlüğü, 1 Hukuk Hizmetleri Müdürlüğü, 1 Ürün Güvenliği Denetimleri Müdürlüğü, 1 Dış Ticaret İşlemleri Müdürlüğü ve 1 Personel Müdürlüğü olmak üzere toplam 14 idare, 386 personel ile faaliyetlerini yürütüyor.

2023’te 5 milyar 152 milyon dolarlık dış ticaret hacmi
2023 yılında Samsun’da toplam 2 milyar 86 milyon 816 bin 745 dolar tutarında ihracat, 3 milyar 65 milyon 586 bin 75 dolar tutarında ithalat işlemi gerçekleştirildi.

5,8 milyar TL’lik vergi tahsilatı
Samsun’da 2023 yılında toplam 5 milyar 800 milyon 20 bin 12 TL vergi tahsilatı yapıldı. 2023 yılında Samsun’da ihracatı en çok yapılan ilk beş ürün ise meyve, metal cevheri, motorlu kara taşıtları ve aksamları, tütün ve sebze olarak kayıtlara geçti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Şubat, 2026 00:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Rize’de uyuşturucu operasyonu

Rize’de İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan uyuşturucu operasyonunda 2 kişi gözaltına alındı.
Rize İl Jandarma Komutanlığı tarafından "Uyuşturucu ve uyarıcı maddeler ile 6136 Sayılı Kanuna Muhalefetle Mücadele" kapsamında yürütülen çalışmalar neticesinde Kalkandere ilçesinde operasyon gerçekleştirildi. İki şüpheli şahsın ikametinde ve eklentilerinde yapılan eşzamanlı aramalarda, 1 adet ruhsatsız Browning marka tabanca, 1 adet tabancaya ait şarjör, 9 adet 9x19 mm mermi, 1 adet hassas terazi ve 136 gram kubar esrar ele geçirildi. Rize Cumhuriyet Savcılığı’nın talimatıyla gözaltına alınan şüpheli şahıslar hakkında adli işlem başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin