Orman yollarının kalitesi her geçen gün artıyor - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
29 Eylül, 2017 07:02 tarihinde yayınlandı
0
0

Orman yollarının kalitesi her geçen gün artıyor

Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü tarafından  Ormancılık hizmetlerinin verimli bir şekilde yürütülebilmesi, ormanı koruma, orman yangınları ile hızlı ve etkili mücadele edebilmek için 2017 yılı yatırım programlarında bulunan yeni orman yolu yapımı, orman yollarında; büyük onarım, üst yapı ve sanat yapısı faaliyetleri başarı ile gerçekleştirilmeye devam ediliyor.

Orman Yolları yatırım programlarına ilave olarak Bölge Müdürlüğü tarafından  2017 yılı içerisinde yatırım program hedefleri doğrultusunda Orman Yolları yapım ve ıslah çalışmaları kapsamında 2017 yılı sonuna kadar 213 kilometre üst yapı çalışması  tamamlanmış olacak.

Orman Bölge Müdürü Ahmet Sırrı Beşel orman yolları üst yapı çalışmaları ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Orman yollarımızın üst yapılarının tamamlanması ile yol görüşü ve ulaşımı kolaylaştırmanın yanı sıra zaman ve maliyet tasarrufunun sağlandığını, Bartın, Karabük ve Zonguldak illerini kapsayan % 59’u ormanlarla kaplı Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğümüzde orman içi yollar orman yangınına müdahale, fidan üretimi ve fidan dikimi gibi ormancılık faaliyetlerini yanında orman köyleri arasında ulaşımı sağlaması açısından öznem arz ediyor. Bu yollar ayrıca arıcılığın yoğun şekilde yapıldığı bölgede arı kovanların orman içlerine kadar ulaşmasında arıcılara büyük kolaylık sağlıyor. Amacımız orman yollarımızın üst yapı çalışmalarını tamamlayarak kalitesini artırmaktır” dedi.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
f9a48c25 032a 430b a316 8b4e4214a875
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
01 Mayıs, 2026 14:09 tarihinde yayınlandı
0
0

KTSO’da inşaat sektörünün geleceği konuşuldu

Karabük Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenen (KTSO) 4. Meslek Grubu İstişare toplantısında sektörün güncel durumu ve geleceği konuşuldu. Toplantı KTSO Meclis Başkanı Adnan Çebi, Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Çapraz ile Yönetim Kurulu Üyeleri Kemal Karadeniz ve Hakan Kafalı’nın katılımıyla KTSO Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan KTSO Meclis Başkanı Adnan Çebi, meslek grubu toplantılarının üyeler arasında birlik, beraberlik ve iş birliğini güçlendirme açısından büyük önem taşıdığını vurguladı. Çebi, sektör temsilcilerinin sorun, talep ve çözüm önerilerinin doğrudan istişare edilmesinin hem sektörün gelişimine katkı sağladığını hem de ortak çalışma kültürünü güçlendirdiğini belirtti.

Toplantının ana gündemini inşaat sektöründeki güncel gelişmeler oluşturdu. Katılımcılar, uygulama süreçlerinde yaşanan operasyonel aksaklıklar, artan maliyet unsurları ve sektörel işleyişi etkileyen bazı düzenlemelerin sahaya yansımaları üzerine fikir alışverişinde bulundu. Üyeler tarafından iletilen talep, beklenti ve çözüm önerileri titizlikle not alınarak ilgili konular değerlendirildi.

Toplantının sonunda KTSO Meclis Başkanı Adnan Çebi ve Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Çapraz, katılım sağlayan tüm meslek grubu üyelerine yapıcı katkılarından dolayı teşekkür ederek çalışmalarında başarılar diledi.

Bizi sosyal medyadan takip edin