Orman Yangınları Ülkeyi Yasa Boğdu: 1 Günlük Ulusal Yas İlan Edilsin Çağrısı - Karabük Haber Postası
WhatsApp Image 2025 07 04 at 12.15.46
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
04 Temmuz, 2025 12:25 tarihinde yayınlandı
0
0

Orman Yangınları Ülkeyi Yasa Boğdu: 1 Günlük Ulusal Yas İlan Edilsin Çağrısı

Türkiye’nin dört bir yanında günlerdir süren orman yangınları, yalnızca doğal yaşamı değil, tarım alanlarını ve yerleşim yerlerini de tehdit ederek ülke genelinde derin bir üzüntüye neden oldu.

Yangınlarda çok sayıda ormanlık alan kül olurken, bazı bölgelerde yerleşim yerleri büyük zarar gördü; can ve mal kayıpları yaşandı.

Yangın felaketlerinin etkisi sürerken, toplumsal dayanışma ve çevresel farkındalık çağrıları da art arda geliyor. Bu kapsamda, hayatını kaybeden vatandaşlar ve yok olan tüm canlılar anısına 1 günlük ulusal yas ilan edilmesi yönünde kamuoyundan güçlü bir talep yükseliyor.

Yas çağrısında bulunan sivil toplum temsilcileri ve vatandaşlar; bu kapsamda tüm kamu kurum ve kuruluşlarında bayrakların yarıya indirilmesini, resmi törenlerin sadeleştirilmesini, eğlence amaçlı etkinliklerin iptal edilmesini ya da ertelenmesini öneriyor.

Ulusal yas ilanı, yalnızca kayıpları anmakla kalmayacak, aynı zamanda doğaya verilen zararın toplum hafızasında derin bir iz bırakmasını ve ormanların korunması konusunda kamuoyunun daha duyarlı hale gelmesini sağlayacak önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Öte yandan, yangın söndürme çalışmaları aralıksız sürdürülüyor. İtfaiye, Orman Genel Müdürlüğü ekipleri ve gönüllüler, zorlu arazi şartlarında gece gündüz demeden alevlerle mücadele ediyor. Havanın rüzgarlı ve sıcak seyretmesi ise söndürme çalışmalarını zorlaştırıyor.

“Dayanışma ve duyarlılık zamanı”

Uzmanlar, bu acı tablonun doğaya ve yaşama karşı toplumsal hassasiyetin artırılması için bir dönüm noktası olması gerektiğini vurguluyor. Yetkililer, vatandaşları ormanlık alanlarda daha dikkatli olmaya, yangın riski taşıyan davranışlardan kaçınmaya ve çevresini korumaya davet ediyor.

Birlik Medya olarak, hayatını kaybeden vatandaşlarımıza ve zarar gören tüm canlılara Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyor; “Doğaya, hayata ve geleceğimize hep birlikte sahip çıkalım” çağrısında bulunuyoruz.

Bizi sosyal medyadan takip edin
g23 1
Asuman Doğan Avatarı
Asuman Doğan tarafından
08 Nisan, 2026 11:28 tarihinde yayınlandı
0
0

Kırışık’tan Adalet Bakanı Akın Gürlek’e ziyaret

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Adalet Bakanı Akın Gürlek’i ziyaret etti. Rektör Kırışık, ziyaretinde üniversitede yürütülen akademik ve bilimsel çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Adalet Bakanlığı görevine atanan Akın Gürlek’e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Gerçekleştirilen ziyarette, Adalet Bakanı Akın Gürlek’e yeni görevinde başarılar dileyen Prof. Dr. Fatih Kırışık, çalışmalarının ülke adına hayırlı olması temennisinde bulundu. Ayrıca, ziyaret kapsamında Rektör Kırışık, Karabük Üniversitesinde yürütülen akademik, bilimsel ve toplumsal katkı odaklı çalışmalar hakkında Bakan Gürlek’e kapsamlı bilgiler sundu.

Ziyaret, karşılıklı iyi niyet temennileri ve hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin