blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
02 Eylül, 2025 20:22 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Orman yangınına neden olan şüpheli adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı

Bartın’ın Ulus ilçesine bağlı Aşağıçerçi köyünde orman yangının çıkmasına sebep olan Ataşehir yaşındaki geo çıkarıldığı mahkemece isimli denetim kaidesi ile özgür bırakıldı.
Edinilen bilgiye nazaran, olay evvelki gün Aşağıçerçi köyünde meydana geldi. Bal alımı ve sağımı yapan D.Ö.’nün kullandığı tütsü körüğünden düşen kıvılcımın kuru otları tutuşturması sonucu yangın başladı. Bu sırada piknik tüpünün de patlamasıyla alevler büyüdü.
D.Ö. ve komşularının müdahalesi yetersiz kalınca, yangın kısa müddette Küre Dağları Ulusal Parkı ormanlık alanına sıçradı. Bölgeye sevk edilen grupların ağır eforuyla yangın havadan ve karadan süren müdahale denetim altına alınarak söndürülmüştü.
Yangının çıkmasına sebep olan bal üreticisi 67 yaşındaki D.Ö. jandarmadaki tabirinin akabinde bugün sevk edildiği isimli mercilerce isimli denetim kuralı ile hür bırakıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Berkay Doğan tarafından
19 Aralık, 2025 22:19 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

KARDEMİR’de Genel Müdürlük Görevinde Değişiklik

KARDEMİR A.Ş.’de üst yönetimde görev değişikliği yaşandı.

Şirketin Kamu Aydınlatma Platformu’nda (KAP) yayımlanan açıklamaya göre, Genel Müdür Dr. Dursunali Yaşacan, 19.12.2025 tarihi itibarıyla görevinden ayrıldı.

Bu ayrılışla birlikte boşalan Genel Müdürlük görevine, Yönetim Kurulu kararıyla Niyazi Aşkın Peker’in asaleten atanmasına karar verildi.

Söz konusu görev değişikliği, şirket tarafından Kamu Aydınlatma Platformu’na yapılan bildirim ile kamuoyuna duyuruldu.

Bizi sosyal medyadan takip edin