Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
05 Nisan, 2023 11:45 tarihinde yayınlandı
0

Orman suçlarıyla etkin mücadele eğitimi verildi

Bartın’da orman suçlarıyla etkin mücadele eğitimi kültür merkezinde orman işletme müdürlüğünde yönetici ve görevli personele yapıldı. Bartın, Karabük ve Zonguldak İllerinde yürütülen ormancılık çalışmalarında görev alan yönetici ve orman muhafaza memurlarına yönelik olarak, ormanların kanun dışı müdahalelerden korunması ve orman zararlılarıyla mücadele konularında düzenlenen hizmet içi eğitim seminerlerine Bartın kültür merkezi eğitim salonunda devam edildi. Eğitimde; orman kaynaklarını; ekolojik, ekonomik ve sosyo-kültürel faydalarını dikkate alarak, bitki ve hayvan varlığı ile birlikte, ekosistem bütünlüğü içinde idare etmek, katılımcı ve çok amaçlı şekilde planlamak, usulsüz müdahalelere, tabii afetlere, yangınlara karşı korumak, muhtelif zararlıları ile mücadele etmek ve ettirmek olan orman teşkilatının görevinin sadece ormanları korumak, inzibati çalışma yapmak olmadığı, ormanların bakımını yapmak, silvikülturel müdahalelerle ormanların sürekliliğini sağlayacak hale getirmekte korumak olduğunun altı çizildi. Bartın Cumhuriyet Savcısı Zübeyir Karademir ise katılımcılara kolluk kuvvetlerinin görev ve sorumlulukları, orman suçları ile ilgili düzenlenen suç zabıtları, tutanaklar, arama ve el koyma kararları hakkında bilgiler verdi. Orman Koruma Şube Müdürü tarafından ormanların yasa dışı müdahalelerden korunması, nakliye tezkeresi kesilmesine dair tamim, damga tamimi, kara avcılığı ve uygulamalar hakkında sunumlar eşliğinde eğitim verildi. (İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
bartinda siddetli firtina agaclar otomobillerin uzerine devrildi tGN3K14H
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
31 Mayıs, 2026 04:22 tarihinde yayınlandı
0 0

Bartın’da şiddetli fırtına: ağaçlar Otomobillerin üzerine devrildi

Bartın’da akşam saatlerinden itibaren etkisini gösteren fırtınanın şiddetini artırmasıyla ağaçlar otomobillerin üzerine devrildi.

Edinilen bilgiye göre, akşam saatlerinde başlayan sağanak yağış ve fırtına sonrası Bartın’ın Ellibaş Köyü’nde, düğün yapılan bir alanın yakınındaki ağaç fırtına nedeniyle devrildi. Büyük bir gürültüyle devrilen ağaç, düğüne katılanlarda paniğe neden olurken, altında kalan 3 otomobilde hasar meydana geldi. Bölgeye sevk edilen itfaiye ekipleri, devrilen ağacı keserek araçları çıkardı.

Öte yandan Bartın’ın Amasra ilçesi Küçük Liman mevkiinde ise bir ağaç, park halindeki otomobilin üzerine düştü. İhbar üzerine olaya müdahale eden ekipler ağacı kısa sürede olay yerinden kaldırırken, otomobilde maddi hasar meydana geldiği öğrenildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin