Reklam
Reklam
orman koylerine 20 yeni tanker yanan sahalara da tohumlama
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
14 Şubat, 2026 00:30 tarihinde yayınlandı
0

Orman köylerine 20 yeni tanker, yanan sahalara da tohumlama

Geçen yıl 6 bin 875 hektarın zarar gördüğü Karabük’te orman yangınlarına karşı önlemler kapsamında köylere 20 yeni su tankeri teslim edilirken, yangın sonrası temizlenen alanlarda tohumlama çalışmaları yapıldı.

Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü tarafından düzenlenen törenle Karabük’te orman köylerine 20 adet yeni su tankeri teslim edildi. Orman köylerinde çıkabilecek yangınlara ekipler olay yerine ulaşana kadar ilk müdahalenin yapılmasını sağlamak ve bu sayede yangının büyümesinin engellenerek can ve mal kaybının en aza indirmek amacıyla Karabük’te teslim edilen su tankeri sayısı toplamda 84’e ulaştı.

Cemaller Orman Deposu’nda gerçekleştirilen programa Karabük Valisi Oktay Çağatay, Karabük milletvekilleri Cem Şahin ve Ali Keskinkılıç, Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, Zonguldak Orman Bölge Müdürü Hasan Keskin, kurum müdürleri ve köylüler katıldı.

Vali Çağatay, kentin son yıllarda ciddi sayıda orman yangınıyla karşı karşıya kaldığını ifade ederek, 2024 yılında neredeyse sıfır yangın yaşanırken bir yıl içerisinde 60’ın üzerinde yangın çıktığını söyledi. Bölgedeki orman içi sıcaklıkların 40 dereceye kadar ulaştığına dikkat çeken Çağatay, “Bu rakam Karabük için muazzam yüksek. Her afet bizi daha fazla tedbir almaya sevk ediyor. Geçmiş yangınlarda valimizden köylümüze, milletvekillerimizden muhtarlarımıza kadar herkes canla başla çalıştı. Rabbim bizi afetlerden korusun” dedi.

Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya ise Türkiye’nin kuraklık haritasında Karadeniz’de riskli görünen tek bölgenin Karabük olduğuna işaret ederek, “Herkes bir dikkatliyse biz on dikkatli olacağız. Gaziantep’te, Diyarbakır’da ya da Konya Ovası’nda görülen iklim şartları artık yaz aylarında Karabük’te de yaşanıyor. Ancak bizde yangınlar sarp yamaçlarda ve dev ağaçların bulunduğu zorlu arazilerde çıkıyor. Bölgemizin yüzde 76’sı orman. Bu ormanları korumak Karabüklülerin birinci vazifesidir” diye konuştu.

Törenin ardından Kamış Köyü Aşağıyaka mevkisinde, yangın sonrası temizlenen alanda tohum ekimi yapılarak yanan bölgelerin yeniden yeşertilmesi için çalışma yapıldı.

Öte yandan Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü, Karabük’te geçen yıl meydana gelen orman yangınlarının ardından başlatılan rehabilitasyon ve yeniden ağaçlandırma çalışmaları kapsamında binlerce hektarlık alanda çalışma yürütüyor.

Karabük Valiliği öncülüğünde hayata geçirilen YARDOP (Yanan Orman Alanlarının Rehabilitasyonu ve Yangına Dirençli Ormanlar Tesis Projesi) kapsamında, yanan orman alanının bin 63 hektarında tabii gençleştirme, bin 542 hektarında suni gençleştirme, 3 bin 749 hektarında ağaçlandırma ve 104 hektarında rehabilitasyon çalışması yapılacak.

Bizi sosyal medyadan takip edin
tunelde feci kaza motosiklet surucusu hayatini kaybetti RLwx6jlq
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
07 Haziran, 2026 08:30 tarihinde yayınlandı
0 0

Tünelde feci kaza: Motosiklet sürücüsü hayatını kaybetti

Artvin’de tünelde otomobil ile motosikletin çarpıştığı kazada 26 yaşındaki Asım Özdemir yaşamını yitirdi, 2 kişi yaralandı.

Artvin’in Borçka ile Murgul ilçelerini birbirine bağlayan kara yolundaki tünelde meydana gelen kazada, otomobil ile motosiklet çarpıştı. Dün gece saatlerinde yaşanan kazada, R. Kumaş idaresinde ki 08 ABK 961 plakalı otomobil ile Asım Özdemir (26) idaresindeki motosiklet çarpıştı.

Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde motosiklet sürücüsü Asım Özdemir’in olay yerinde hayatını kaybettiği belirlendi.

Kazada otomobilde bulunan R. Kumaş (73) E. Kumaş (71) ise yaralandı. Yaralılar, olay yerindeki ilk müdahalenin ardından ambulanslarla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralıların hayati tehlikelerinin bulunmadığı öğrenildi. Asım Özdemir’in cenazesi, olay yerinde yapılan incelemenin ardından otopsi için morga götürüldü.

Jandarma ekipleri kazayla ilgili inceleme başlattı.

Bizi sosyal medyadan takip edin