Karabük Postası tarafından
31 Temmuz, 2015 14:30 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Orman İşletmesinden Piknikçilere Hafta Sonu Uyarısı

Karabük Orman İşletme Müdürü Mehmet Emin Uzunsoy, hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle hafta sonunda pikniğe gidecek olan vatandaşlara uyarılarda bulundu. Belirlenen alanların dışında piknik yapılmamasını isteyen Müdürü Uzunsoy, “2015 yılının ilkbahar mevsimi ve Haziran ayı çok yağışlı geçti, bu nedenle araziler ve ormanlarda çok yoğun ve boylu otlanmalar oldu. Bu durum bize göre, 2015 yılının orman yangınları açısından çok riskli ve sıkıntılı geçeceğinin bir işareti. Bu nedenle de hafta sonu pikniğe gidecek plan vatandaşlarımız bu hususlara çok dikkat etmeli” dedi. Karabük’te dâhilindeki olası orman yangınlarına hızlı ve etkin müdahale edebilmek için gerekli tedbirlerin alındığını aktaran Uzunsoy, Sıcaklığın Bugünlerde 40 derecenin üstüne çıktığını vatandaşlarda piknik yapmak için hazırlanmış piknik ve mesire alanlarını kullanmalarını ve gerekirse ateşsiz piknik yapmalarını, çobanlardan ise hayvan otlattıkları sırada yaktıkları ateşleri tamamen söndürmeden ayrılmamalarını istedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
24 Kasım, 2025 16:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Dere yataklarına mesken atık ve moloz dökülüyor

Zonguldak’ın Alaplı ilçesine bağlı Gümeli ile Geçmiş altı mevkileri ortasındaki dere yatakları, etraf kirliliğine sahne oluyor. Çam ve meşe ağaçlarıyla kaplı ormanlık alanın doğal hoşluğu, denetimsiz formda dökülen binlerce ton mesken atığı ve moloz nedeniyle her geçen gün tahrip ediliyor.
Gümeli-Geçmiş altı deresi boyunca inşaat hafriyatlarının gelişi hoş boşaltıldığı tez edilirken, bu durum hem vatandaşların hem de çevrecilerin büyük reaksiyonunu çekti. Geçmişaltı’nda yaşayan Hüseyin Kumuz, dere yatağının muhafaza alanı statüsünde olduğunu hatırlatarak sert sözlerle reaksiyon gösterdi:
"Bu alanın şahıslara yahut firmalara bu formda kullanım hakkını kim veriyor, bilmiyoruz. Dere yataklarına yığılan bu molozlar bilhassa yağışlı havalarda dereye akıyor, birikmelere ve ilerleyen süreçte taşkınlara sebep oluyor. Buna göz yumulması kabul edilemez."
Kumuz, yetkililerin kontrol zafiyetine dikkat çekerek şunları söyledi:
"Türkiye’nin hiçbir yerinde dere ve çay yataklarına mesken atığı ve moloz dökülmez. Valilik ve ilgili kamu kurumları kontrollerini artırmalı, cezalar yükseltilmeli. Şayet caydırıcı yaptırımlar uygulanmazsa bunu yapanlar moloz döküm alanlarına gitmeyip atıklarını buraya taşımaya devam eder. Üstelik akşam saatlerinden sonra hiçbir yetkiliye ulaşamıyoruz."
Vatandaşlar, bölgenin süratle yok olmasına neden olan bu kirliliğin bir an evvel durdurulmasını ve sorumlular hakkında süreç yapılmasını istedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin