Reklam Alanı — Yan Sol Reklam Bu alana reklam ver
Reklam Alanı — Yan Sağ Reklam Bu alana reklam ver
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
19 Şubat, 2022 10:03 tarihinde yayınlandı
0

Orman İşletmesi  Rekor kırdı

17.12.1937 yılında kurulan ve ülkemizin ilk Orman İşletme Müdürlüğü unvanını taşıyan, aynı zamanda işletmecilik tarihinin ilk damgasının yapıldığı Karabük Orman İşletme Müdürlüğü bu yıl 86 Milyon 54 Bin 547 TL kar elde ederek rekora imza attı

 

Vali Fuat Gürel, kurum denetimleri kapsamında 17.12.1937 yılında kurulan ve ülkemizin ilk Orman İşletme Müdürlüğü unvanını taşıyan, aynı zamanda işletmecilik tarihinin ilk damgasının yapıldığı Karabük Orman İşletme Müdürlüğünü ziyaret ederek İşletme Müdürü Aydın Kırımlı’dan 2021 yılında yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

Orman Kanununun yürürlüğe girmesinin ardından Prof. Meyer Wegelin’in tavsiyesi üzerine ülkemizde ki ilk orman teşkilatının Keltepe ve Büyükdüz ormanlarını içeren bu bölgede kurulduğunu ifade eden İşletme Müdürü Kırımlı, bunun haklı gururunu yaşadıklarını söyledi.

Orman İşletme Müdürlüğünün faaliyet alanları, bağlı bulunan şeflikler, teşkilat yapısı ve personel durumu hakkında bilgiler vererek sunumuna devam eden Kırımlı; İlimizde 113.657,1 Hektar alan olduğunu, bu alanın 86 Bin 803 Hektarın ormanlık alan olduğunu, toplama oranlandığında %77’lik bir oranla ülkemizde ki en geniş ormanlık alana sahip ilin Karabük olduğunu söyledi.

Kırımlı, 2021 yılında 303 Bin 242 m³ damga ve 244 Bin 663 m³ endüstriyel odun üretimi gerçekleştirildiğini,  orman ürünleri işleyen işletmelerin hammadde ihtiyaçlarının karşılandığını orman üretim işçiliği karşılığında orman köylüsüne 38 Milyon 931 Bin 130 TL ödeme gerçekleştirdiklerini söyledi.

2021 yılında Karabük Orman İşletme Müdürlüğü olarak 157 Milyon 489 Bin 816 TL gelir, 71 Milyon 435 Bin 268 TL gider gerçekleştirdiklerini belirten Kırımlı,  86 Milyon 54 Bin 547 TL kar elde ederek bu alanda İşletme Müdürlüğünün rekorunun kırıldığını belirtti.

Daha yeşil bir Karabük ve Geleceğe Nefes Olmak adına 47 Hektar alanda çalışmalar yapılarak yeni ormanlar tesis edildiğini dile getiren Kırımlı;  245 Hektar orman alanlarının bakımlarının yapıldığını, kamu kurum ve kuruluşların bahçelerine 8 Bin 980 adet olmak üzere toplam 125 Bin 823 adet fidanın toprakla buluşturulduğunu kaydetti.

Yaşanabilecek orman yangınlarına en iyi şekilde müdahale edebilmek adına, 10 km yeni yol, 3 km büyük onarım ve 10 km üst yapı çalışması gerçekleştirdiklerini ifade eden Kırımlı, orman köylülerinin yaşam kalitelerini artırmak, ekonomik refah düzeylerine katkı sağlamak amacı ile 64 aileye ekonomik ve sosyal olmak üzere 1 Milyon 501 bin 567 TL kredi kullandırıldığını, 300 Bin 113 TL’nin hibe olarak ödendiğini sözlerine ekledi.

Ormanları tahrip eden böcek ve zararlılara karşı olarak 15 Bin 12 adet yararlı böcek üretiminin gerçekleştirildiğini belirten Kırımlı, ayrıca 100 adet kuş yuvasının yapılarak ormanlara asıldığını söyledi.

Kırımlı, 2021 yılında ağaçlandırma faaliyetleri için 417 Bin TL, Sivrikültür Faaliyetleri için 3 Milyon 37 Bin 579 TL, Üretim Faaliyetleri için 38 Milyon 931 Bin 130 TL, ORKÖY faaliyetleri için 1 Milyon 501 Bin 567 TL olmak üzere toplam 43 Milyon 887 Bin 276 TL yatırım gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Yapılan çalışmalar ve verdiği bilgiler için Orman İşletme Müdürü Aydın Kırımlı’ya teşekkür eden Vali Fuat Gürel, kurum personeline çalışmalarında başarılar diledi.

Ziyarette Vali Fuat Gürel’e, Vali Yardımcısı Hüseyin Demirbaş ile İl Yazı İşleri Müdürü Şerafettin Kelleci eşlik etti.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
kozlu belediye meclisi mayis ayi 1 oturumu yapildi 9SLNOiAv
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
04 Mayıs, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Kozlu Belediye Meclisi Mayıs ayı 1. oturumu yapıldı

Kozlu Belediye Meclisi’nin 4 Mayıs 2026 Pazartesi günü saat 10.30’da gerçekleştirilen 1. oturumunda çeşitli gündem maddeleri görüşüldü.

Kozlu Belediye Meclisi’nde yoklama ve açılışın ardından gündem maddeleri okunarak bir önceki toplantıya ait tutanak özeti görüşüldü. Toplantıda 2025 yılı gelir gider kesin hesabı oy birliği ile kabul edildi.

Gelirler Müdürlüğü’nün “Belediyemiz İktisadi ve Sosyal Tesislerindeki Uygulanacak Fiyat Tarifelerinin Belirlenmesi” ile ilgili talebi görüşülerek düzenleme yapılmak üzere değerlendirmeye alındı. “Su Aboneliği Güvence Bedelinin İadesi” ile ilgili madde ise oy birliği ile kabul edildi.

Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü’nün “Zonguldak İçme Suyu Tüneli ve Kanal İnşaatı Protokolü” ile ilgili talebi ile Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü’nün “Toplu Taşıma Ücretlerine Zam” talebi Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.

Toplantıda ayrıca gündem dışı madde de görüşülerek oy birliği ile kabul edildi. Belediye Meclisi’nin ikinci oturumunun ilerleyen günlerde yapılacağı öğrenildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin