Organize suç örgütüne 12 ilde eş zamanlı düzenlenen operasyonda 4 kişi tutuklandı - Karabük Haber Postası
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
25 Şubat, 2024 04:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Organize suç örgütüne 12 ilde eş zamanlı düzenlenen operasyonda 4 kişi tutuklandı

Kastamonu Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Kastamonu İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince 12 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan şüphelilerden adliyeye sevk edilen 4 kişi tutuklandı.

Kastamonu Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Kastamonu İl Jandarma Komutanlığınca yürütülen 4 aylık takip neticesinde Kastamonu, Balıkesir ve Aydın merkezli olarak İstanbul, Ankara, İzmir, Gaziantep, Diyarbakır, Şanlıurfa, Samsun, Karabük ve Zonguldak’ta eş zamanlı operasyon düzenlendi. Düzenlenen operasyonlarda organize suç örgütü üyelerinin sözde kuyumculuk adı altında faaliyet gösterdikleri, kredi kartı borcunu ödeyemeyen ve nakit para talebi olan mağdurlardan belirli bir komisyon karşılığı farklı şirketlere ait POS cihazlarını da kullanarak halk arasında ‘kredi kartına takla attırmak’ tabiri ile bilinen yöntemle ödemelerini sağladıkları, paravan şirketler kurarak bankalardan POS cihazları temin ettikleri ve suç örgütü elebaşı ile örgüt üyeleri arasında suçta kullanılan POS cihazlarını karşılıklı kargo ile gönderdikleri tespit edilen örgüt elebaşı Ömer Çınar’ın da içerisinde olduğu 21 şüpheli yakalandı. 12 ilde ve 35 adreste eş zamanlı düzenlenen operasyonlarda yakalanan şüphelilerden adliyeye sevk edilen M.K., M.C., T.A. ve O.E. tutuklandı. Örgütün elebaşı olduğu değerlendirilen Ömer Ç. ile diğer şüphelilerin ise jandarmadaki işlemlerinin devam ettiği öğrenildi.

Ayrıca MASAK ve Gelir İdaresi Başkanlığı ile yapılan ortak analizler sonucu 14 paravan şirkete ait banka hesaplarında 980 milyon TL’lik işlem hacmi ve 105 milyon TL’lik haksız kazanç elde edildiği tespit edildi. Bu çerçevede şüpheliler hakkında suçtan kazanılarak elde edilen mal varlığı değerlerine yönelik şüpheli banka hesaplarına, ele geçirilen nakit para ve 1 adet lüks marka araca el konuldu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
yakakentte uyusturucu operasyonu 2 gozalti M1r9DEQc
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Nisan, 2026 16:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Yakakent’te uyuşturucu operasyonu: 2 gözaltı

Samsun’un Yakakent ilçesinde polis ekiplerince durdurulan araçta yapılan aramada uyuşturucu madde ve hassas terazi ele geçirilirken, 2 kişi gözaltına alındı.

Yakakent İlçe Emniyet Amirliği ekipleri tarafından gerçekleştirilen uygulama sırasında şüpheli bir araç durduruldu. Araçta bulunan R.Y. (36) ve O.K. (29) isimli şahıslar üzerinde ve araç içerisinde adli arama yapıldı.

Yapılan aramada 3 parça halinde toplam 6,2 gram metamfetamin, 1 adet hassas terazi, 2 adet sentetik ecza ve 1 adet amaç dışı bıçak ele geçirildi.

Şüpheli şahıslar, Türk Ceza Kanunu’nun 188’inci maddesi kapsamında “uyuşturucu madde ticareti” suçundan gözaltına alınırken, olayla ilgili adli işlem başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin