Reklam
Reklam
ordu sehir hastanesinde geri sayim basladi yyt14UcG
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
15 Ağustos, 2025 12:00 tarihinde yayınlandı
0

Ordu Şehir Hastanesi’nde geri sayım başladı

Ordu’ya sıhhat alanında sınıf atlatacak olan, bin 200 yataklı şehir hastanesinde çalışmalar sona yaklaştı. Vilayet Sıhhat Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Dursun Tüzün, “Ordu Kent Hastanemiz, morfoloji binamız ile 330 bin metrekare alana sahip. Şuanda Ordu’daki mevcut hastaneler ise 30-40 bin metrekare. Neredeyse metrekare olarak 10 kat büyüyeceğiz. Zelzeleye karşı bin 20 adet sismik izolatör ile bulunan hastanemizin 2026 şubat-mart üzere hizmete açılacağını öngörüyoruz” dedi.

Yapımına, 2021 yılının mart ayında başlanan şehir hastanesinde çalışmalar süratli bir halde devam ediyor. Çalışmaların sürdüğü Ordu Etraf Yolu’nun yanında, üniversite yerleşkesi içerisinde yer alan hastane, ilin en temel gereksinimlerinden birisi olan hastane problemini tahlile kavuşturacak. Sıhhat Bakanlığı’nın öz kaynakları ile yapılan ve 250 bin metrekare arsa üzerine inşa edilen hastanede bin 20 adet sismik izolatör bulunuyor. Hastanenin yüklenici firma tarafından 2025 yılı sonunda teslim edilmesi, taşınma süreçlerinin akabinde ise 2026 yılının şubat-mart ayında hizmete açılması öngörülüyor. Hastane, Ordu’nun sıhhatle ilgili tesis gereksinimini yaklaşık 50 yıl boyunca karşılayacak.

“Şehir hastanemiz ile metrekare olarak 10 kat büyüyeceğiz”

İl Sıhhat Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Dursun Tüzün, kent hastanesinin son durumu hakkında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Tüzün, “Ordu Kent Hastanemiz, morfoloji binamız ile 330 bin metrekare alana sahip. Şuanda Ordu’daki mevcut hastaneler ise 30-40 bin metrekare. Neredeyse metrekare olarak 10 kat büyüyeceğiz. Şuanda olağanda merkezde 700 yatağımız var, bin 200 yataklı Ordu Kent Hastanemiz açılacak, 200 yatak da devlet hastanemizde kalacak ve Ordu’da toplam bin 400 yatak kapasitemiz olacak. Otopark kapasitemiz şuan için bin 200 ancak 4 katlı kapalı otopark için yer ayrıldı, önümüzdeki yıllarda inşallah o da yapılacak. Şuanda Ordu’da mevcut ağır bakım kapasitesi 140’larda, bu sayı 350’lere çıkacak” diye konuştu.

“2026 mart ayında hizmete açılmasını öngörüyoruz”

İl Sıhhat Müdürü Tüzün, “Yüklenici firmanın planlaması 2025 ekim ayı üzere süreksiz kabule başvurmak. Süreksiz kabulden sonra bakanlık eksikleri görüyor ve 1-2 ay eksiklerin tamamlanması için müddet veriyor. Bizim görüşümüz, 31 Aralık 2025 tarihi üzere firma teslim edecek diye düşünüyoruz. Sonrası iç materyalini bizim düzenleyip taşımamıza bağlı. Bizim öngördüğümüz inşallah 2026 şubat-mart üzere hastaneleri taşıyıp, burada hizmete girmek” tabirlerine yer verdi.

“Burası Ordu’da sarsıntıya en çok sağlam bina, ilin 50 yıl sıhhatle ilgili tesis sorunu kalmayacak”

Ordu Kent Hastanesi’nin olması beklenen sarsıntıya karşı bin 20 adet sismik izolatör ile korunduğunu kaydeden Tüzün, “Burası Ordu’da sanırım sarsıntıya en çok güçlü bina zira bin 20 adet sismik izolatör var. Bu izolatörlerin üzerinde esasen hastanenin etrafında oynaması için alan bırakıyoruz, oralara beton atılmıyor, esnek materyalden yapılıyor, hastanenin kendi içerisinde de esneme alanları var. Sarsıntı için inançlı bir bina, esasen beton kalitesi ve öteki gereçler denetlemelerden geçiyor. Standardın üzerinde bir bina, inşallah burası yapıldıktan sonra 50 yıl Ordu’nun sıhhatle ilgili hiçbir tesis sorunu kalmayacak. Cumhurbaşkanımız kent hastanelerine ehemmiyet veriyor, burası vatandaşları öbür noktalara sevk sıkıntısından kurtaracak. Sıhhat Bakanımız geldiğinde Ordu’daki sevk sayılarının 10’da 1’e düşmesini beklediklerini söyledi. İnşallah Cumhurbaşkanımızın bu vizyonunu Ordu’da gerçekleştirmiş olacağız, farklı vilayetlere sevk olan hastalarımızı çekeceğiz ve inşallah oradan da hasta kabul edeceğiz” formunda konuştu.

“Morfoloji binamız neredeyse yüzde 100 tamamlandı, teknik binamızda çok az çalışma kaldı”

İl Sıhhat Müdürü Tüzün, çalışmalar hakkında şu tabirlere yer verdi:

“Şehir hastanemizin içerisinde çalışmalar devam ediyor, giriş katta asansör ve yürüyen merdivenlerimizin montajları yapılıyor. 1, 9 ve 10’unda katımız tamamlandı ve temizliğimiz de bitti. Üst katlardan perdelerin ekibine başladık. Reklam ihalesi yapıldı ve firma çalışmalarına başladı. Nötralizasyon tankları, soğutma depoları üzere ihaleleri yaptık ve takılıyor. Bunun dışında hastane dışarısında peyzaja başlandı, süratli bir formda yol çalışmaları devam ediyor. Ordu Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (OSKİ) takımları çalışmalar yürütüyor. Morfoloji binamız yüzde 100’e yakın bitti, teknik binamızda ise çok az çalışmalar kaldı.”

Bizi sosyal medyadan takip edin
fq2
İlyas Erbay Avatarı
İlyas Erbay
17 Mayıs, 2026 14:38 tarihinde yayınlandı
0

İDDİA EDİYORUM, TOPLAYIN BİR SALONDA, ÖNLERİNE KAĞIT KALEM KOYUN…

Ön seçim demokrasinin gereği iken, CHP ısrarla ve yıllarca, Millet Vekili ve Belediye Başkanı adaylarını Genel Merkezde (PM de) belirledi. Çoğunlukla da genel başkan bu isimlere, biraz da etki altında kalarak tek başına karar verdi.
Halkın tepkisine rağmen, CHP seçmeninde karşılığı olmayan isimler aday gösterildi.

2015 yılına kadar bazı illerde kısmen de olsa bir ön seçim yapılıyordu. 2015 tarihinden itibaren ön seçimi tamamen kaldıran Kılıçdaroğludur. Millet vekili ve belediye başkanlarını atama usulü ile aday gösteren ve seçtiren de bu zat’ı muhteremdir. O dönemlerde attığı tohumların buğün meyvesini verdiğini görmekten kimbilir nasıl da mutludur şimdi.

Mersin’de 5. Sıradan CHP den milletvekili olan, sonra AKP ye geçen tipi hatırlayın. TV lerde günlerce ben yörüğüm, şöyle yiğidim böyle yiğidim diye ortalığı inletiyordu. Bu yiğidi(!) , Topuklayan Efe Özlem Çerçioğlunu, Burcu Köksalı ve CHP ye ihanet eden daha bir çok ismi vekil yapan, belediye başkanı seçtiren Kılıçdaroğludur. Gerçek Kemalistleri, CHP nin öz evlatlarını partiden ihraç eden de bu beyefendidir.

31 Mart 2024 yerel seçimlerinden bu yana biri büyükşehir, biri il, 12’si ilçe, ikisi belde olmak üzere CHP’li 16 belediye başkanı AKP’ye geçti.

Yıllarca, belediye başkanı ve milletvekili adayları parti genel merkezinde değil, bölgelerinde ön seçimle belirlersin diye yırtındık. Önseçimler sadece delegelerin değil o ildeki bütün parti üyelerinin katılımıyla yapılmalıdır. CHP önseçim yapmadan bu tür atamalar yaparsa daha böyle çok ihanet yaşar.

CHP yönetimi yaşananlardan ders çıkartarak, gerekli tüzük değişikliğini ilk kurultayda yapmak zorunda.
Sırf partiye bağış yaptığı için ne idüğü belirsiz isimlerin garanti yerlerden aday gösterilmesi yanlışından da dönülmeli.
Bu uygulama CHP de yeni değil.
Önder Sav’ın partide hakim olduğu yıllarda da vardı.

Değerli dostum, yarım asırlık CHP li, emekli askeri hakim Mustafa Necati Nalıncı ne güzel hatırlatmış; “Genel seçimlerde ECEVİT liderliğindeki CHP’nin birinci parti olduğu iki seçim 1973 ve 1977 genel seçimleridir. Bunların ilkinde CHP, yüzde 33.3 oy ve 185 vekil, ikincisinde ise yüzde 41.4 oy ve 213 vekil çıkarmasına rağmen tek başına iktidar olamamış ve ikincisi AP’ den istifa eden 13 vekile bakanlık verilmesiyle oluşan kısa süreli iki kez koalisyon hükümeti kurmuştur.
1973 ve 1977 seçimlerinde CHP’den seçilen 398 vekil önseçimden gelmişti. Bunlardan biri bile maddi onca teklife rağmen başka bir partiye geçmedi. Oysa bu süreçte AP’den seçilen başta Hilmi İŞGÜZAR, Mete TAN ve Tuncay MATARACI olmak üzere 14-15 vekil partilerinden istifa etmişler ve bakan olup ECEVİT hükümetine destek vermişlerdi.
Önseçimden gelen bir vekilin parti değiştirmesi çok zordur. İstese de kolay kolay bunu yapamaz. Ona oy veren binlerce delegeden çekinir. Bunların oyuyla vekil olan biri partisinden ayrılıp hele tam karşıt bir partiye geçerse sokakta bile yürüyemez. Adamın yüzüne tükürürler. Dünyayı ona zindan ederler. Yani böyle seçilen birinin hem aidiyet duygusu çok yüksektır, hem de hesap vermek zorunda olduğu binlerce kişinin manevi baskısı vardır.
Ayrıca, ön seçim demokrasinin gereğidir.” diyor.

Bundan sonraki mahalli ve genel seçimlerde adaylar şimdiki gibi belirlenecekse, daha böyle çok ihanetler yaşanır. Özellikle kararsız seçmenin CHP’ ye güven konusunda ciddi tereddütleri olur. Bu şekilde de iktidar olunamaz. 31 Mart 2024 seçimlerinde alınan yüzde 37.7 oy şu an 30′ lar seviyesine bu yüzden inmiştir.

Siyaset mühendisliktir. Her detay ince ince hesaplanmak zorundadır. Siyasette hataya yer yoktur.

CHP’nin kurucu değerleri, Mustafa Kemal Atatürk tarafından belirlenen ve Altı Ok (Altı İlke) olarak ifade edilen Kemalizm ideolojisinin temel sütunlarına dayanır. Bu değerler; cumhuriyetçilik, milliyetçilik, halkçılık, devletçilik, laiklik ve inkılapçılık (reformizm) olarak sıralanır.
Bu değerler, Milli Mücadele’den Cumhuriyet’e uzanan tarihsel mirasın ve çağdaşlaşma vizyonunun temel yapı taşları olarak kabul edilir.

İDDİA EDİYORUM !

CHP nin Milletvekillerini, Belediye Başkanlarını, hatta parti yönetimindekileri toplayın bir salonda. Girişte cep telefonlarını alın ellerinden. Önlerine kağıt kalem koyun. CHP nin kuruluş değerleri olan bu 6 ilkeyi yazmalarını isteyin.
Yarıdan çoğu doğru düzgün yazamaz.

CHP ülkenin kurucu partisidir tam 103 yıl önce Atatürk ve arkadaşları tarafından “Halk Fırkası” ismiyle kurulmuş, 1935 yılında “Cumhuriyet Halk Partisi” ismini almıştır.
1927 Kongresinde Cumhuriyetçilik, Halkçılık, Laiklik ve Milliyetçilik ilkeleri kabul edildi.
1931 Kongresinde Devletçilik ve İnkılapçılık ilkelerinin eklenmesiyle ilkeler “altı ilke” halini aldı.
5 Şubat 1937 tarihinde yapılan değişiklikle bu 6 ilke resmî olarak Anayasa’ya girdi.

Partinin yol haritası, kılavuzu bu temel ilkelerde belirlenmiştir. CHP kurucu değerlerine sıkı sıkı sarılmak zorundadır, Kuvai milliye ruhunun partide tekrar hakim kılınması zorunludur. Bu partide bu ruhu taşımayan insanlara yer yoktur.

Benden söylemesi, menfaat arsızları temizlenmeden, parti özüne dönmeden iktidar mümkün değil!

İlyas Erbay